Dodaj do ulubionych

ktora wersje windows 7

IP: 77.255.100.* 20.10.09, 15:53
Zainstalowac jako upgrade visty do domowego uzytku? Obecnie mam vista home
premium 32 bit zainstalowana na laptopie. Przejsc na 7 home premium czy tez
professional ze wzgledu na mozliwosc "Run many existing Windows XP
productivity applications in Windows 7."? Nie sugeruje sie cena bo ta nie gra
dla mnie specjalnie roli.
Obserwuj wątek
    • r0ger Re: ktora wersje windows 7 20.10.09, 17:47
      A potrzebujesz faktycznie wirtualną maszyn,e z windows XP? Jeżeli tak, to już lepiej wersję Ultimate, zwłaszcza, że cena nie gra roli. Dla mnie akurat możliwość zmiany języka interfejsu jest bardzo ważna.
      • Gość: juzwiecejwiedzacy Re: ktora wersje windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:54
        > A potrzebujesz faktycznie wirtualną maszyn,e z windows XP?

wlasnie nie jestem pewien czy bedzie mi to do czegos naprawde potrzebne ale zasugerowalem sie opcja ktorej nie ma w wersji H P.

> Dla mnie akurat możliwość zmiany języka interfejsu jest bardzo ważna.

dla mnie nie gra to roli, wole nawet angielska wersje systemu ( z reszta taka mam zamiar kupic).
        • r0ger Re: ktora wersje windows 7 20.10.09, 20:39
          > > Dla mnie akurat możliwość zmiany języka interfejsu jest bardzo ważna.
          >
          > dla mnie nie gra to roli, wole nawet angielska wersje systemu ( z > reszta taka mam zamiar kupic).

Nie chodzi mi o angielską, polską, czy szwedzką wersję systemu, ale o możliwość zmiany języka w dowolnym momencie, w zależności od potrzeb. Jeżeli nie będziesz używał trybu winXP, to pozostań przy wersji home.
    • Gość: core2 Re: ktora wersje windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 23:04
      Nie wiem jak Win7, ale XP tylko w wersji Prof obsługuje 2 rdzenie laptopów.
      • lemari Re: ktora wersje windows 7 20.10.09, 23:12
        Gość portalu: core2 napisał(a):
        > XP tylko w wersji Prof obsługuje 2 rdzenie laptopów.

nieprawda
        • Gość: core2 Re: ktora wersje windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 23:38
          Czyli powtarzam miejskie legendy?
          • lemari Re: ktora wersje windows 7 20.10.09, 23:44
            Napisałeś "rdzenie", może miałeś na myśli kości pamięci...
            • Gość: core2 Re: ktora wersje windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 23:49
              RAM widzi max 3
              To też legenda?
              • Gość: gfgfg Re: ktora wersje windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 00:00
                mylisz gosciu rdzenie z procesorami, chodzi o 2 fizyczne procki w dwóch
                gniazdach na jednej mobo, a nie o ilosc jajek.
                ep.yimg.com/ca/I/directron_2073_174939067
                3gb ram to wynika z architektury systemów 32bitowych a nie wersji windowsa.
                • kell99 Re: ktora wersje windows 7 21.10.09, 03:03
                  Zgadza sie. Na i7 z wlaczonym HT XP Pro widzi '8 logicznych procesorow',
                  chcociaz by system zainstalowac trzeba bylo sie niezle nagimnastykowac :)

Co do 3GB to jest to ograniczenie windows, bo np linuks (na procesorze z PAE)
                  obsluzy 3GB (i wiecej) z tym zastrzezeniem, ze 3GB jest magiczna liczba ktora
                  moze uzyc 1 proces.

Co do w7, to wg mnie albo home premium albo pro. IMHO musialbys trafic na jakis
                  wyjatkowo trefny program bys potrzebowal 'tryb xp'. Zreszta jak masz plyty
                  instalacyjne to bez problemu mozesz xp zwirtualizowac pod np sprawdzonym
                  virtualboksem. Ultimate to wywalanie kasy w bloto - lepiej przeznaczyc je na cos
                  przyjemniejszego - kup dziewczynie/zonie bukiet kwiatow i zabierz na kolacje.
                  Jak tylko masz 64bitowy procesor to instaluj tez taka wersje w7 - na pewno
                  przyda sie w przyszlosci - pamiec jest tania 6, 8 czy 12GB nie jest juz takim
                  ekstrawaganckim wymyslem. W7 zacznie dzialac bardzo wydajnie gdy masz duzo
                  pamieci - np alt+tab w wiekszosci gier pod xp powoduje zamulenie systemu na
                  kilkanascie sekund, a w7 efekt jest natychmiastowy - widac w koncu windows
                  potrafi poprawnie zarzadzac pamiecia.

Z innej beczki to ciekawe jakim trzeba byc frajerem by zaplacic za w7 starter w
                  ktorym nawet nie mozna zmienic tapety :) Dell chce za takie cudo $30 ekstra
                  hahaha :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka