Dodaj do ulubionych

Mrugający ekran

24.08.11, 02:59
Hej, potrzebuję porady.
Mam problem z monitorem LG (ma już ze 4 lata) - otóż co jakiś psuje się wizja na ekranie, wszystko mruga, znika, potem znowu paski. Potem znowu jest ok, a za jakiś czas .. powtórka z rozrywki.
Zaniosłabym go (i chyba będę musiała) do serwisu, ale nie chcę aby mnie nacięli za bardzo.
Co jest nie tak? może wystarczy jakąś część wymienić?

Plis, pomóżcie, bo się na komputerach nie znam zupełnie :(
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: slawek_62 Re: Mrugający ekran IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 24.08.11, 09:58
      LG wyprodukowało nieco więcej niż jeden monitor. Typ/Model można odczytać z tabliczki na obudowie monitora. Opisane objawy sugerują jednak kłopoty z kartą grafiki, której typu również powinniśmy się domyśleć. Pobrać program Everest, odczytać typ płyty gł., karty grafiki i podać na forum. Odłączyć przewody zasilające komputer i monitor. Odłączyć kabel sygnałowy monitor – komputer. Zdjąć obudowę, przedmuchać komputer sprężonym powietrzem, wyjąć kartę grafiki i porządnie przedmuchać, styki przetrzeć gumką myszką i oczyścić szmatką. Zamontować kartę, podłączyć kabel sygnałowy, podłączyć zasilanie i sprawdzić efekty.
      • lalafiorovva Re: Mrugający ekran 30.08.11, 01:23
        Dzięki wielkie, naprawdę.
        Pobiorę ten program.
        Monitor ma numer L1919S.
        Kurcze, jak pomyślę, że mam go rozkręcać i tam gmerać, to eh:/
        Dzięki jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka