Dodaj do ulubionych

Problem z hasłem - Aurox

01.03.04, 16:31
Podczas pierwszego logowania do systemu po wpisaniu hasła system go nie
przyjmuje. Instalowane kilka razy i kicha.

Risha
Obserwuj wątek
    • beny5 Re: Problem z hasłem - Aurox 01.03.04, 17:15
      Jakiego hasla i do jakiego uzytkownika?

W trakcie instalacji zwykle zaklada sie dwoch (lub wiecej) uzytkownikow.
      Jeden to root - taki super uzytkownik z prawami do zabicia systemu (jak mu sie
      przestaje podobac) i nastepnie zwykli uzytkownicy do roboty.

Mam wrazenie ze wpisujesz haslo nie do tego usera :)
      A moze by tak laskawie wiecej informacji, czy to logujesz sie do X'ow, czy na
      konsoli tekstowej, co to my jestesmy jacys prorocy, zeby zgadywac o co chodzi.
      (dzien sie konczy a mnie z nim cierpliwosc).
      • risha Re: Problem z hasłem - Aurox 01.03.04, 21:46
        No więc tak. W czasie instalacji wpisuję hasło roota. Potem w czasie pierwszego
        uruchomienia zgłasza się okienko logowania z napisem localhost.localdomain. I
        cokolwiek bym nie wpisała to twierdzi, że złe hasło lub login. Komputer jest
        składnikiem grupy roboczej, ale myślałam, że te ustawienia są ważne tylko w
        Windowsie. Próbowałam wpisywać również to hasło. Z podobnym rezultatem. A
        loguję się do X-ów właśnie. Aurox 9.1.
        I nie bądź taki nerwowy. Złość piękności szkodzi. Nie chcesz pomóc, nie pomagaj.

Risha
        • e.111 Re: Problem z hasłem - Aurox 01.03.04, 22:15
          risha napisała:

> I nie bądź taki nerwowy. Złość piękności szkodzi. Nie chcesz pomóc, nie
          pomagaj
          > .
          ...spokojnie, -zadaniem beny'ego na tym forum jest zniechecanie newbies do
          Linuksa,ostatecznie trzeba jakos oddzielic ziarno od plew ;)))
          No a teraz przejdz na konsole tzn. ctrl+F2
          jako Login: wpisz root
          jako password: haslo twojego roota
          i powiedz co tam teraz widac...
          • beny5 Re: Problem z hasłem - Aurox 02.03.04, 11:20
            > > I nie bądź taki nerwowy. Złość piękności szkodzi. Nie chcesz pomóc, nie
            > pomagaj

ja nerwowy - ????
            Ty mnie jeszcze dziecion nerwowego nie czytalas (nie wspominajac o widzeniu).

> ...spokojnie, -zadaniem beny'ego na tym forum jest zniechecanie newbies do
            > Linuksa,ostatecznie trzeba jakos oddzielic ziarno od plew ;)))

jeszcze rotfajluje, sprzataczka dzis nie musi odkurzac, za to ja garnitur mam do
            czyszczenia

A konsewant ;) e.111 dobrze radzi.
            Poza tym jak sie logujesz do tych X'ow to masz dwa pola do wypelnineia w
            pierwsze wpisujesz root a w drugie to haslo co to niby podalas przy instalacji.

Tak sie zastanawiam czy ja odeslac do googl'a, ale chyba google tu nic nie
            pomoze, predzej okulista :))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • risha Re: Problem z hasłem - Aurox 02.03.04, 14:17
            Nie wiem co jest zadaniem Beny'ego na tym forum. Chyba szarogęszenie się i
            obrażanie innych. Jego agresywność sugeruje że jest zakompleksionym, małym
            facecikiem. Powiedz Beny, nie doceniają Cię tak jak na to zasługujesz? Pewnie
            dzieci też się z Tobą nie chciały bawić jak byłeś mały. Wbrew pozorom nie jesteś
            takim geniuszem na jakiego się kreujesz. Pomoc znajdę gdzie indziej,
            niekoniecznie od takie zadufka jak Ty. Z mojej strony koniec. Ciesz się, Beny.

Risha
            • beny5 buchahahahah buchaha 02.03.04, 16:33
              risha napisała:

> Nie wiem co jest zadaniem Beny'ego na tym forum.
              okulista, okulista - e.111 ci napisal - problemy z czytaniem ze zrozumieniem -
              cieko widze cie w swiecie linuksa - tutaj trzeba duzo czytac ze zrozumieniem.

> Chyba szarogęszenie się i obrażanie innych. Jego agresywność
              agresywnosc - no no, a gdzie ja bylem agresywny, pisalem cos o twojej niewiedzy
              w sposob obrazliwy, albo wyrazalem opinie o twojej (inych) rodzinie.

> sugeruje że jest zakompleksionym, małym facecikiem.
              Ani malym, ani zakompleksionym

> Wbrew pozorom nie jesteś takim geniuszem na jakiego się kreujesz.

Widze ze nie tylko masz problemy z zalogowaniem sie do systemu co z logicznym
              mysleniem (wroze marne szanse w swiecie linuksa)

Czemu: Jak zakompleksiony to sie nie bedzie na geniusza kreowal.

> Pomoc znajdę gdzie indziej,

Kto szuka ten znajdzie, widzisz juz sie czegos, kozystajac z mojej pomocy
              nauczylas.

> niekoniecznie od takie zadufka jak Ty.
              oj, oj jak boli ROTFL

> Z mojej strony koniec. Ciesz się, Beny.

a z czego mam sie cieszyc - nie mow udalo ci sie zalogowac do systemu ?
              No to przynjmniej tyle.

A tak calkiem na powaznie, to widzisz taki jest niestety swiat brutalny. Gdybys
              choc przez chwile pobyla na takich chym jakby tu napisac twardych newsowych
              grupach linuksowych to moje skromne docinki i przysrywanka sa wrecz
              komplementami - coz zycze powodzenia, wiecej luzu i pokory.

jak dla mnie moze byc EOT.
              • kell99 Re: buchahahahah buchaha 02.03.04, 17:59
                problem nalezy do jednego z gatunku "niezmiernie skomplikowanych":
                muzeumhumoru.onet.pl/0,1,53,hotexpo.html

poza tym, zastanawiam sie dlaczego mamy pomagac komus kto jest delikatnie mowiac
                niemily. czyja to wina, ze ktos nie zapamietal hasla ktore sam wpisywal. nasza?
                czasem mysle, ze nie warto pomagac, bo niektorzy na to wybitnie nie zasluguja.
                • risha Re: buchahahahah buchaha 02.03.04, 20:39
                  kell99 napisał:

> [zwyczajowy bełkot wycięto]

Kolejny dupek!

R.
                  • kell99 Re: buchahahahah buchaha 02.03.04, 22:09
                    to komplement byc nazwanym dupkiem w tak doborowym towarzystwie:)
                    pozdrawiam wszystkie dupki
                    ps. i pomyslec, ze w piatek ogladalem 'spaceballs' :)))
                    • beny5 prawie off-topic 03.03.04, 10:41
                      Kell, daj se spokoj. To kobieta. Wczoraj napisalem napastliwy post co sadze o
                      egzaltowanych kobietach z rozmyta logika inaczej. Zawarlem ze 3 przyklady z
                      forum Kobieta na gazecie, dowodzace, ze sa to stworzenia z innej planety nie
                      przystosowane do obslugi miedzy innymi komputerow, a nieliczne wyjatki
                      potwierdzaja tylko moja teze. Ze swiat ich zamyka sie w tajemnym kregu
                      psudo-psychoanalizy wlasnych kompleksow, ktora uprawiaja miedzy lazienka w
                      ktorej placza, sklepem w ktorym wydaja twoje pieniadze i telefonem (lub GG) na
                      ktorym obgaduja swoje najlepsze przyjaciolki. Ale po przeczytaniu tego postu
                      doszedlem do wniosku, ze to nie jest post na to forum, tak wiec go nie zamiescilem.

Aha, zeby nie bylo calkiem off-topic informacja:
                      Zainstalowalem sobie mozille obslugujaca gtk i xft - mam wiec piekne fonty w
                      menu jak i na renderowanych stronach jest naprawde znacznie lepiej - polecam -
                      instalacja banalana - wrzucic rozpakowany plik w miejce zainstalowanej
                      angielskiej mozilli 1.6

source:
                      ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/mozilla/releases/mozilla1.6/contrib/
                      lub dokladnie (dla kobiet) :))))))
                      ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/mozilla/releases/mozilla1.6/contrib/mozilla-1.6-xft-gtk2-pc-linux.tar.bz2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka