iazon 15.07.11, 17:45 Które forum komputerowe uważacie za najlepsze i najbardziej profesjonalne. Kiedyś uważałem forum IDG ale teraz posty leżą odłogiem... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Rmk Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.warszawa.mm.pl 15.07.11, 18:25 Na każdym forum są trole, spamerzy, na każdym forum które odwiedzałem jest grono "osób trzymających władzę", klik pełniących różne funkcje, czy to adminów, "porządkowych" czy jakby ich tam inaczej nazywać. Jak siedzisz cicho, nie wdajesz się z nimi w dyskusje to możesz sobie tam bywać. Jak zaczniesz z którymś z kolesiów dyskusje, wynajdziesz jego niewiedzę lub temat w jakim się zbłaźnił, to zaczynasz być czarną owcą. Bywałem na kilku forach, po kilku takich nieprzyjemnych przygodach odpuściłem sobie i w zasadzie nie uczestniczę obecnie na stałe na żadnym, jedynie sporadycznie zajrzę tutaj albo na Eres - forum z przejściami, śmiercią założyciela i walką jego brata z próbą przejęcia przez osoby ... (zresztą jak zechcesz się zagłębić w temat to znajdziesz ten temat). Wcześniej bywałem na różnych, ze względu na złe wspomnienia ominę ich nazwy i nie będę robił reklamy. Jedynie jeśli chodzi i najgorsze, to według mnie elektroda. Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.zask.pl 15.07.11, 18:43 > Jedynie jeśli chodzi i najgorsze, to według mnie elektroda Mozesz sie troche wysilic i napisac dlaczego tak uwazasz? Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.warszawa.mm.pl 15.07.11, 19:09 Gość portalu: Kolobos napisał(a): > > Jedynie jeśli chodzi i najgorsze, to według mnie elektroda > > Mozesz sie troche wysilic i napisac dlaczego tak uwazasz? No tak, wiedziałem że się odezwiesz... :D Zresztą (bez obrazy, to nie złośliwość z mojej strony) ale bywasz na wielu forach (między innymi z elki Cię pamiętam), więc jakbym wspomniał o innym też mógłbyś zapytać o to samo. W temacie elektrody, moje zdanie jest takie, że poziom dna osiągnęła kilka lat temu. Nagminne było jak tam bywałem odpowiadanie przez osoby nie mające żadnej wiedzy w temacie, na zasadzie: "google ci zablokowało?", wytykanie lenistwa lub pisanie przez kilka osób z rzędu że nie ten dział, jakby nie mogło się skończyć na jednej informacji i przeniesieniu przez "porządkowego" do właściwego działu. Pisanie odpowiedzi przez osoby nie mające wiedzy ani praktyki a jedynie na zasadzie że coś gdzieś przeczytały. Potwierdzanie przez kilka osób i dobijanie pytającego postami utwierdzającymi go w jego własnej niewiedzy (gdyby wiedział zapewne nie pytałby). Większość postów nie wnoszących nic do tematu generuje się zapewne po to, aby podnosić swoją rangę w ilości postów w jakich zabierało się głos, nie mówiąc o beznadziejnym punktowaniu "za dziękuję". Po moim zatargu z pewnymi osobami z grupy trzymającej władzę (nikt mi nie powie że tego nie ma, bo na prv odzywali się do mnie różni nie związani z dyskusją), a moje zgłoszenie do admina że zostałem publicznie zmieszany z błotem i wyśmiany przez kilka osób "z kierownictwa", odbiło się tylko stwierdzeniem: "przekazałem koledze twoje uwagi". Po tej akcji moje wątki wędrowały do kosza... wróć, nawet niekiedy nie do kosza, były wycinane tak że nawet w koszu ich nie było, zero śladu. Na pytanie dlaczego, prowadzący odpowiadał że zawsze coś było nie tak, albo że to nie on (prowadzący dział), ale któryś z kolegów. Bywało nawet tak, że zwróciłem jednemu z nich uwagę w jakimś temacie, on wyedytował temat usuwając swoją wypowiedź, a inny dał mi ostrzeżenie że nabijam posty i wypowiadam się poza tematem i bez sensu. Szkoda zresztą gadać, temat już zamknąłem. Link Zgłoś
norvegianwood Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? 15.07.11, 23:51 Elektroda zdecydowanie !!! kocioł acv | odzież | Drogeria Raan | baza noclegowa | www.alfamedio.pl Link Zgłoś
Gość: : Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 13:05 @Rmk Lubisz pisać bzdury takie jak tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,34,126984419,127000389,Re_sposob_na_pracownikow.html W takim razie idealne będzie dla Ciebie forum pclab.pl. Tam można pisać największe bzdury , a najbardziej populanym działem jest śmietmik, niektórzy w tym dziale piszą całe tysiące postów. Link Zgłoś
manhu Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? 16.07.11, 14:36 > @Rmk > Lubisz pisać bzdury takie jak tutaj: Za podobne coś pewnie dostał ostrzeżenie na elektrodzie albo bana na miesiąc i się obraził :) Jak też widać, że lubi pisać nie w tych działach co trzeba, pewnie w 5-ciu naraz. A pclab nie jest zły, jak na każdym forum w zalewie śmieci są wartościowe informacje, niczym w google. Ja korzystam z pclaba (rzadko kiedy z purepc, elektrody nie traktuję jako forum komputerowego). Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.warszawa.mm.pl 16.07.11, 18:53 manhu napisał: > > @Rmk > > Lubisz pisać bzdury takie jak tutaj: > Za podobne coś pewnie dostał ostrzeżenie na elektrodzie albo bana na miesiąc i > się obraził :) Jak też widać, że lubi pisać nie w tych działach co trzeba, pewn > ie w 5-ciu naraz. No i odkryłeś największą moją tajemnicę, jak ja teraz się z tym pozbieram mój Watsonie. Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Forum Komputerowe-które najlepsze? IP: *.warszawa.mm.pl 16.07.11, 18:50 Gość portalu: : napisał(a): > @Rmk > Lubisz pisać bzdury takie jak tutaj: > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,34,126984419,127000389,Re_sposob_na_pracownikow.html > > W takim razie idealne będzie dla Ciebie forum pclab.pl. Jak ja napisałem bzdury, to w takim razie jak nazwać to co napisał porki? Nawet dokładnie nie potrafi określić czego oczekuje. Napisał wyraźnie, że chce wiedzieć co robią pracownicy, nie napisał ani gdzie ani kiedy. > Tam można pisać największe bzdury , a najbardziej populanym działem jest śmietm > ik, niektórzy w tym dziale piszą całe tysiące postów. Link Zgłoś