Gość: zbyś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.04, 09:53 Dostałem twardego i po włączeniu wyskakuje zapytanko o jakieś hasło, czy można to ominąć i wyczyścić go formatem, a i na dysku jest taka naklejka "UPG" co to znaczy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zbyś Re: Problem z HDD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.04, 11:28 Dobra już wiem ta naklejka nie z tej bajki ale co z tym kodem, nic nie mogę zrobić ani nawet w bios wejść nie ma jak. Link Zgłoś
pika17 pomogę pika 26.02.04, 11:58 Odpal kompa z dyskietki startowej Zbyśiu, następnie sformatuj twardziela, wpisz format x: gdzie x jest to litera twojego nowego dysku. Aha jeżeli to hasło odpala się tuż po starcie sprawdż czy nie jest to hasło z biosu, jeśli format nic Ci nie dał to wejdz do biosu (gdy komp startujw trzymaj Delete (nad strzałkami) lub klawisz F1, jeśli nie wejdziesz do biosu sprawdż alt+F1 W biosi postaraj się usunąć hasło, jeśoli się nie uda znajdż na płycie głównej małą bateryjkę (jak od zegarka) tylko muszisz najpierw komputer rozebrać! Wyjmij tą bateryjkę na jkieś 20 sekund a potem włóż (wada musisz ustawić zegarek, zrób to już z windowsa a jak nie masz systemu to zrób to w biosie w menu Standart bios cośtam Link Zgłoś
Gość: cs Re: pomogę pika IP: 194.255.20.* 26.02.04, 12:38 wyciagniecie bateryjki ci nie pomoze, to resetuje BIOS, ale nie haslo poczytaj w instrukcji do kompa, jak sie czysci haslo w BIOS Ale jezeli to haslo jest na HDD, to wrzuc go do smieci, podobno nie ma sily na to, nawet sam producent nie zlamie. Link Zgłoś
Gość: zbyś Re: pomogę pika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.04, 12:55 No właśnie jest to hasło na HDD system mam XP i nawet wciskanie delete nic nie daje wyświetla isę pierwsza strona i na czerwono woła o hasło HDD i co takiego pieknego twardziela mam do kosza pacnąć, taż to majątek. Link Zgłoś
Gość: cs Re: pomogę pika IP: 194.255.20.* 26.02.04, 13:21 moze i majatek, ale kradziony - ktos kiedys walnal kompa i teraz kazdy po kolei pozbywa sie dysku aby za duzo nie stracic. popytaj, moze ktos - cos wie lepiej ja pisze to, co czytalem w nowosciach od producentow takich dyskow, m.in. IBM: "jak zgubisz haslo, to nawet my (IBM ) nie jestesmy w stanie zlamac kodu" pozostaje smietnik... Link Zgłoś
Gość: cs przeciez o to wlasnie chodzi IP: 194.255.20.* 26.02.04, 13:23 po to jest haslo - zeby, w razie kradziezy, nikt nigdy nie otworzyl dysku i nie odczytal poufnych danych. Nawet specjalisci. Link Zgłoś
hanatol Re: przeciez o to wlasnie chodzi 26.02.04, 13:43 Ale Zbysiowi nie chodzi o odczytanie danych. Tylko o możliwość używania dysku po formacie. Link Zgłoś
Gość: zbyś Re: przeciez o to wlasnie chodzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.04, 23:48 Dokładnie! Więc w niedzielę pędzę na giełdę i szukam frajera który będzie się głowił jak ja teraz. Dzięki za zainteresowanie. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: przeciez o to wlasnie chodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 08:30 To daj mu od razu linka do tego wątku! :-))) Link Zgłoś
Gość: cs nie spiesz sie tak IP: 194.255.20.* 27.02.04, 09:28 niektore hdd mozna odblokowac, gdybys podal dokladne dane, to moze cos by sie znalazlo. Symbol, producenta, wszystko co mozesz. Link Zgłoś
Gość: zbyś (przybity) Re: nie spiesz sie tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 11:42 Zaniosłem twardziela do gościa który ponoć się zna i stwierdził że powalczy a HDD to WD2000 więc szkoda bo 200GB pieszo nie chodzi. Link Zgłoś