Gość: rj IP: 109.197.45.* 22.02.11, 21:11 żeby mi tylko wyszukiwało na polskich stronach? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: Jak ustawić Google IP: *.zask.pl 22.02.11, 21:17 Nacisnij: "Tylko język polski" Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Jak ustawić Google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 21:26 Jednak wydaje mi się, że chodziło o coś innego, mianowicie o ustawienie wyszukiwania na zakładce "Ustawienia" . Otóż pomimo tego, że ustawisz tam (zaptaszysz) "polski", to i tak wyszukuje jak chce. Pamiętam, ze jeszcze około 2 lat temu tego nie było, czyli jak ustawione było (zaptaszone) w ustawieniach "polski", to wyszukiwało tylko polskie strony i po polsku. Ponadto, tuż pod paskiem (wpisywania) wyszukiwania, po prawej stronie tego paska był stosowny komunikat (napis), że wyszukiwarka pracuje właśnie tym trybie, czyli "szukaj tylko w języku polskim". Link Zgłoś
Gość: rj Re: Jak ustawić Google IP: 109.197.45.* 22.02.11, 22:25 właśnie chodzi mi o to co napisał lajosz. Nie wiem jak to ustawić. Chcę mieć ustawioną wyszukiwarkę, żeby mi tylko wyszukiwała polskie strony. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Jak ustawić Google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 23:08 Spróbuj tak jak pisałem. Może to Ci wystarczy. Czyli najpierw robisz to --> lajosz.neostrada.pl/22.jpg (klikasz na link otoczony czerwoną obwódka). A następnie to --> lajosz.neostrada.pl/23.jpg , czyli "zaptaszasz" polski. Z listy rozwijanej wybierasz polski, a na końcu klikasz na "zapisz ustawienia". Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Jak ustawić Google IP: *.c194.msk.pl 23.02.11, 06:23 ale i tak za kazdym pierwszym otwarciem wyszukiwarki, trzeba jeszcze potem kliknac na "tylko język polski" bo z automatu google wyszukuje we wszystkich jezykach img815.imageshack.us/i/schowek01a.jpg Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak ustawić Google IP: 212.180.165.* 25.02.11, 12:44 zawsze możesz dopisać do szukanego tekstu "site:pl" - działa Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Jak ustawić Google IP: *.c194.msk.pl 26.02.11, 04:16 Gość portalu: ... napisał(a): > zawsze możesz dopisać do szukanego tekstu "site:pl" - działa w ten sposob ograniczysz ilosc wyszukiwanych polskich stron Link Zgłoś