Dodaj do ulubionych

wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rachunek?

02.02.04, 07:59
po wyjściu z netu zauważyłem, że zainstalowały mi się 3 dialery. jakieś sex-
stronki mi się otwierały ale na bank nic nie instalowałem. numer dostępowy z
TPsa zmienił mi się na jakiś 00423.......
czy to połączenie wykonane już było na tym nowym numerze, czy dopirero
następne by było? przecież jeżeli modem miałby sie przełączyc na nowy numer
to słyszałbym, że wybiera numer a nic nie było

ma ktoś jakieś doświadzczenia mz dialerami??

teraz już mam program antydialerowy - mądry polak po szkodzie
Obserwuj wątek
    • Gość: cs Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach IP: 194.255.20.* 02.02.04, 08:53
      Dzwiek w modemie jest ustawiany przez program i takie dialery go po prostu
      wylaczaja i dzwonia sobie po cichu.
      Ale czy cos sie stalo, to sprawdz w TPSA albo poczekaj na rachunek.

numer 00423 jest do Liechtenstein, moze to nie sa dialery, ktore same dzwonia,
      takie maja raczej numery na dalekie wyspy :o))
    • Gość: Bono Vox dialery - kilka słów od specjalisty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.04, 09:23
      Witam,

użytkownik powinien zachować szczególną staranność przy akceptowaniu zmian
      proponowanych w komunikatach wyświetlanych w trakcie instalowania
      oprogramowania pobranego z Internetu (płatnej strony internetowej), ponieważ
      mogą one dotyczyć wyrażenia zgody na zmianę numeru dostępowego na numer
      rozpoczynający się na przykład od:

020x, 070x... lub międzynarodowy.

Połączenia na te numery są związane z programem typu „Dialer” lub wirusem,
      który został przez użytkownika pobrany z Internetu.

Program lub też wirus jest w stanie samodzielnie wykreować w systemie
      operacyjnym komputera użytkownika połączenie z numerem 020x, 070x,
      międzynarodowym lub zmienić aktualnie używany numer dostępowy - na numer
      dostępowy (w szczególności 020x, 070x, międzynarodowy) do sieci innego
      operatora.

Specyfika działania "Dialera" polega na zmianie numeru dostepowego bez
      sygnalizowania tej zmiany (brak ponownego sygnału wybierania, otwieranie stron
      internetowych "w tle", otwieranie stron internetowych kaskadowo, itp.).

Jedynym rozwiązaniem jest osobisty nadzór nad każdym połączeniem internetowym.
      Skutecznym sposobem zabezpieczenia się przed zmianą numeru dostępowego do sieci
      Internet na numer międzynarodowy lub 070x jest zamówienie usługi ograniczenia
      połączeń wychodzących u swojego operatora telekomunikacyjnego.

Z tego co piszesz, to łączyłeś się poprzez numer międzynarodowy (Liechtenstein -
      00423) połączenie płatne, zgodnie z cennikiem Twojego operatora.

Pozdrawiam,

BV
      • morfeusz.1 Re: dialery - kilka słów od specjalisty 02.02.04, 10:53
        czyli jak myślicie połączyłem sie już przez ten nowy numer czy dopiero
        nastepne bym wykonał???
        jak można sprawdzić w TPsie jak było taryfikowane to połączenie, o ile można??

a w sumie to może byc numer jakiegoś teleburdele w Lichteinstainie, moge
        gdzieś sprawdzic jaki to numer i jaka jest za niego opłata???
        • Gość: Bono Vox Re: dialery - kilka słów od specjalisty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.04, 11:33
          to, czy łączyłeś się z tym numerem wyniknie dopiero z bilingu za dany okres.

Ale tak na prawdę, ze względu na specyfikę działania programu „Dialer” nie
          można jednoznacznie stwierdzić (po przeanalizowaniu wykazu połączeń
          telefonicznych), podczas której sesji internetowej pobrałeś oprogramowanie z
          serwisu w wyniku czego realizowałeś połączenia o podwyższonej opłacie.

Musisz zamówić biling w tepsie. Połączenie z Lichtensteinem wg. tepsy to 1,46
          zł z VAT za minutę połączenia.

Co zaś się tyczy samego numeru (poznasz go z biligu), to będzie ciężko z
          ustaleniem firmy, która go posiada.

Więcej na te tematy znajdziesz na Necie:

www.teleprawo.lo.pl/index.php i inne.

Ale pozostaje najważniejszy problem, czy usunąłęś "Dialera" z kompa? W
          najgorszym przypadku będziesz musiał sformatować dysk i postawić jeszcze raz
          system :-((((( Nie fajnie.... W lepszej wersji, wystarczy tylko pogrzebać
          trochę w katalogach systemowych.

pzdr. BV
          • morfeusz.1 Re: dialery - kilka słów od specjalisty 02.02.04, 12:27
            teraz to mnie wystraszyłeś
            wydaje mi się, że wywliłem smiecia, usunołem wszystkie połączenia i stworzyłem
            nowe na numer TPsa. ściągnąłęm też antydialera i on pokazuje mi tylko, że
            wykrywa autostart do klawiatury :)
            czy jak widze, że wybierany jest numer TPsa to jest szansa, że łącze się przez
            inny.
            jak mnieć pwność, że usunołęm go na pewno, gdzie tego szukać

i gdzie moge dowiedzieć sie o cene połączenia z danym konkretnym numerem???
            • Gość: Bono Vox Re: dialery - kilka słów od specjalisty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.04, 13:08
              połączenia DialUp mogłeś usunąć, ale "Dialer" mógł pozostać na pasku (w prawym
              dolnym rogu) w wersji "ucywilizowanej", najczęściej jest tak, że wogóle go nie
              widać i wtedy zaczyna się zabawa.... :-(.

Nie wiem, jakiego masz anty-dialera z tepsy??? Nie wiem, czy ten anty-dialer
              blokuje połączenia międzynarodowe, 020x? Myślę, że jest z tym słabo :-(((

Tak jak pisałem wcześniej "Dialery" zmieniają połączenia na numery 070x, MN,
              020x. Jest tego od groma....

Oczywiście możesz stworzyć nowe połączenie z TP i zacząć się przez nie łączyć,
              ale jeżeli nie usunąłeś "Dialera" z kompa (i jeżeli Twój anty-dialer nie
              wykrywa zmiany numeru na MN lub 020x) to jesteś w kiepskiej sytuacji.

W Twoim przypadku, nie wiem, czy nie przeszkodzi Ci blokada połączeń
              miedzynarodowych? Niektórzy operatorzy proponują usługi ograniczenia połączeń
              tzw. "na hasło", czyli w każdym czasie możesz aktywować i deaktywować usługę.

pzdr.

BV

PS. Tepsa średnio interesuje się sprawą "Dialerów", bo głównie to ona sprzedaje
              dostęp do usług 070x i ma z tego kasę (bardzo dużą). Połączenia międzynarodowe
              też lecą głównie przez łącza tp....... i tak dalej i tak dalej...
              • morfeusz.1 Re: dialery - kilka słów od specjalisty 03.02.04, 07:55
                programik mam ściągnięty ze strony Telekomunikacji, ten który wygrał konkurs
                organizowany przez TPsa, WP i RadioZET. program znajduje jedynie sterowniki do
                klawiatury jako dialera :). w trakcie połączenia program ten pokazuje numer z
                którym się łączy i widać numer TPsowy 0202122.
                dzwoniłem na infolinie do TPsa i koleś powiedział mi, żebym sprawdził kompa
                programem antywirusowem. Ściągnołem definicje z 29stycznia20004 do Northona
                Antivirus'a i ten nic nie znajduje
                szukałem tez w kompie jakichkolwiek plików zainstalowanych w tym okresie i nic
                nie pokazuje
                jak moge mieć pewność, że to ścierwo nie siedzi gdzieś w komputerze i buje
                kase za moimi plecami?? nie chce formatowac kompa żeby w razie czego mieć
                możliwość udowodnienia czegokolwiek
                • Gość: Bono Vox Re: dialery - kilka słów od specjalisty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 10:11
                  W takim razie pozostaje jeszcze zamówienie usługi ograniczenia połączeń
                  wychodzących (najlepiej blokada uruchamiana "na hasło" - nie wiem, czy tepsa
                  taką ma?) na numery międzynarodowe, zamówienie bilingu za "podejrzany" okres.

Poszukaj jeszcze w katalogu WINDOWS, czy nie ma tam jakis "dziwnych" plików.
                  Najczęściej są to jakieś *.exe (z "dziwnymi" ikonkami).

Powodzenia.
                  • morfeusz.1 Re: dialery - kilka słów od specjalisty 03.02.04, 12:01
                    sprawdzałem wszyskie pliki, które były zainstalowane w tym czasie i żaden nie
                    jest podejrzany.
                    ten program co ściągnołęm podobno jest jednym z lepszych.
                    teraz ściągnąłem wpip programów do tej zabawy to będe szukał

dzieki za odpowiedź
                    • Gość: Bono Vox trzymaj się :-) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 14:33
                      • Gość: gacek Re: trzymaj się :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 03:16
                        Programy antyv. standardowo nie wykrywają wirusów(chociaż np Panda Platinum tak),jest taki program a2,który ma wykrywać dialery+trojany. Mnie zastanawia jedna rzecz-czy jezeli wiem,słyszę,jak standardowo był wybierany numer(tzn pykanie podczas wybierania)-jest ich taka sama ilość i długość,to czy na pewno nie mam dialera? Czy jezeli płacę ryczałtem za połączenia modemowe,to czy moge zapłacić więcej w wyniku niefortunnej instalacji. Czy jeżeli spr. przed kazdym ustawieniem w dila-up kierunkowy i nr,to czy to ten nr sie wybiera? Dzięki z góry
                        • morfeusz.1 Re: trzymaj się :-) 04.02.04, 08:05
                          z tego co wyczytałem, a ostatnimi dniami czytam o dialerach sporo, to mozliwe
                          jest przełączenie w trakcie połączenia na inny numer niz początkowo wybierany

podobno mks_vir 2004 też radzi sobie z dialerami i je wyłapuje. mi nic nie
                          znalazł. mam też 4 inne programy i żaden nic niepookojącego nie znajduje.
                          sprawdzałem w rejestrze, menadżerze zadań i nic tam podejrzanego nie ma.

ale pewność, że mój komputer jest czysty będe miałw piatek jak będę mógł
                          poznać biling za telefon
                        • Gość: Bono Vox do gacek IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 09:29
                          Po dzwieku, jaki wystepuje podczas wybierania numeru nie rozpoznasz czy łączysz
                          się przez dialera :-))))) Niektore dialery daja sygnal wybierania, ale te
                          sprytniejsze sa bardzo "cichutkie".

Co zas sie tyczy oplaty za polaczenia w przypadku ryczaltu (mysle, ze masz
                          jakas usluge DialNet w DIALOGu), to w wyniku niefortunnej instalacji mozesz
                          zaplacic wiecej. DIALOG rozlicza ryczaltowo (bez wzgledu na ilosc polaczen oraz
                          ich dlugosc) tylko za polaczenia zrealizowane z odpowiednim numerem dostepowym
                          (dedykowanym dla danej uslugi). Jezeli realizujesz polaczenie poprzez DialUp
                          (zalozmy, ze z numerem DIALOGu) to polaczysz sie z wybranym numerem.

Dla bezpieczenstwa mozesz w DIALOGu zamowic usluge ograniczenia polaczen
                          wychodzacych (na haslo) i przed kazdym polaczeniem z Netem aktywowac usluge
                          (np. blokada polaczen 0700, MN, teleinfo 020x - super sprawa!!!!).

Dialery dzialaja tak, ze zmieniaja ustawienia w przegladarce internetowej,
                          tworza nowe polaczenia DialUp i ustawiaja je jako domyslne.

Jezeli masz dialera w komputerze, laczysz sie poprzez bezpieczny numer, to i
                          tak nie ma pewnosci, ze dialer nie przejmie polaczenia po zalogowaniu sie do
                          internetu.

pzdr. BV
                          • morfeusz.1 Re: do gacek 04.02.04, 11:15
                            Bono Vox mógłbys podac mi swój email bądx nr. GG to bym z Tobą chetnie pogadał
                            jak ze specjalistą???
                            mój nr GG to 7722930, a email tomitomi@wp.pl

byłbym wdzięczny
                            • Gość: Bono Vox do morfeusz1.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 12:01
                              w chwili obecnej pozostaje tylko forum :-)

pzdr. BV
                              • morfeusz.1 do Bono Vox 04.02.04, 12:33
                                to jak myslixz, czy po tym wszytskim co zrobiłem i żaden program nic nie
                                znalazł gdzieś te małpy mogły sie schować???
                                i czy to połączenie podczas którego wlazły dialery było juz przekierowane na
                                numer do Lichteinsteinu????
                                • Gość: Bono Vox Re: do Bono Vox IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 13:14
                                  jeżeli programy nic nie znalazly, to jest jakas pewnosc, ze bedzie wszystko ok,
                                  choc 100% pewnosci nie ma. :-( Taka uzyskasz po reinstalacji systemu (najlepiej
                                  przedtem sformatowac partycje). Ale trzeba byc dobrej mysli.

Jezeli pobrales Dialer podczas polaczenia, to moglo juz dojsc do polaczenia (z
                                  numerem miedzynarodowym). Jezeli polaczenie nie trwalo zbyt "dlugo", to
                                  tragedii nie bedzie. W koncu jest to tylko polaczenie miedzynarodowe. Ciesz
                                  sie, ze nie zlapales Dialera 0700. Te paskudy potrafia co kilka sekund wznawiac
                                  polaczenie (np. co 30 sek. lub co 10:15 min w zaleznosci od rodzaju). Wtedy
                                  efektywny koszt polaczenia (ze strata dla uzytkownika jest wiekszy). To jest
                                  dopiero zabawa :-(((
                                  • morfeusz.1 Re: do Bono Vox 04.02.04, 13:32
                                    ale to mógłbyc jakiś drogi numer w Lichteinstainie, takie nasze 0700 - to
                                    wtedy nie jest wesoło :(
                                    całe połączenie trwałe 30 minut
                                    • Gość: Bono Vox Re: do Bono Vox IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 14:15
                                      tak, to mógł być numer MN o podwyższonej opłacie, ale według mnie tepsa
                                      musialaby miec taka informacje, zeby drozej taryfikowac te polaczenia.

jezeli nie maja takiej informacji (od operatora spod numeru w Lichtensteinie),
                                      to polaczenie powinno zostac staryfikowane wedlug "standardowego" polaczenia,
                                      czyli groszowe sprawy :-)))) albo 1,42 zl za minute (co kolo tego).

BV
                                      • morfeusz.1 Re: do Bono Vox 04.02.04, 15:00
                                        troszku nie rozumiem
                                        przecież TPsa może o niczym nie wiedzieć a ja będe tłukł teleburdele do
                                        Lichteinstainu..
                                        jak dzwoniłem do TPsy to nie potrafili mi powiedzieć jak jest opłata z tym
                                        numerem co mnie połączyło, musze czekać aż wystawią fakturę. swoja droga
                                        ciekawe jak TPsa może naliczyć mi tak szybko opłatę nie znając ceny
                                        połączenia???)))
                                        • Gość: Bono Vox Re: do Bono Vox IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 15:36
                                          nie zrozumiałeś mnie...

załóżmy, że w Lichtensteinie zakładam "burdelik" internetowy. Ale, żeby
                                          szybciej zbić kasę i po trzech miesiącach zwinąć się (np. na Wyspy Cooka) to
                                          puszczam informację do operatora (u którego wykupiłem numer w Lichtensteinie),
                                          żeby wszystkie połączenia na ten numer taryfikował np. 7 razy drożej.

Oczywiście zakładam, że bedę się dzielił pewną częścią zysku z operatorem
                                          (niech się cieszą). Podpisuję stosowną umowę i wszystko gra.

Według mnie powinno dalej być tak, że operator wysyła już informację do innych
                                          operatorów (w kraju i za granicą), że ten numerek jest taryfikowany 7 razy
                                          drożej niż standardowy (w końcu zależy im też na kasie). I tak biznes się
                                          kręci.

I taką informację może dostać np. Tepsa i zaczyna ten numer taryfikować 7 razy
                                          drożej (czy coś w tym stylu).

Ale może być i taka sytuacja, że wszystko ustawiamy według standardu i oplaty
                                          są "zwykłe". Wówczas dzwoniąc np. z Polski do Lichtensteinu opłata będzie
                                          standardowa tak jak za zwykłe połączenie telefoniczne. Oczywiście w tym
                                          przypadku "burdelik" internetowy zarobi trochę mniej - a może to nie
                                          jest "burdelik"? :-)

Jeżeli Tepsa nie zna "indywidualnej" ceny za połączenie, to taryfikuje według
                                          standardowej opłaty (bez żadnych udziwnień cenowych).

pzdr. BV
                              • Gość: gacek Re: do morfeusz1.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 12:36
                                Hmh,dziękuję. Czyli jak znam na pamięć długość numeru wybierania,za kazdym razem słyszę jaką długość maja posczególne dźwięki to jednak mogę być narażonym na dialery?? Problem w tym,że takie strony z takimi programami otwieraja się jako dodatki do innych stron. Ja nic nie instaluje sam,blokuję pop-ups w operze,ale mimo wsztsko zawsze jest ryzyko....
                                • morfeusz.1 Re: gacek 04.02.04, 12:50
                                  z tego co juz sie orientuje to dialer potrafi wyłączyć dźwięk głośniczka i
                                  logowac sie po cichu

to czy mam racje okaże się w sobote jak poznam wysokość rachunku :(
                                • Gość: Bono Vox Re: do morfeusz1.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 13:19
                                  tak jak pisalem wczesniej (wyzej) niektore Dialery "wyciszaja" sygnal
                                  wybierania oraz negocjowanie parametrow transmisji przez modemy.

Zawsze jest ryzyko, mozna je tylko ograniczac - stosowac ograniczenie polaczen
                                  na centrali telefonicznej przez abonenta.

BV
                                  • Gość: w Re: do morfeusz1.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:04
                                    chodziło się po stronach XXX to teraz się ma,dialery same się nie
                                    instalują,najczęściej udają okienka potwierdzenia i użytkownik w nie
                                    klika.Większość ludzi ma IE który automatycznie instaluje program,natomiast
                                    mozilla nigdy nic nie instaluje bez wiedzy użytkownika
                                    • Gość: Bono Vox Re: do morfeusz1.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 14:11
                                      dialery instaluja sie nie tylko na stronach XXX..;-)
                                  • Gość: gacek Re: do bono vox :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 22:09
                                    No tak,ale jak numer się wybiera,to ja SŁYSZĘ to. Czy może być tak,że ja słysze inne "cykanie" a inny numer się wybiera?
                                    • Gość: Bono Vox Re: do bono vox :) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.04, 08:21
                                      gacek,

już pisałem, że możesz łączyć się poprzez normalny numer ("słyszeć" to, itp.),
                                      ale jeśli masz dialera w kompie, to połączenie zostanie przekierowane na inny
                                      numer (zaraz po połączeniu - co też nie jest regułą), a tego najczęściej już
                                      nie usłyszysz.

pzdr.
                    • Gość: dokt0r Ad Aware IP: *.pth0502.pth.iprimus.net.au 05.02.04, 12:10
                      A probowales moze Ad Aware (Lavasoft)? Nie jestem pewien czy wykryje ale warto
                      sprobowac.
    • maxiona Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach 04.02.04, 16:39
      Takie świńswo siedziało mi w kompie w katalogu windows ponad rok.
      Skanowałam mks_virem i on mi znalazł 2 dialery (nie wiedziałam wcześniej że
      wyszukuje je) a jednego ja znalazłam sama-była ładna ikonka.
      W tej chwili mam blokadę na numery o podwyższonych kosztach , ale nie wiem
      czy ten numer też byłby blokowany
      pozdro
    • Gość: Aleks Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach IP: *.chello.pl 04.02.04, 23:02
      Na stronach zagranicznych nigdy nie zainstalował się dialer bez mojej zgody.
      Nadawca wyraźnie żąda wyrażenia zgody na połączenie przy podanej cenie. Na
      stronach polskich to samo chamstwo. Nie byłem na stronach dla dorosłych
      (onet.pl) a zainstalował mi się dialer, którego w żaden sposób nie byłem w
      stanie usunąc. Stosowałem ponad 20 różnych metod i nic. W Microsofcie poradzili
      mi przeinstalować system, ponieważ ostatnio pojawiły się dialery, które nie
      ujawniają się jako oddzielne programy, tylko doczepiają się do jakiegoś pliku
      na zasadzie klipsa i nie można ich zidentyfikować. Od tego czasu nie wchodzę na
      polskie strony.
      • Gość: Bono Vox Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.04, 08:16
        widzę Aleks, że ryzykujesz wchodząc na forum Gazety???? :-))))
    • chrobot Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach 04.02.04, 23:36
      szczerze mowiac czytam te wszystkie posty i oczom mym nie wierze!!! jak to
      wszystko jest mozliwe! o zgrozo...
    • Gość: wikul Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.04, 01:50
      We wszystkich pimach komputerowych pisali o tym wielokrotnie . Nie czytasz
      nic ? Poczytaj na ten temat np. przystępnie w piśmie Komputer Świat .

-------------------------------------------------------------------------------
      Bez głupich numerów (Archiwum)
      1.
      Opis:
      Aby skutecznie walczyć z niebezpieczeństwem, trzeba odkładnie poznać
      przeciwnika oraz dowiedzieć się, jak można go pokonać. Komputer ŚWIAT
      przedstawia dialery i antydialery
      Słowa kluczowe:
      Hardcore Application, ERO-Connect, Dialer OFPL, Internet sExplorer, Sex
      dekoder, Standard Player, Dialer_New2, DLR, TiT dialer, Internet Sexplorer 6.2
      PL, Dom wielkiej siostry, MAXCOM DIALER, pDialer, test, dialer, antydialer
      Artykuł znajduje się w:
      Komputer Świecie Nr 12/03 na stronie 22 w dziale Test programów
      -------------------------------------------------------------------------------
      Nowe dialery w internecie (Archiwum)
      2.
      Opis:
      Komputer ŚWIAT prezentuje umieszczone w wielu serwisach WWW dialery -
      programy, które zmieniają połączenie z naszym dostawcą internetowym na inne,
      wielokrotnie droższe. Z tabelki dowiemy się czego należy się strzec.
      Słowa kluczowe:
      Tatu Centrum, GTA Centrum, Erotyczna Planeta, Xchat, Britney Spears, Strefa
      porno, TV porno, Erotica proponuje, Serwis porno, Filmy hardcore, dialer,
      tabela
      Artykuł znajduje się w:
      Komputer Świecie Nr 19/03 na stronie 8 w dziale Nowości
      ------------------------------------------------------------------------------
      Nowe dialery w internecie (Archiwum)
      3.
      Opis:
      Komputer ŚWIAT prezentuje umieszczone w wielu serwisach WWW dialery -
      programy, które zmieniają połączenie z naszym dostawcą internetowym na inne,
      wielokrotnie droższe.
      Słowa kluczowe:
      Hardcore Application, Paula.exe, Private.exe, best direction.exe, Xdirect.exe,
      internet x.exe, Doznanie.exe, eROTICA.exe, FILMY-EROT.exe, dialer
      Artykuł znajduje się w:
      Komputer Świecie Nr 21/03 na stronie 8 w dziale Nowości

www.komputerswiat.pl/szukaj.html
    • morfeusz.1 Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach 05.02.04, 08:24
      jak juz pisałem jakieś sextronki się otwierały ale na bank na nic nie
      wyraziłem zgody. w cywilizowanych dialerach wyskakuje coś w stylu "czy chcesz
      zainstalować plik sex.exe" i jest do wyboru TAK lub NIE - i to jest w miare
      uczciwe, chociaż jak ktos sie nie orientuje w temacie to powie TAK

teraz to jestem mądry i odpala mi się 5 różnych programów antydialerowych. czy
      miałem lub czy am dialera dowiem się jak będzie dostępny billing (przed 10
      lutym).
      teraz chciałem sie troche uspokioć ale nie bardzo mi to wychodzi :(

ps. programik Ad-aware 6 wyświetla, że4 zsnalazł GATOR i ALEXA. podobno to nic
      złego ale na forum mks'a ktoś naoisał, że to trojan :(
      co to są te pliki
      • Gość: gacek Re: wlazły mi na kompa 3 dialery-jaki będzie rach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.04, 10:45
        Dzięki "dobry" vox :))
        Odnosnie gatora i alexy-pierwszy to wiekszy spyware,drugi mniejszy. Oba radzę usunać(i przeskanować jeszcze system programem pest patrol z uwzględnieniem wszystkich plików-dowiesz się czegos więcej,a kazdy znaleziony program ma linka do internetu do strony producenta Perol,gdzie po angielsku znajdziesz o programie,ew. jak go ręcznie usunąć(bo Pest PAtrol jest shareware-ma wyłączone usuwanie automatyczne podejrzanych plików,ale ma b. dobry skaner.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka