Dodaj do ulubionych

Daemon Tools - deinstalacja (rejestr)

12.03.11, 14:29
Coś mi nie poszło i nie mogę zdeinstalować Daemon'a. Znalazłem w necie coś takiego:

"Daemon Tools od wersji 4.00:
Drivery (sterowniki) do kasacji: sptd.sys, sptdxxxx.sys [xxxx kolejne.sys] oraz dtsci.sys. Kasujemy tylko to co jest zaznaczone na czerwono.
C:\WINDOWS\system32\drivers\sptd.sys, sptdxxxx.sys [xxxx kolejne.sys]
C:\WINDOWS\system32\drivers\dtsci.sys
oraz odpowiadające im wpisy w rejestrze."

Rozumiem, że dla sterownika spdt.syst odpowiednim kluczem w rejestrze jest:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb63bc6c723d9d86.html
i ten wpis mogęskasować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Daemon Tools - deinstalacja (rejestr) IP: *.zask.pl 12.03.11, 14:41
      Uzyj: www.duplexsecure.com/download/SPTDinst-v177-x86.exe
      • obywatel_korowiow Re: Daemon Tools - deinstalacja (rejestr) 12.03.11, 19:12
        Już prawie straciłem nadzieję i wzrok. Rzecz w tym , że nie mogłem znaleźć w sieci informacji nt. sposobu uzycia duplex secure i nie znałem kolejności kroków. Zastanawia mnie też, dlaczego przeglądarka mocno zwolniła (Opera)? Czy może to być ubocznym efektem mojej działalności?
        Póki co dzięki za pomoc.
        • Gość: . Re: Daemon Tools - deinstalacja (rejestr) IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 19:37
          Ty chyba żartujesz?
          Po uruchomieniu masz tylko dwie opcje Install i Uninstall
          Jakiej instrukcji oczekujesz skoro są dostępne tylko dwie opcje?
          • obywatel_korowiow Re: Daemon Tools - deinstalacja (rejestr) 12.03.11, 19:52
            Teraz to i ja to wiem. Robiłem tak i nie pomagało a wszystko przez to, że nie robiłem w odpowiedniej kolejności. Dostałem link i odpaliłem program. Nie pomagało więc jazda na google a tam albo po angielsku albo mętnie. Teraz zrobiłbym to w 3 minuty :). Koniec końców zrobiłem tak: Usunąłem pliki z katalogu driver, potem rejestr a po restarcie odpaliłem program z linku.
            Ot kurcze filozofia :))). Czytaj sygnaturkę ;)
            • obywatel_korowiow Re: Daemon Tools - nieśmiertelny... 12.03.11, 20:37
              znów mam ikonę i znów nie da się zainstalować i zdeinstalować....
              • Gość: Kolobos Re: Daemon Tools - nieśmiertelny... IP: *.zask.pl 12.03.11, 20:46
                Zainstaluj ponownie DT i sprobuj odinstalowac.
              • obywatel_korowiow Re: Daemon Tools - nieśmiertelny... 12.03.11, 20:49
                Acha i jeszcze dwa nowe objawy. O tym że Opera muli niemiłośiernie wspominałem ale są jeszcze dwie "perełeczki"
                einz: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dcc840b520fc34ba.html
                oraz zwei: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3edbe358fca720c.html

I koniec radości :/
                • obywatel_korowiow Re: Daemon Tools - nieśmiertelny... 12.03.11, 21:02
                  Problem z kontrolerem IDE się rozwiązał po przeistalce Daemona (dzięki), a stery już sobie znajdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka