Dodaj do ulubionych

Jak wyinstalować Windows Media Player?

IP: *.acn.pl 20.01.04, 13:01
Właśnie pobrałem sobie plik instalacyjny do WMP v9.0

Chcialbym odinstalować poprzedni program, bo składa się już chyba z samych uaktualnień i zinstalować zupełnie nowy. Ale nie mogę znaleźć informacji, jak to zrobić.

Ktoś pomoże?

Z góry dziękuję,

K.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Jak wyinstalować Windows Media Player? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 13:26
      WMP można odinstalować z Panelu sterowania (Dodaj lub usuń składniki systemu
      Windows) pod warunkiem, że masz zainstalowany SP1.
      • Gość: kondrat Re: Jak wyinstalować Windows Media Player? IP: *.acn.pl 20.01.04, 13:55
        Dzięki.

Niestety w Panelu Sterowania nie widzę WMP, a w katalogu nie widzę pliku od-instalowującego.

Przy okazji - jestem przyzwyczajony do OPERY i za żadne skarby się z niuą nie chcę rozstać; tymczasem WMP odsyła mnie co i rusz do IE, którego nie cenię i nie używam.
    • Gość: gosc Re: Jak wyinstalować Windows Media Player? IP: 62.233.233.* 20.01.04, 23:42
      Po co chcesz odinstalowac stary WMP ?. Zainstaluj nowy, zainstaluje sie jako
      uaktualnienie w miejsce starego.
      Kliknij na plik ktory chce otwierac IE pm wybierz "otworz za pomoca" z listy
      programow wybierz opere,a na dole w okienku zaznacz "zawsze uzywaj tego
      programu do otwierania..."
      powinno dzialac.
      • Gość: Obywatel Re: Jak wyinstalować Windows Media Player? IP: *.ists.pl / *.devs.futuro.pl 21.01.04, 01:44
        WMP jest "integralną częścią systemu Windows" i jako taki wyinstalować się nie
        da. Wyinstalowywanie go w "Dodaj usuń programy" odinstalowuje jedynie ikony, a
        program jak był tak jest. Jeśli ktoś ma zaporę internetową to wie jak często
        ten program się chce łączyć z internetem. A jak poczyta umowę licencyjną zanim
        zainstaluje uaktualnienie do wersji 9, być może nawet bedzie wiedział po co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka