Gość: m@rk IP: 195.116.198.* 24.05.04, 23:48 Mam mały problemik, po starcie WinXp , karta sieciowa działa, wszystko jest OK. Od wczoraj po kilku minutach karta gubi adres IP itd, jedyne co działa to restart kompa. O co chodzi??? Z góry dzieki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: Karta sieciowa - pomocy 25.05.04, 08:55 jeżeli masz adres przyznawany z serwera DHCP to najprawdopodobniej wystarczy wpisasnie z konsoli polecenia ipconfig /renew co jakiś czas ale nie zmienia to faktu, że coś jest nie tak :/ Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Karta sieciowa - pomocy IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 25.05.04, 11:28 U mnie taki problem wystepowal przy zle skonfigurowanym serwerze DHCP. Inet byl przez ACN a DNS'y wpisane byly nie-asterowe. Internet dzialal przez jakies 10-15 minut a potem polaczenie z internetem bylo zrywane. Pomagalo ipconfig/renew ale znowu na 10-15 minut. Polaczenie bylo zrywane natychmiast po wejsciu na jakikolwiek serwer FTP. Nie mowie ze to moze byc rozwiazanie w tym przypadku ale moze naprowadzi na jakis trop. Link Zgłoś
Gość: maciejka104 Re: Karta sieciowa - pomocy IP: 194.200.70.* 25.05.04, 11:26 Sprawdz tez kabelek sieciowy a najlepiej przetestuj na sprawdzonym (jeli masz dhcp) Link Zgłoś
Gość: m@rk Re: Karta sieciowa - pomocy IP: 195.116.198.* 25.05.04, 12:55 Dzięki za podpowiedzi, już działa. Okazało się ze ekipa w pracy, nieopatrznie wziąłałem ze sobą kompa, przestawiła mi Biosa na HIGH Perf..i moja piękna płyta MSI KT6 Delta po kilku minutach pracy w Windowsach (w Linux-ie wszystko chodziło) wyłączała mi kartę sieciową, nie wiem po co. Testowałem różne ustawienia BIOS-u przez kilka godzin i teraz już OK. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Pzdr m@rk Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: Karta sieciowa - pomocy IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.05.04, 14:59 m@rk napisał(a): > Dzięki za podpowiedzi, już działa. > > Okazało się ze ekipa w pracy, nieopatrznie wziąłałem ze sobą kompa, > przestawiła mi Biosa na HIGH Perf..i moja piękna płyta MSI KT6 Delta > po kilku minutach pracy w Windowsach (w Linux-ie wszystko chodziło) wyłączała > mi kartę sieciową, nie wiem po co. > Testowałem różne ustawienia BIOS-u przez kilka godzin i teraz już OK. > > Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. > Pzdr m@rk "ekipa w pracy" innymi slowami "EXperci w Polsce" w dziedzini overclocking!! Pewnie tez chlodzili wyborowa ... Link Zgłoś