Dodaj do ulubionych

brak auto-update Firefoxa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 13:24
moja glowna przegladarka jest IE8, sporadycznie uzywam FF, ale mam wrazenie, ze wymuszenie update'u nastepuje rzadko, dzis znowu wchodze, zaczynam surfowac firefoxem, z ciekawosci klikam na help - check for updates i pojawia mi sie, ze important update is available

dlaczego sam mnie o tym nie poinformuje, ilekroc odpale FF ?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: brak auto-update Firefoxa IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 15:07
      opcje - zaawansowane - aktualizacja - zaznaczenie "automatycznie sprawdzaj aktualizacje dla programu, dodatków, wyszukiwarek"...
      • Gość: ktos Re: brak auto-update Firefoxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 17:30
        no wlasnie mialem tak zaznaczone

to wszystko jest jakies dziwne dla mnie
        no chyba, ze on nie sprawdza od razu po odpaleniu czy jest update tylko po jakims czasie, a ja juz zdaze go zamknac ;)

kilka tygodni temu sprawdzalem kompa Secunia Software Inspector, wsrod znalezionych "luk" byl stary firefox wiec zapodalem update

dzis jak juz pisalem rano wchodze, z ciekawosci patrze czy sa updates, cos znajduje bodajze 3.6.22, instaluje
        a teraz pare godzin pozniej znowu wchodze i widze ze mam wersje 3.6.22, a on mi mowi, ze jest nowsza 5.cos tam

w sumie maly to problem, bo uzywam naprawde b. rzadko i krotko, ale moze robilbym to czesciej, gdyby nie to, ze brak mam pewnosci, ze mam zawsze najnowsza wersje ze wszystkimi nowymi zabezpieczeniami, bo nie chce mi sie samodzielnie tego sprawdzac
        • Gość: ktos Re: brak auto-update Firefoxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 17:36
          no i super, wlasnie zainstalowla sie 5.0.1 a po odpaleniu mam tym razem automatyczny monit o 6.02

moze po prostu przez to moje niekorzystanie z FF mialem tak stara wersje, ze to jakos zaburzylo optymalny przebieg tych updateow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka