Dodaj do ulubionych

Router + modem Sagem Fast 800 neostrada tp-Pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:16
Mam zamiar kupic router do komputera. Obecnie mam połączenie internetowe za pomocą modemu Sagem Fast 800 w Neostradzie. Nadrzędną wadą tego internetu jest to, że aby drugi komputer miał połączenie z internetem mój musi byc cały czas włączony...To jest dośc kłopotliwe.
Moje pytanie brzmi, jaki router byłby najbardziej odpowiedni do tego typu modemu? Chodzi mi o konkretną nazwę. Czy podłączenie routera rozwiąże mój problem???
Bardzo proszę o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Router + modem Sagem Fast 800 neostrada tp-Py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:34
      Podłączenie routera rozwiązuje Twój problem całkowicie i raz na zawsze.

Potrzebny Ci router z wbudowanym modemem ADSL. Najlepiej od razu WiFi.
      Po zakupie routera, ten modem który masz ( czyli Fast 800) , możesz sobie odłożyć gdzieś na półkę i korzystać z niego tylko w tedy, kiedy coś niedobrego stanie się routerem.
      Tego modemu nie podłączysz już do routera bo po prostu nie będzie takiej potrzeby, a i nie za bardzo będzie jak.

Z mojego doświadczenia mogę z czystym sumieniem polecić routery firmy TP-Link.
      Nie jest to może najwyższa półka, ale są to bardzo stabilne i niezawodne routery.
      Wszyscy którym polecałem (a większości z nich kupiłem) routery tej firmy są zadowoleni z ich użytkowania.
      Konkretnie było to model --> TP-Link TD-W8910G
      Jednak na pewno są już nowsze modele np. --> allegro.pl/tp-link-td-w8901g-adsl2-router-neostrada-netia-d2d-i1285741198.html

Oczywiście kupisz co uważasz za stosowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka