Dodaj do ulubionych

Problem z laptopem - pomocy!

20.10.11, 10:51
Hej, bede wdzieczna za kazda pomoc – czyscilam ekran laptopa takim specjalnym plynem do czyszczenia laptopow i ekranow LCD kupionym w sklepie komputerowym. Chyba uzylam za duzo tego plynu i troche dostalo sie pod ekran – po wlaczeniu laptopa widac sredniej wielkosci plame w prawym dolnym rogu, taki jakby zaciek od spodu.
Czy ktos moglby mi doradzic, co powinnam teraz z tym zrobic? Czy jest szansa, ze to wyschnie/odparuje i ekran bedzie wygladal normalnie?
Na razie wyjelam baterie z laptopa i ustawilam go rozlozonego tak, aby plyn mogl sciekac w strone najblizszej krawedzi – tak mi poradzono. Czy moge jeszcze cos zrobic?
Z gory dziekuje za rady!
Pozdrawiam,
E.
Obserwuj wątek
    • Gość: aliman Re: Problem z laptopem - pomocy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 12:09
      Miałem podobną sytuację - niestety już zawsze będzi widać ślad na matrycy - z czasem ten zaciek "wyschnie" trochę - będzie mniej widoczny ale całkowiciwe niestety nie zniknie - pod pewnym kontem zawsze go będzie trochę widać...
    • m.gregor Re: Problem z laptopem - pomocy! 20.10.11, 14:58
      Nic nie zrobisz. Na przyszlosc czytaj instrukcje na puszkach i nie psikaj na ekran.
    • m.gregor Re: Problem z laptopem - pomocy! 20.10.11, 15:05
      Aha. I jeszcze jedno. Nawet jesli plyn odparuje to plama jaka byla taka bedzie. Nie wyczyscisz tego niczym.
      Jak chcesz sie pozbyc to wymien matryce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka