Dodaj do ulubionych

Subiekt 4 a Windows XP

24.01.11, 20:17
Mam poważny problem.
Subiekt 4 jest starym programem DOS-owym, kóry jednak bez wiekszego problemu chodził mi pod XP sp3 na starym komputerze. Po takiej samej konfiguracji chodzi mi również na laptopie. Na nowym komputerze, mimo takiej samej konfigurcji parametrów, jak miałam poprzednio i takiej, jaką mam na laptopie- nawet się nie odpala.

Przerobiłam ileś różnych kombinacji konfiguracji, zwłaszcza dot. parametru FILES, ale nic to nie dało.

Jedyna róznica w porównaniu do starego kompa i do laptopa jest taka, że nowy jest dwurdzeniowy. Nie żaden full wypas, bo komp nie do filmów i gier, a do pracy.

Ma ktoś jakiś pomysł? Będę wdzięczna. Od razu mówię, że net przekopałam chyba dokładnie i niczego nowego nie znalazłam.

Możliwe, że to dwurdzeniowość jest winna? A jeśli tak, to jak się z tym uporać? A może jakiś inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz DOSbox 24.01.11, 20:33
      zadziala
      • maqoofka Re: DOSbox 25.01.11, 10:27
        Też nie działa. :( Próbowałam i nic.

Poza tym, często muszę mieć otwarte archiwa z różnych dni równocześnie. Nawet gdyby zadziałało, to i tak tylko jednorazowo.
    • Gość: a Re: Subiekt 4 a Windows XP IP: *.home.aster.pl 25.01.11, 10:38
      Próbowałaś tego? www.robpol86.com/index.php/ImageCFG
      Na dole w przykładzie jest podany sposób użycia.
    • Gość: jakorsen Re: Subiekt 4 a Windows XP IP: *.serv-net.pl 04.01.14, 23:09
      Tez mam subiekta 4 mega nie będzie działał w komputerze dwu rdzeniowym odpali za chwilę sie zawiesi i tak bez końca .Rozwiążesz problem kupując starego laptopa jedno rdzeniowego z xp ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka