05.04.11, 09:58
witam może ktoś mi pomoże ? Mam na jednym laptopie zainstalowanego liveboxa i wszystko jest ok. Teraz chciałabym zainstalować internet na drugim laptopie, niestety laptop nie wykrywa żadnych sieci wi fi , poradźcie co zrobić. Odinstalowałam i zainstalowałam na nowo sterowniki karty sieciowej ale nadal jest problem.Co robić?!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 11:45
      W ogóle masz włączone WiFi na tym laptopie ?
      Do włączania WiFi na laptopach najczęściej służy albo osobny (tylko do tego) przycisk, albo kombinacja klawisza funkcyjnego (FN) z innym klawiszem.
      Sprawdź to.

Może być również taka sytuacja, że ktoś w tym Liveboxie ustawił filtrowanie MAC-adresów i dlatego się nie połączysz.
      Trzeba dodać (w Liveboxie) kolejnego laptopa (lub inną kartę sieciową WiFi) do dopuszczonych adresów MAC.

Wreszcie może być tak, że laptop już bardzo wiekowy jest i jego karta sieciowa nie obsługuje jakiegoś protokołu tudzież szyfrowania generowanego przez LiveBoxa.

Tak czy siak, proponuję zrezygnować całkowicie z Liveboxa i kupić jakiś normalny router WiFi.
    • bimota Re: livebox 05.04.11, 13:54
      Ten pierwszy laptop jest polaczony bezprzewodowo ? Bo liveboksa "instaluje" sie tylko gdy laczymy sie przez USB. By polaczyc innego trzeba zwykle w LB wcisnac jakis przycisk, najlepiej przeczytac w instyrukcji...
      • marta1dz Re: livebox 05.04.11, 22:01
        Dziękuję bardzo za wszystkie rady siedziałam cały dzień ale udało się!!! Działa wszystko!!!Jestem z siebie dumna bo słabo znam się na kompach ale metodą prób i błędów poszło.Jeszze raz dzięki. Pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka