Dodaj do ulubionych

HASŁO do Folderu ! szukam mądrego...

14.12.09, 12:27
Witam !
Potrzebuje pomocy z ustawieniem hasła na win XP SP3.

Potrzebuję ustawić hasło na folder lub na cały pendrive ale nie żeby
jakoś go kodować
tylko po prostu żeby przed otworzeniem folderu pokazało sie okienko
z hasłem (tak jak mamy w Łordzie i Ado_be RE_aderze). Może to być
program ale musi on ustawić hasło na stałe a nie tak, że raz jak
wpisze hasło to musze póżniej "hasłować" plik od nowa (jak w F o l d
e r
L_ockerze np.).
Mam FAT32 i nie zmienie go na NTFS

a i pakowanie w zip rar odpada bo plik ma ponad 5 GB.

Jak macie jakieś dobre pomysły to piszcie....

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... IP: *.acn.waw.pl 14.12.09, 16:54
      > Mam FAT32 i nie zmienie go na NTFS
      > a i pakowanie w zip rar odpada bo plik ma ponad 5 GB.

Jakim cudem 5 GB skoro maksymalny rozmiar pliku dla FAT32 to 4 GB?
      • suzi.vx800 Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... 14.12.09, 16:58
        folder nie plik... folder z kilkoma tysiacami plików ok. 5GB
        • Gość: Gość Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... IP: *.acn.waw.pl 14.12.09, 23:49
          To może coś takiego:
          www.pobieralnia.pl/plik-2907-microsoft-private-folder.html
    • Gość: orzech86 Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... IP: 79.97.83.* 05.02.10, 16:17
      Również szukałem takiego programu ale nie znalazłem. Na każdym forum wszyscy
      pisali, że się nie da, albo żeby za każdym razem pakować folder do rara - (swoją
      drogą ciekawa opcja zwłaszcza jak się ma 40gb do ukrycia i czeka się na
      wypakowanie godzine za każdym razem kiedy chcemy obejrzeć jakieś zdjęcie). inni
      dawali namiar na trueskrypt bądź inne wielkie kombajny, które trzeba studiować
      godzinami aby czegoś nie spaprać a i tak nie dostałem tego czego było mi trzeba.
      Chciałem tylko jeden mały program, który potrafi zabezpieczyć folder bez żadnych
      zbędnych komplikacji, program którego mogę używać na pendrive, w pracy u
      znajomych itp. program, który będzie banalny i skuteczny zarazem. niestety
      zawiodłem się - więc postanowiłem zrobić własny program chociaż kompletnie się
      na tym nie znałem. Mój program zajmuje jedynie 129 kb a jego obsługa ogranicza
      się do dwóch kliknięć. Po dwukrotnym kliknięciu w ikonkę pojawia się pole do
      wpisania hasła - wpisujemy hasło i pojawia nam się folder "private", do którego
      możemy wrzucić co chcemy i ile chcemy. Aby ukryć folder "private" ponownie
      klikamy na ikonkę programu i wpisujemy hasło - ot cała filozofia hasło do
      programu to: "orzech" - jeżeli ktoś będzie bardzo chciał zmienić hasło na własne
      to proszę napisać na pw jakie hasło chce zmienić i wtedy prześlę mu linka bądź
      na pocztę. rapidshare.com/files/346284681/Locker.exe
      • Gość: Greg Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.02.10, 13:39
        Truecrypta studiować godzinami? Chyba żartujesz... Kilka kliknięć i
        archiwum gotowe, zaszyfrowane efektywnym algorytmem.
    • Gość: buldog Re: HASŁO do Folderu ! szukam mądrego... IP: *.piekary.net 06.02.10, 12:05
      Poszukaj i ściągnij choćby USB Safeguard lub Easy File Locker - oba darmowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka