Dodaj do ulubionych

chcę zmienić płytę głowną

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:49
mam zamiar kupić dobrą płytę główną na atlona xp,nie wiem tylko jaką wybrać a
poza tym żeby cena nie przekraczała 350zł na allegro
Obserwuj wątek
    • Gość: bzykbzyk ASUS A7N8X DeLuxe Revision 2.0 IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 17.05.04, 23:43
      POSTUDJUJ SOBIE ROZNE versje: ASUS A7N8X od Deluxe Rev 2.0 ($ 99.00) do
      A7N8X-XXX

www.tomshardware.pl/motherboard/20021111/
      www.tomshardware.pl/motherboard/20021111/nforce2-03.html#asus_a7n8x
      www.tomshardware.pl/motherboard/20021111/nforce2-16.html#podsumowanie_tym_razem_brak_przegranych

Kategorie i zwycięzcy

Najlepsza innowacja w chipsetach nVIDIA nForce 2 Ultra
      Najlepsza innowacja w płytach głównych Asus A7N8X Deluxe
      Najlepszy producent płyt głównych ASUS
      Najlepsza innowacja w procesorach AMD Athlon 64 FX
      Najlepsza innowacja w grafice ATi All In Wonder Radeon 9800 Pro
      Najlepszy producent kart graficznych ATi
      Najlepsza innowacja w pamięciach masowych Western Digital WD360 Raptor
      Najlepszy producent pamięci masowych Western Digital
      Najlepsza innowacja w sieciach NETGEAR FWAG114 ProSafe Dual Band Wireless VPN
      Firewall
      Najlepszy producent urządzeń sieciowych Linksys
      Najlepsza innowacja w wyświetlaczach Samsung SyncMaster 172X
      Najlepszy producent wyświetlaczy Samsung
      Najlepsza innowacja w technologii przenośnej ATi Mobility Radeon 9600
      Najlepszy produkt ogólno-użytkowy Game Boy Advance SP
      Najlepsza innowacja w Mini-PC Shuttle XPC

www.tomshardware.com/motherboard/20030721/index.html
      www.tomshardware.pl/column/20031204/
      www.tomshardware.pl/motherboard/20030523/nforce2_11boards-19.html
      www.tomshardware.pl/cpu/20030923/
      A7N8X-E Deluxe
      pl.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-e-d/overview.htmnVidia nForce2-ST

A7N8X Deluxe rev 2.0
      pl.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm

nVidia nForce2-S A7N8X

nVidia nForce2-400 A7N8X-X
      nVidia nForce2 IGP A7N8X-VM
      A7N8X-VM/400

pl.asus.com/products/mb/mbindex.htm

pl.asus.com/
      Cen nie znam
      • Gość: mgregor Re: ASUS A7N8X DeLuxe Revision 2.0 IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 18.05.04, 00:51
        > POSTUDJUJ SOBIE ROZNE versje: ASUS A7N8X od Deluxe Rev 2.0 ($ 99.00)
        > Cen nie znam

Grunt to zdecydowanie w mowieniu i nie zaprzeczanie samemu sobie...:D

W cenie do 350 zł brutto moge Ci polecic np. A7V600-X. 3 lata gwarancji. Sam
        kupilem i jestem bardzo zadowolony.
        • maciejpoczta Re: ASUS A7N8X DeLuxe Revision 2.0 18.05.04, 09:16
          Chyba, żebyś chciał coś z nForce2 (dwukanałowy kontroler pamięci), w takim razie Epox 8RDA3I.
    • Gość: jacek Re: chcę zmienić płytę głowną IP: 212.106.179.* 18.05.04, 11:44
      Ja proponuje epox 8krai kt600. około 260-280 pln (nowa w sklepie, nie na
      allegro). Mam, polecam, bardzo dobra.
      Pzdr
      • ssaczek Re: chcę zmienić płytę głowną 18.05.04, 12:44
        MSI KT6 Delta - 300zł REWELKA!!!
        • ssaczek Re: chcę zmienić płytę głowną 18.05.04, 12:48
          www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=2
          Płyta główna MSI KT6 Delta, bazującą na chipsecie VIA KT600 i nowym mostku
          południowym VIA - VT8237, łączy 400MHz FSB (Front Side Bus) i pamięć DDR. Płyta
          wspiera najnowsze procesory AMD Athlon XP (wcześniej znane pod kodową nazwą
          Barton), Athlon i Duron. Posiada 3 gniazda DIMM które obsługują do 3GB pamięci
          DDR400 (PC3200), DDR333 (PC2700) i DDR266 (PC2100) SDRAM. Wyposażona jest
          również w obwód diody termicznej, która zapobiega uszkodzeniu procesorów AMD
          Athlon XP poprzez przegrzanie wynikłe na skutek wadliwej pracy jednostki
          chłodzącej.

MSI projektując KT6 Delta zaimplementowało w niej jedne z najbardziej
          pożądanych przez entuzjastów wydajności funkcje. Aby zwiększyć prędkość i
          bezpieczeństwo dysku, wbudowany kontroler Promise RAID (opcja) może połączyć
          się z wbudowanym VIA RAID, wspierając RAID 0, 1, 0+1. Nawet z samym VIA RAID,
          możesz zbudować zapasowy klaster dyskowy zabezpieczając się przed awariami.
          Wbudowany kontroler LAN Broadcom Gigabit lun 10/100M (opcja) zapewnia lepszą
          wydajność, niż inne zintegrowane rozwiązania ethernetowe.

Po raz pierwszy zaprezentowana wraz z chipstetem KT600, technologia VIA
          FastStream64 zwiększyła wydajność poprzez rozszerzenie tablicy buforów
          wstępnego pobierania, tym samym zmniejszając opóźnienie w kontrolerach pamięci.

Aby zwiększyć ogólną wydajność systemu, KT6 Delta obsługuje dyski Serial ATA.
          Zaawansowani użytkownicy muszą je tylko zainstalować, aby móc cieszyć się
          superszybkim transferem danych dochodzącym do 150MB/sek, szybszym niż standard
          ATA133 - 133MB/sek. Ponadto, kabel Serial ATA jest cienki, co pozwala na lepszy
          przepływ powietrza w obudowie i sprawia mniej kłopotu przy instalacji urządzeń.

Wbudowany 5.1 kanałowy kontroler audio pozwala użytkownikom uzyskać efekty
          filmowe we własnym kinie domowym, gdy tylko podłączą oni sześć głośników do
          wyjść na płycie. Jest to idealne rozwiązanie również dla najnowszych gier 3D.

KT6 Delta jest dostarczana z programami Live Update™ 2 i CoreCenter™,
          specjalnie zaprojektowanymi przez MSI, aby ułatwić korzystanie i dbanie o
          najnowsze oprogramowanie komputera. Inne wyjątkowe funkcje płyty KT6 Delta to
          także:

Znany z super szybkich płyt dla procesorów Intel - MSI 865PE Neo2 i 875P Neo
          płyt - układ CoreCell zawierający cztery technologie: Speedster, BuzzFree,
          PowerPro i LifePro.
          Technologia Speedster zawiera bardzo elastyczne funkcje BIOSu specjalnie dla
          overclockerów, włączając w to asynchroniczny tryb FSB i częstotliwości pamięci,
          oraz możliwość zwiększania woltażu pamięci o każde 0.05V i 0.0125V dla rdzenia
          Vcore.
          Technologia BuzzFree pozwala na automatyczne sprawdzanie obciążenia i
          temperatury systemu przed zmianą szybkości wiatraczka. Pozwala to na
          zredukowanie hałasu o 50%. Pozbądź się dzięki temu irytującego buczenia i
          popraw jakość doznań audio i wideo!
          PowerPro to technologia, która pozwala na oszczędne zarządzanie energią, oraz
          zmniejszenie poboru mocy o 67%. Zapewnia stabilność płyty głównej i zwiększa
          możliwości overclockerów.
          Technologia LifePro przedłuża życie płyty głównej, procesora i chłodzenia
          poprzez utrzymywanie ich w najlepszych warunkach. Rozpoznawaj i zarządzaj
          obciążeniem płyty systemowej. Wyeliminuj najbardziej niebezpieczne czynniki i
          bądź zabezpieczony przez awariami systemu.

CoreCenter jest automatycznym programem oferowanym przez MSI. Łączy on w sobie
          funkcję z dobrze znanego oprogramowania PC Alert™ i Fuzzy Logic™. CoreCenter™
          może automatycznie ustawić prędkość procesora i Vcore karty AGP do ich
          najlepszych wartości. Ponadto, oprogramowanie to monitoruje temperaturę
          procesora, systemu, prędkość wentylatorów i innych komponentów redukując
          możliwości ewentualnych uszkodzeń systemu
          • Gość: sylwia Re: chcę zmienić płytę głowną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 12:58
            najlepsza jest msi kt6 delta sr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka