Dodaj do ulubionych

Word 2007 - problem z formatowaniem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.10, 17:40
Witam, mam pewien problem z Wordem 2007. Otóż mam napisaną pracę na ok 30 stron, jest w niej trochę przypisów. Nie wiem co się stało, ale na każdej ze stron jest różna odległość pomiędzy ostatnią linijką tekstu, a kreską oddzielającą przypisy. Czasami przerwa ta jest bardzo rażąca, mam wrażenie, że mogłyby wejść tam spokojnie jeszcze 2-3 linijki tekstu, mimo to przenosi się on na następną stronę. Próbowałam wyłączyć kontrolę bękartów, na niektórych stronach pomogło, ale inne pozostały bez zmian i przyznam, że nie wiem co robić bo się na tym zwyczajnie nie znam. Jeśli ktoś mógłby udzielić jakiejś wskazówki to będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Word 2007 - problem z formatowaniem 05.12.10, 18:16
      byc moze jakies style maja poczatek na nowej stronie.
    • Gość: !@! Re: Word 2007 - problem z formatowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:06
      tekst do przypisów przenoszony metodą kopiuj-wklej często jest przenoszony ze źródłowym formatowaniem akapitów (dotyczy to wszystikch Wordów), czcionek itp.
      dlatego najlepiej kopiując należy najpierw właczyć pokazywanie wszystkich znaków i kopiować bez końcowego znaczka akapitu źródłowego
      lub - gdy się tego nie zrobiło -
      w przypisach Ctrl+A (zaznacz wszystko) i ręcznie zbiorczo, na zaznaczonym tekście sformatować czcionki oraz akapity (odstępy przed/po na 0, interlinia, wyrównanie itp.)

• Gość: lajosz Re: Word 2007 - problem z formatowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:10
        Albo po prostu najpierw wkleić do notatnika, a następnie skopiować ponownie i wkleić do Worda.
        Pozbywamy się w ten sposób całkowicie jakiegokolwiek formatowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka