Dodaj do ulubionych

pliki *.iso

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 10:59
Jak rozpakowac pliki z tym rozszerzeniem??? Bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Erwin Re: pliki *.iso IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 11:07
      Do czego jest Ci potrzebny rozpakowany plik ISO ? Jesli chcesz zagladnac do
      srodka takiego pliku to wystarczy Ci ISOBuster www.smart-projects.net . Na oko
      podejrzewam, ze niemasz pojecia tez o czym mowisz dlatego skieruje Ci odrazu
      tutaj
      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=2030#Nagrywanie%20obrazow%20p%B3yt
      • Gość: daria Re: pliki *.iso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 12:58
        Hmm, chodzi mi o to, se sciagnelam sobie kurs do robienia www / nazwa pliku :
        multimedialny_kurs_tworzenia_stron_internetowych_programu_flash_pl.iso /.
        Nie mam pojecia w czym ten plik otworzyc / albo rozpakowac/, by z niego
        skorzystac :(.

Dzieki za odpowiedz
        • elektron_staly_nick Re: pliki *.iso 15.02.04, 13:01
          Gość portalu: daria napisał(a):

> Hmm, chodzi mi o to, se sciagnelam sobie kurs do robienia www / nazwa pliku :
          > multimedialny_kurs_tworzenia_stron_internetowych_programu_flash_pl.iso /.
          > Nie mam pojecia w czym ten plik otworzyc / albo rozpakowac/, by z niego
          > skorzystac :(.
          >
          > Dzieki za odpowiedz

otwórz program do nagrywania płyt i go sobie nagraj na płyte

ewentualnie możesz spróbować jakiś virtual cd

pzdr

• maciejpoczta Re: pliki *.iso 15.02.04, 13:09
          Ogólnie - Pliki *.iso są to obrazy płyt. Możesz taki plik nagrać na płytę dowolnym programem do nagrywania, lub otworzyć za pomocą wirtualnego napędu. Wirtualne napędy tworzy program DaemonTools. Tworzą je również niektóre programy do kopiowania płyt np. CloneCD, Alkohol 120%. WinISO natomiast jest programem, który co prawda nie tworzy napędu, ale pozwala otworzyć plik *.iso.
          Po otworzeniu pliku w którymś z w\wym aplikacji, musisz zainstalować program na dysku.
      • Gość: daria Re: pliki *.iso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 19:44
        Wypalilam plik w nero - wg tego linku, ktory podal mi Erwin, niestety plyty nie
        mozna odczytac, przy jej uruchamianiu wyskakuje informacja, ze "system windows
        nie moze czytaz z tego typu dysku. dysk moze byc uszkodzony lub uzywa formatu
        niezgodnego z systemem windows". Co mam z tym zrobic??? Moze zle cos
        zaznaczylam :(.

Moze mi ktos pomoc???

Daria

• maciejpoczta Re: pliki *.iso 15.02.04, 19:50
          A jak nagrywałaś? Zaznaczyłaś "Nagraj CD z obrazu"?
          Zainstaluj DaemonTools, jest darmowy i sprubój otworzyć plik w wirtualnym napędzie.
          • Gość: daria Re: pliki *.iso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:05
            w wirtualnym napedzie plik ten otworze, niestety, plytki ktore nagralam nie
            dzialaja :(. Nagrywalam w Nero i wg instrukcji
            • Gość: gamer Re: pliki *.iso IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.04, 22:20
              a skąd ściągnęłaś ten plik?
            • slav_ Re: pliki *.iso 15.02.04, 23:40
              Przeczytałem wątek i mam wątpliwości czy nagrywałaś prawidłowo. Jeśli wirtualny
              CD "odtwarza" obraz jako CD to obraz jest poprawny. W nero trzeba użyć funkcji
              "nagraj plik obrazu" a nie po prostu wypalić plik na płtytce (bo nadal będziesz
              miała obraz a nie CD z tego obrazu) - czy na pewno tak zrobiłaś ? Jeśli tak to
              jeszcze płyta mogła być zabezpieczona przed kopiowaniem i mimo prawidłowego
              nagrania płyta nie da się odtworzyć (tzn. da się ale trzeba zadać sobie więcej
              trudu :-) ). Czego to obraz?
              • Gość: daria Re: pliki *.iso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 00:31
                slaw, dobrze wypalilam plytke - zrobilam to wedlug informacji ze strony, ktorej
                link sie pojawil w tym poscie - nie mam pojecia dlaczego nie chce mi tej plyty
                czytac
                • slav_ Re: pliki *.iso 16.02.04, 18:04
                  Ja też nie :-).
                  Jeśli dasz priva podeślę Ci WinImage ktorym będziesz mogła "podejrzeć" strukturę
                  plików w obrazie. Sprawdzisz czy struktura plków w obrazie jest taka sama jak na
                  wypalonej płytce. Ale raczej tak powinno być. A w jakim formacie (tzn jakie
                  rozszerzenie posiada) ten "kurs" ( czyli plik na płytce uzyskany sposobem
                  "nagraj obraz") ? Czy jest to jakiś instalujący sie program czyli na płytce masz
                  "coś.exe"? bo często takie kursy to .html wymagające tylko otwarcia przeglądarką
                  internetową. Wskaż CD, daj "otwórz" i napisz (nazwy) jakie pliki widzisz w oknie
                  exploratora (bez ich otwierania) a zwłaszcza jakie mają rozszerzenia.
    • Gość: kris Re: pliki *.iso IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.02.04, 22:20
      możesz wypakować go też z pliku ISO do dowolnego folderu który wskażesz za
      pomocą programu WinISO

pozdr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka