Dodaj do ulubionych

graficzny edytor HTML

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 14:10
Witam!
Czy ktoś mogłby mi polecic jakis bardzo dobry, darmowy edytor graficzny html, w ktorym dostepnych jest wiele ciekawych opcji, a nie tylko podstawowe typu - format tekstu i wstaw obrazek. Nie jestem lama jeśli chodzi o tworzenie stron www, wiec poszukuje jakiegos bardziej profesjonalnego programiku. Prosze o pomoc.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: graficzny edytor HTML IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.03.02, 14:58
      Gość portalu: Gothmog napisał(a):
      > Czy ktoś mogłby mi polecic jakis bardzo dobry, darmowy
      edytor graficzny html, w
      > ktorym dostepnych jest wiele ciekawych opcji, a nie
      tylko podstawowe typu - fo
      > rmat tekstu i wstaw obrazek. Nie jestem lama jeśli
      chodzi o tworzenie stron www
      > , wiec poszukuje jakiegos bardziej profesjonalnego
      programiku.
      Nie wiem na ile tworzenie www w edytorze jest
      profesjonalne. Nie lepiej 'zainwestowac' w jakas dobra
      ksiazke? A co do edytora, to moze Composer z Mozilli
      ciebie zadowoli? Z pewnoscia warto zobaczyc.

• Gość: Gothmog Re: graficzny edytor HTML IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 15:48
        Dzieki, sprawdze.
        Co do ksiazki to ten etap juz przerobilem. W niedługim czasie musze zrobic kilka banalnych stronek dla paru znajomych i nie chce mi sie grzebac w html-u. Do takiej roboty wystarczy egytor graficzny tylko brak mi jakiegos "profesjonalniejszego". Stad pytanko jak wczesniej.
    • Gość: TomekMX Re: graficzny edytor HTML IP: 148.230.79.* 05.03.02, 15:39
      No chyba wlasnie Netscape Composer...

Jesli nie to mozesz sciagnac StarOffice 5.2 za darmo i
      tam tez jest edytor html.

TomekMX

P.S. Polecam jednak Macromedia Dreamweaver!!!
      • Gość: andek Re: graficzny edytor HTML IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 23:10
        Gość portalu: TomekMX napisał(a):

> P.S. Polecam jednak Macromedia Dreamweaver!!!

Taak, z edytorow pracujących w trybie WYSIWYG wspomniany program wraz z Adobe
        GoLive należy do najlepszych, jednak osobiście wyznaję pogląd, że jeżeli strona
        ma być w pełni profesjonalna, to warto raczej dłubać ręcznie...

andek
      • Gość: Webmaste Re: graficzny edytor HTML IP: 217.153.117.* 06.03.02, 10:22
        Najprościej zrobisz strony w MS Frontpage. Sam kod możesz dopracować np. w
        Pajączku. Dobry, nawet bardzo, jest programik "1st Page", naprawdę polecam.
        • Gość: Gothmog wielkie dzieki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.02, 10:48
          Dzieki wszystkim za rady - każdy z wymienionych programow wyprobuje.
          Pozdr.
        • Gość: Alpetrus Re: graficzny edytor HTML IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 13:43
          MS FrontPage i tego typu graficzne edytory mozesz sobie odpuscic. Sa totalnie
          do bani. Kod HTML generowany przez nie jest tak zasmiecony niepotrzenymi
          tagami, ze strona laduje sie dwa razy dluzej i zabiera dwa razy wiecej miejsca.
          Zgadzam sie z moim poprzednikiem, ze chyba najlepszym programem jest
          Dreamweawer Macromedii, tylko ze nie jest ona darmowy (a o taki Ci chodzi).
          Kosztuje jakies 300 $..........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka