Dodaj do ulubionych

Battlefield 1942

30.03.04, 16:30
Niedawno kupiłem grę Battlefield 1942. Mam Win XP Pro, Celeron 2400 MHz, 512
MB RAM, GeForce 5200 FX 128 MB, gra pomimo tego działa wolno. Nawet na
minimalnych ustawiniach "tnie się". Rozgrywka jest praktycznie niemozliwa.
Czy da się usunąć te usterki? Proszę o rady i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: Battlefield 1942 IP: *.ccs.yorku.ca 30.03.04, 16:35
      hmm celeron + fx5200 to nie jest idealna konfiguracja do gier. celeron do gier
      to poroniony pomysl. trzeba bylo pomyslec i kupic porownywalnego cenowo athlona xp
      • kamilneo Re: Battlefield 1942 30.03.04, 17:30
        W konfiguracji minimalnej zostało napisane, że CPU musi mieć 500 MHz. Poza tym
        pytam jak rozwiązać problem z grą a nie o doradztwo w wyborze procesora.
        • Gość: kell Re: Battlefield 1942 IP: *.ccs.yorku.ca 30.03.04, 18:04
          wymagania minimalne najczesciej oznaczaja granie w minimalnej rozdzielczosci +
          wylaczenie wiekszosci detali. lepiej spojrz na zalecane wymagania.
          dobra zasada by miec duzo radosci z gry jest branie zalecen minimalnych jako
          zalecena, a minimalnych jako takie w ktorych nie da sie milo grac:) no coz,
          ciezko zrozumiec producenta.

napisz co rozumiesz przez "zle dziala" - ile masz srednio fps, w jakiej
          rozdzielczosci i jakich detalach grasz. sprawdz tez, ze przed startem gry nie
          masz w systemie zbyt duzej ilosci programow zajmujacych pamiec, a takze, ze
          zaden program nie obciaza zbyt mocno procesora (np firewall czy antywirus).
          • agitator Re: Battlefield 1942 30.03.04, 18:34
            Ja miałem durona 800, geforce 256 ddr, 256 ram i mogłem sobie pozowlić na nieco
            lepsze od minimalnych ustawienia. To było na windowsie me albo 98.
            Na XP z athlonem 1.7, geforcem 4mx strasznie mi przycinało.
            Po dokupieniu 256 ramu (512 w sumie) i wywaleniu wszystkich wodotrysków xp oraz
            działających niepotrzebnych programów w tle ustawiłem na moją ulubioną
            rozdzielczość 1024x768x32, maksymalną ilość botów (400%) i full wypas dźwięk.
            Celeron nie jest zbyt dobrym procesorem ale nie powineś mieć problemów z
            graniem. Chyba rzeczywiście te programy w tle spowalniają ci grę.
            • kamilneo Re: Battlefield 1942 30.03.04, 19:40
              Nie wiem dokładnie, ile jest fps. Do czasu gdy nie zbliżę się do miejsca
              starcia gra działa całkiem płynnie, gdy na ekranie są generowani żołnierze
              program spowalnia i klatki zminiają się raz na sekundę - dzieje się tak przy
              minimalnych ustawieniach: 640x480x32, detale - low, liczba botów - 100%.
              Wyłączyłem programy działające w tle, ale to nic nie zmieniło.
              • Gość: kell Re: Battlefield 1942 IP: *.ccs.yorku.ca 30.03.04, 20:48
                battleground wymaga open gl prawda? jezeli tak, to sprawdz, ze uzywasz
                sterownikow nvidii, a nie tych z windows xp (nie maja sprzetowej akceleracji)
                • Gość: aras Re: Battlefield 1942 IP: *.icpnet.pl 30.03.04, 21:21
                  ja mam 1.5 xp, 256 ramu i geforca 64mb i gra na 800x600 chodzi naprawde
                  plynnie. Przedmowca ma racje sprawdz sterowniki.
                  Ps tez uzywam XP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka