Dodaj do ulubionych

karta graficzna

IP: 195.117.116.* 27.11.10, 15:38
Witam mam hp pavilion dv6 Notebook PC Procesor Intel Core 2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz 2.2GHz
4,00 GB ramu
Niestety nie znam się na komputerach i nie wiem jaką mam kartę graficzną, mógłby mi ktoś powiedzieć jak się to sprawdza? I czy możne pójdzie mi Cod black ops?
Obserwuj wątek
    • Gość: tzn Re: karta graficzna IP: 89.72.141.* 27.11.10, 15:48
      prawoklik na Pulpicie->Właściwości->zakładka Zaawansowane

laptopy jako platformy do grania nie są rewelacyjne - nawet karty graf. z dużą ilością RAM ustępują wydajnością tym z kompów stacjonarnych

być może to jest twoja karta:
      benchit.pl/karty+graficzne/ATI/Radeon/HD+4350/-/256
      nie jest rewelacyjna.....
      • Gość: piotrek Re: karta graficzna IP: 195.117.116.* 27.11.10, 16:00
        ati mobility radeon hd 4530 to jest moja karta... czy jest gorsza, czy lepsza od ATI Radeon X1950Pro
        Coś czuję że gorsza...
        • Gość: tzn Re: karta graficzna IP: 89.72.141.* 27.11.10, 16:08
          tu możesz porównać możliwości obu tych kart (w wersjach dla kompów stacjonarnych!)
          twoja z lapka jest jeszcze cieńsza....
          klik->Porównanie kart graficznych
    • Gość: Piotrek Re: karta graficzna IP: 195.117.116.* 27.11.10, 16:09
      Przeczytałem gdzieś w internecie, ze mozna pobrać sterowniki do mojej ati mobility radeon hd 4530, wszedłem wiec na strone ati i pobrałem aktualizacje, przy instalacji pojawiło sie ze istnieje ryzoko związane z instalowaniem tego sterownika, co powiniennem zrobić? jakie jest to ryzyko?
      • Gość: tzn Re: karta graficzna IP: 89.72.141.* 27.11.10, 16:15
        sterowniki najlepiej pobieraj ze strony producenta karty, a w tym wypadku - laptopa
        producenci często wprowadzają modyfikacje dostosowujące poszczególne podzespoły do całego zestawu
        inaczej możesz mieć problemy typu np. zwisy systemu
        ale jeśli masz oryginalne sterowniki na płycie - zawsze będziesz mógł wrócić do nich (reinstalacja)
        tym niemniej jeśli sądzisz, że dzięki temu uzyskasz znaczący wzrost wydajności, to się mylisz
        niestety...
        • Gość: Piotrek Re: karta graficzna IP: 195.117.116.* 27.11.10, 16:22
          Oczywiście, że nie znaczący wzrost grafiki, ale myślałem, że może będzie troszkę lepiej.
          W takim razie nie będę instalował tych ulepszeń... Czy moją kartę można wymienić? czy raczej się nie opłaca?
          • Gość: tzn Re: karta graficzna IP: 89.72.141.* 27.11.10, 22:35
            to jest klik->Opis laptopa
            nie jest to aż takie starocie,
            jednak pamiętaj, że laptopy buduje się jako maszyny docelowe - ich modernizowanie może być niemożliwe z uwagi na dopasowanie nie tylko parametrów poszczególnych podzespołów ale także ich WYMIARÓW.
            wymiana karta graficznej, nawet gdy nie jest zintegrowana z płytą, jest zadaniem trudnym
            bo dobrać trzeba nie tylko kompatybilną z pozostałymi podzespołami, ale także jej wymiary, zasilanie i odprowadzanie ciepła (wentylacja jest ważna - grafy się grzeją; przed rokiem HP miał akcję serwisową wymiany takich kart w serii - chyba - dv9, które zapalały się)
            tak więc możesz to zrobić, ale koszt będzie niemały i duże ryzyko, że za jakis czas będziesz miał ognisko na kolanach ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka