Gość: antyskoda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.03.04, 21:01 Mam XP i siec lokalna na Sambie. Komputer widzi inne komputery (ping, ftp), ale nie widzi komputerow w otoczeniu sieciowym. Juz sam nie wiem co mam zrobic. Pod Win 98 dzialalo. Pomocy! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Samba i Windows XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 13:25 Samba tu raczej nie ma nic do rzeczy. A bawiłeś się kreatorem konfiguracji sieci? Link Zgłoś
Gość: e.111 Re: Samba i Windows XP IP: *.uke.uni-hamburg.de 11.03.04, 13:55 @piecyk/...moze jednak troche ma ;) @anty/ banita.pl/konf/smbprzegwinxp.html rgds::E111 Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Samba i Windows XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 14:14 OK, tylko ciekawe co to jeszcze znaczy "sieć lokalna na Sambie". Bo np. u mnie też jest Samba na jednym kompie, tyle że u mnie jest to sieć p2p (u niego pewnie jakaś inna skoro to "sieć na Sambie"). Poza tym w Windows 98 wszystko u niego działało, a co to w sumie za różnica? Przynajmniej w p2p. No i ciekawe jak przydzielane są IP. Link Zgłoś