Dodaj do ulubionych

Gra PC/MAC

15.12.10, 19:40
Witam, bardzo proszę o pomoc w odpowiedzi na pytanie: synek dostał grę "Reksio, miasto sekretów", na opakowaniu pisze PC/MAC DVD-ROM. Podczas instalacji pojawia się komunikat "Błąd odczytu...." Mamy system Windows XP Home Edition. Gra oczywiście się dalej nie instaluje..Da się coś z tym fantem zrobić? Czy gra nie będzie u nas działała?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Gra PC/MAC IP: *.multimo.pl 15.12.10, 20:02
      1. Spróbuj skopiować zawartość płyty do jakiegoś folderu na dysku twardym. Jeśli się nie da, to znaczy, że płyta jest uszkodzona (chociaż niekoniecznie - może być również zabezpieczona przed kopiowaniem.

2. Spróbuj zainstalować grę na innym komputerze. Jeśli również się nie da - płyta do wymiany.
      • Gość: lajosz Re: Gra PC/MAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:28
        Gość portalu: 802.11n napisał(a):
        Jeśli się nie da, to znaczy, że płyta jest uszkodzona (chociaż niekoniecznie - może być również zabezpieczona przed kopiowaniem.

Każdą zabezpieczoną płytę skopiujesz bez problemów.
        Co innego z użytkowaniem takiej kopii, i nie chodzi tu o aspekt prawny.
    • tiges_wiz Re: Gra PC/MAC 15.12.10, 21:22
      powinna działać.
      sprawdź na innym komputerze.
      masz napęd DVD a nie CD?
      Nośnik można wymienić jak jest uszkodzony.
      • Gość: lajosz Re: Gra PC/MAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:32
        jotka_aa napisała: ... synek dostał grę ....

A tiges_wiz napisał: Nośnik można wymienić jak jest uszkodzony.

To chyba niezbyt grzecznie oddawać prezent. Szczególnie uszkodzony. Nawet jeśli darczyńca nie wiedział o uszkodzeniu.
        Sklep to co innego.
        • tiges_wiz Re: Gra PC/MAC 15.12.10, 22:16
          na pudelku bedzie producent i dustrybutor. podejrzewam ze wystarczy im maila wyslac
      • jotka_aa Re: Gra PC/MAC 15.12.10, 22:39
        Dziękuję wszystkim za odpowiedź..jutro sprawdzę grę na innym komputerze. Niestety..nie potrafię jej skopiować , nawet nie mam pojęcia czy mam napę dvd czy cd w komputerze...niestety to nie moja działka. Jeśli nie będzie działać zadzwonię do wydawcy Aidem Media.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka