Dodaj do ulubionych

Problem ze slajdami w prezentacji - Open Office.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 08:44
Witam,
czy ktoś wie dlaczego po zrobieniu całej prezentacji i zamknięciu programu (oczywiście z zapisaniem zmian) po ponownym uruchomieniu, wszystkie slajdy mają takie samo tło, jakie dodałam do slajdu pierwszego, mimo że dla każdego kolejnego slajdu w toku tworzenia prezentacji wybrałam inne tło. Dodam, że pozostałe zmiany tj. tekst i jego animacje odtwarzają się poprawnie.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 08:57
      bo pewnie zajrzałaś przed jego zapisaniem do slajdu nr 1, którego tło wskazałaś z opcją "dla wszystkich"
      • Gość: gość Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 11:00
        Niestety. Na nowo dodalam wybrane przez siebie tła i zamknęłam program po dodaniu ostatniego. Nadal to samo:/
        • Gość: aqq Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 15:42
          w OO (mam PowerPointa) nie slajduję, ale może:
          - to wina wybranego szablonu?
          albo może trzeba każdy slajd z innym tłem umieszczać w osobnej sekcji?
          spróbuj z sekcjami

• Gość: gość Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 16:05
            Chętnie spróbuję, ale nie wiem jak:) To moja pierwsza przygoda z programem i o ile dałam radę z animacjami i wyborem tla, o tyle coś takiego jak sekcja wydaje się być poza moim zasięgiem. Możesz mnie, proszę, poinstruować jak to zrobić?:)
            • serenita123 Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi 30.08.11, 21:06
              w Impress Open Office'a nie ma sekcji
              tak ma MS PowerPoint

tutaj proponuję na pierwszym slajdzie zmienić tło najpierw na jakiekolwiek, a następnie na to właściwe każdorazowo zaznaczając, że to ma dotyczyć tylko tego slajdu
              obserwuj jak się zachowują inne slajdy, ich tła
              a jeśli to nie jest jakaś tajemnica - przyślij mi tę prezentację, a postaram się ją uładzić ;)
              serenita123@gazeta.pl
              • stypendysta Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi 30.08.11, 21:25
                Przed chwilą to sprawdziłem - dopóki nie zapiszesz dokumentu i go nie zamkniesz, wszystko jest O.K. Po ponownym otwarciu dokumentu wszystkie slajdy mają tło wcześniej utworzone dla wszystkich slajdów - OOI nie zapamiętuje wyboru przeznaczenia tła. Nic nie daje również tworzenie prezentacji z tłami przypisywanymi indywidualnie do poszczególnych slajdów - zapamiętywane jest tło pierwszego slajdu (sprawdzone na fotografiach).
                • Gość: gość Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 07:46
                  Czyli mogę zapomnieć o zapisaniu prezentacji?:/ Idea programu do tworzenia prezentacji, których nie można zapisać jest kompletnie bez sensu.
                  Dziekuję za wszystkie odpowiedzi.
              • serenita123 Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi 31.08.11, 21:14
                moja propozycja jest aktualna
    • Gość: q Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.icpnet.pl 31.08.11, 17:19
      Dopóki zmieniasz cokolwiek w prezentacji, spróbuj zapisywać ją jako Microsoft PowerPoint 97/2000/XP (.ppt).
      Jeżeli koniecznie potrzebujesz wersji .odp, zapisz ostateczną wersję jako .ppt, zamknij - otwórz i zapisz jako .odp.
      • Gość: gość Re: Problem ze slajdami w prezentacji - Open Offi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 08:31
        Niestety to też nie podziałało:/ Te tła nie chcą się zapisać i już. Niemniej dziękuję wszystkim za pomysły i rady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka