Gość: Ala IP: *.chello.pl 18.01.10, 17:38 moja drukarka drukuje na różowo dzieląc obraz na półcentymetrowej szerokości paski. Najgorsze, że kilka dni temu skończyła się gwarancja. Czy ktoś coś wie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Laptopowiec Re: drukarka HP - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:10 I wyczyść dysze Link Zgłoś
oby.watel Re: drukarka HP - problem 19.01.10, 10:42 Czyszczenie dyszy w kartridżu HP prowadzi często do jego uszkodzenia. Link Zgłoś
Gość: Laptopowiec Re: drukarka HP - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 11:18 Miałem na mysli "Wyczyść kasety drukarki" czy coś podobnego w opcjach serwisowych. Od lat używam tej funkcji i nigdy mi kartridża nie uszkodziło. Link Zgłoś
oby.watel Re: drukarka HP - problem 19.01.10, 12:04 Ta funkcja rzeczywiście kartridża nie uszkadza, ale powoduje szybsze jego osuszenie, ponieważ wypluwane w czasie tego procesu ilości atramentu są zaiste imponujące. Sterownik drukarki sygnalizuje kończący się tusz. Opisany problem nie wygląda na brak tuszu, lecz kłopot ze sterownikiem, lub uszkodzenie drukarki. Warto wydrukować stronę testową i stronę kalibracji (autorka zataiła informację co to za drukarka, a jak wiadomo HP produkuje co najmniej dwa, a może więcej, różne modele). Jeśli te wydruki są prawidłowe spróbowałbym odinstalować i ponownie zainstalować sterowniki. Link Zgłoś
oby.watel Re: drukarka HP - problem 19.01.10, 12:06 Można także wyjąć, delikatnie benzyną lub czystym spirytusem przeczyścić styki i ponownie włożyć kartridże. Link Zgłoś
Gość: Ala Re: drukarka HP - problem IP: *.chello.pl 19.01.10, 18:58 do oby.watela od autorki - to model deskjet F735 Link Zgłoś
Gość: Ala wazne spostrzeżenie IP: *.chello.pl 19.01.10, 19:07 każde pierwsze drukowane zdjęcie jest prawidłowe juz natomiast drugie jest różowofioletowe Link Zgłoś
oby.watel Re: wazne spostrzeżenie 20.01.10, 00:11 To wskazuje na koniec/uszkodzenie dysz w kolorowym kartridżu. Przynajmniej ja miałem takie objawy w swojej drukarce. Wyglądało to tak, jakby przez noc nazbierało się na dnie kartridża trochę tuszu. Nie wiem dlaczego, ale zawsze pierwszy kończył się/sprawiał kłopoty żółty... Link Zgłoś