Dodaj do ulubionych

problem z zaporą windows, internetem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 11:34
komiczny problem, pojawia mi się przy szkodnikach albo używaniu firewall.Tym razem internet mam przez ruter, ethernet, konfiguracja, adresy są prawidłowe.Nie ma dostępu do internetu żadnen program na razie oprócz foobar2000(pewnie mu udzieliłem kiedyś zezwolenia).Zapora nie udaje się włączyć wcale jako usługa, ani skonfigurować.Może dałoby się to jakoś przeskoczyć przez zmiany w rejestrze, chodzi o wyłącznie włączenie zapory i jej skonfigurowanie, jeżeli jest tam opcja nie zezwalaj na wyjątki, czy inaczej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: problem z zaporą windows, internetem IP: *.home.aster.pl 28.08.11, 12:49
      Może i coś by się dało zrobić ale nie wiadomo jaki to windows ani nie wiadomo co to znaczy, że zapora sie nie udaje włączyć.
      • Gość: adsl Re: problem z zaporą windows, internetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 01:00
        głupie odpisy nie są mocną stroną tego forum, właśnie nie wiadomo, będę sobie radził sam.Gdybym wiedział, jak działają wirusy i rootkity nie miałbym czasu na nic innego.W tym momencie virtual box na windows sp3 uruchamia linuksa, który ma internet przez ruter, właśnie z niego piszę.A w windows dalej tylko foobar2000 ma internet OK.
        • Gość: Kolobos Re: problem z zaporą windows, internetem IP: *.zask.pl 05.09.11, 07:47
          Zastosuj sie do: support.microsoft.com/kb/920074

Przy okazji uruchom: sfc /scannow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka