Dodaj do ulubionych

Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 18:33
Jak w temacie, ktoś ma któregoś z tych netbooków, jak się sprawdza? Jedne mają
Win XP a inne podobno nowego Windowsa 7? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: H.W. Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie IP: *.centertel.pl 10.11.09, 00:37
      Tu jest recenzja
      www.netbookportal.pl/index.php/aepc/42-epcr/202-1005harec
      • tiges_wiz Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 10.11.09, 17:33
        to nie jest recenzja tylko sprzepisanie danych technicznych
        • Gość: H.W. Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie IP: *.centertel.pl 15.11.09, 21:30
          No coś ty. Dane techniczne są tutaj :)
          www.netbookportal.pl/index.php/aepc/49-epcdt/166-1005haspec
    • pursat Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 10.11.09, 17:25
      She sells SeaShells on the seashore.
    • krzysztofsf Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 15.11.09, 22:38
      Syn 4 miesiace korzysta z Asus 1000H. Spisuje sie dobrze, nawet mozna grac w
      sporo starszych gier - np. Diablo II.

Ram wymienilem na 2 GB, zeby nie przycinalo (tak zalozylem - wymiane zrobilem
      zaraz po kupnie sprzetu) jak w tle pracuje antywirus czy firewall.
    • Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 19:32
      A czy mogę prosić o porównanie 1005 ha i 1008 ha, tzn główne róznice to czas
      trzymania baterii i waga? czy jeszcze jakieś różnice na korzyść jednego czy
      drugiego?
      Dostałam dziś netbooka asus 1008 ha,bateria z tego co widzę to jest 6 h, a przy
      kupnie zastrzegałam że chodzi mi o tego co ma trzymać wg producenta 10 h. I
      jestem trochę w kropce.
      • Gość: R Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:20
        Pisząc o moim notebooku producent podaje 6h, ale jest tam gwiazdka.
        W rzeczywisyości pracuje około 3,5 z włączonym netem przez wi-fi i aktywnym
        chłodzeniem.

Producent podaje (stąd gwiazdka) max czas pracy na minimalnych parametrach
        (ciemna matryca, pasywne chłodzenie, wyłączone wifi, programy nieobciążające
        procesora).

To normalne postępowanie producenta i nie jest podstawą reklamacji (patrz gwazdka).
        • Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:34
          Nie o to mi dokładnie chodziło, wiem że czas baterii w każdym urządzeniu(tak
          samo tel kom) jest mniejszy od tego co podaje producent(zastrzeżenia gwiazdek
          czyli sposób użytkowania)-co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Chodzi mi o to,
          ze chyba się nie dokładnie dogadałam ze sprzedawcą, zastrzegałam, że chodzi mi o
          tą wersję, która wg producenta ma trzymać te 10,5h, czyli wersja 1005 ha (nie
          podałam tego magicznego numeru wersji, bo po prostu nie pamiętałam), oni chyba
          nie sprawdzili też dokładnie i zamówili tego 6h czyli model 1008 ha.

Teraz mam problem, bo mozliwość zwrotu byłaby, tylko nie wiem czy jest sens.
          Może ten 1008 jest dużo lepszy od 1005, o czym nie wiem bo się nie znam- to jest
          teraz mój główny problem. Chociaż najbardziej zależało mi na jak najdłuższym
          trzymaniu baterii(podstawa moich poszukiwań- czyli w tym kryterium 1005 ha z
          baterią niby* 10,5h byłby pewnie lepszy)
      • krzysztofsf Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem 17.11.09, 23:56
        Sprzedawca cie oszukal

www.mobimaniak.pl/6686/ultracienki-eee-pc-seashell-1008ha-w-europie/
        www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=149723510&p2=116152412&p3=143107964
        • Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:40
          Już wyjaśniłam sprawę, zwróciłam poprzedni i kupiłam gdzie indziej tego o który
          mi chodziło, tym razem podałam pełną nazwę, zeby nie było żadnych wątpliwości :)
          Dzięki
    • flying_citron Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 25.11.09, 15:01
      generalnie Asusy są bardzo dobrymi kompami. Moja koleżanka i kuzynka mają asusy
      i są bardzo zadowolone:) Jeśli do końca się nie zdecydowałeś na zakup tego asusa
      możesz jeszcze dla pewności zajrzeć na swiatlaptopow.pl, ten sklep ma naprawdę
      duży wybór dobrego sprzętu, a przy wyborze laptopa najważniejsze jest żeby
      wiedzieć, do czego ma ten komp służyć jeśli do grania to powinien mieć dobrą
      grafikę:) No i wybierz najlepszy program dla siebie :) Tzn. który bardziej ci
      odpowiada czy XP, czy windows 7??:)
    • zawod_arz Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 26.11.09, 13:05
      jesli chodzi o notebook ogolnie, to zwaracam uwage na:
      musi miec minimum 10"
      miec dysk twardy a nie karte pamieciowa
      najlepiej aby mial mozliwosc wlozenia karty do internetu mobilnego do srodka a
      nie przez usb-stick
      oczywiscie procesor porzadny
      wbudowany dvd-rom
      jesli ma win xp to z gwarancja mozliwosci "update" na win 7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka