Dodaj do ulubionych

Do moderatorow.

22.10.11, 06:47
Mam pytanie .Zalozylam wczoraj watek z pytaniem o notebook Asus,nie umiem go dzis znalez -zostal skasowany? jak tak ,to dlaczego?
Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 22.10.11, 10:37
      regulamin pkt 5a
      • Gość: Kolobos Re: Do moderatorow. IP: *.zask.pl 22.10.11, 10:57
        -> tiges_wiz
        Jak mozesz to usun jeszcze to:
        forum.gazeta.pl/forum/w,34,129902274,129902274,os_ktory_ci_sie_podoba_Andriod_IOS_lub_Windows_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,34,129868505,129868505,pomoz_mi_pytanie_tabletka.html
      • ula243 Re: Do moderatorow. 22.10.11, 15:20
        a gdzie jest regulamin? Bo go nie widze . No ale nie wazne . Ide zadac nastepne pytanie ,mam nadzieje ze nie zlamie znowu regulaminu?;)
        • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 22.10.11, 18:43
          poszukaj na dole
          • ula243 Re: Do moderatorow. 22.10.11, 19:08
            szukam i niewidze.
            • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 22.10.11, 19:14
              aksysgames.com/wp-content/uploads/double-facepalm.jpg
              • ula243 Re: Do moderatorow. 22.10.11, 19:54
                no to raczej sie Ciebie tyczy;).
                • tiges_wiz powaznie? 22.10.11, 19:59
                  img35.imageshack.us/img35/8018/regulamins.jpg
                  • ula243 Re: powaznie? 22.10.11, 22:07
                    powaznie,powaznie.
                    Taki z Ciebie moderator,jak .... Moderator ma byc pomocny a nie opryskliwy.
                  • wariant_b powaznie? 22.10.11, 23:24
                    napisał: tiges_wiz

Poważnie - pierwsze pytanie na post otwierający będzie dotyczyć modelu notebooka,
                    bo to bardzo ułatwia rozwiązanie problemu.

A w razie wątpliwości, czy post jest spamem reklamowym czy nie jest,
                    to łatwo może je rozwiać wyszukiwarka. AESi też mogą z niej korzystać.
                    • tiges_wiz Re: powaznie? 23.10.11, 10:03
                      strony producentów to dobre źródło modeli.
                      wszelakie sklepy sa kasowane
      • 1u Re: Do moderatorow. 24.10.11, 10:42
        zmienić regulamin
    • Gość: kakabe Re: Do moderatorow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 11:08
      Wszystko zależy od humoru moderatora.
      Jakiś czas temu moderator tiges_cośtam zachował się niezgodnie z regulaminem. Ludzie go wypunktowali. Więc co zrobił? Usunął wpisy tych ludzi :-)
      Pkt.1 Moderator ma zawsze rację.
      Pkt.2 Jeśli moderator nie ma racji patrz pkt.1.
      • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 22.10.11, 14:46
        tak, zostalem pomowiony, ze cos usnalem (a tego nie zrobilem) i powiedzialem panu, zeby sie ode mnie odstosunkowal.

normalnie do dzis nie moge przez to spac, lol..
        • Gość: Rmk Re: Do moderatorow. IP: *.warszawa.mm.pl 22.10.11, 15:54
          tiges_wiz napisał:

> normalnie do dzis nie moge przez to spac, lol..

Oddychaj i powtórz trzy razy sensejszyn, sejsenszyn, sejsenszyn... :D)))
        • Gość: lajosz Re: Do moderatorow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 22:26
          tiges wyluzuj bo to że jesteś moderatorem nie oznacza kompletnie nic i mam nadzieję, ze masz tego świadomość.

Zdecydowana większość tu piszących i podających jakieś linki do sklepów tudzież do serwisów aukcyjnych, TO NIE SPAMERZY, a chcący pomóc innym poprzez pokazanie konkretnego sprzętu lub (najczęściej) pokazania jak dany sprzęt w ogóle wygląda.
          Oczywiście zdarzaj się spamerzy ale to (jednak) mniejszość.

Za to zdarzają się ludzie, których spokojnie można nazwać spamerami pomimo iż (formalnie) nie naruszają regulaminu. np. niejaki jeepwdyzlu.
          Każdy post czy temat tego gościa dotyczy wyłącznie sprzętu firmy Aplle. W pewnym okresie zasypywał wręcz forum tematami/postami o w/w sprzęcie chwaląc go oczywiście pod niebiosa.
          Żaden jego post / temat nie zniknął bo nie naruszył regulaminu, ale czy komuś w ten sposób pomógł ?
          Czy ta jego apoteoza Aplle komukolwiek była potrzebna ?
          Czy nie wk_rwiał tym większości tu piszących ?
          Odpowiedź brzmi TAK, ale posty i tematy pozostały bo są zgodne z regulaminem.
          Racz więc zwrócić uwagę, że nie tylko litera forum, ale i jego duch powinien być przestrzegany.
          • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 23.10.11, 10:06
            aes nie ma obowiazku czytac wszystkiego
            masz jeszcze ikonke czerwonego koszyka i zglaszasz post adminom zawodowym wtedy.
            to jest czesto szybsza i skuteczniejsza metoda.
            • Gość: lajosz Re: Do moderatorow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 12:37
              To prawda, ale mógłbym przysiąc, że uczestniczyłes w dyskusji we wspomnianych przeze mnie peanach na cześć firmy Aplle uprawianych przez niejakiego jeepwdyzlu.
              Oczywiście (zaś to jakieś mgliste wspomnienia) byłeś przeciw tego typu praktykom, ale nie zdejmowałeś tematu tudzież nie likwidowałeś postów.
              Rozumiem, że były zgodne z regulaminem, ale z dyskusji w nich zawartej jasno wynikało, że zdecydowana większość wypowiadających się była przeciwko tak nachalnemu promowaniu w/w firmy.
              W tym samym czasie, pokazywały się tematy/posty w których ktoś zielony (jak sam się określał) pytał o jakąś drukarkę czy inny sprzęt.
              W temacie ktoś odpowiedział podając jakieś linki zupełnie nie związane ze sobą (allegro, jeden sklep, drugi sklep) i od razu ten post poleciał do kosza.
              Ja ROZUMIEM, że nie masz obowiązku czytać wszystkiego, ale jakoś dziwnie wybiórczo to działa.
              Oczywiście nie mam zamiaru Cię tu pouczać czy coś takiego bo i tak będąc moderatorem możesz sobie radośnie usuwać co chcesz, ale warto czasami się zastanowić czy koniecznie trzeba.

Poza tym, w poście wyżej piszesz, żeby używać linków do stron producenta sprzętu.
              Poniekąd słusznie.
              Jednak posty / tematy dotyczące sprzętu dość często zawierają pytania dotyczące sprzętu starszego.
              Niejednokrotnie odnalezienie takiego sprzętu na stronie producenta graniczy z cudem lub jest wręcz niemożliwe na polskich stronach producenta i na zagranicznych nie jest lepiej.
              Dodatkowo dochodzi jeszcze fakt, że na stronach producentów masz wystylizowane zdjęcia tych produktów i tylko takie jak chce producent + info o produkcie takie jak producent umieścił.
              Natomiast na tym nieszczęsnym allegro (tudzież innym sklepie) często-gęsto masz prawdziwe informacje + zdjęcia z każdej możliwej strony + powiększenie tychże + podanie przybliżonej realnej ceny.
              TO WŁAŚNIE DLATEGO ludzie (w większości) umieszczają na forum linki do allegro czy konkretnego sklepu.

Sorry za długi post, ale musiałem go napisać.
              • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 23.10.11, 14:11
                > To prawda, ale mógłbym przysiąc, że uczestniczyłes w dyskusji we wspomnianych p
                > rzeze mnie peanach na cześć firmy Aplle uprawianych przez niejakiego jeepwdyzlu

nie, ja praktycznie nie uczestniczę w tego typu dyskusjach.
                w sytuacjach niejasnych daje linka zawodowym.

Często tez dostaje od forumowiczów linki ze spamem i kasuje.
                Teraz jest trochę spokojniej jak dawniej.
                • Gość: DD Re: Do moderatorow. IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 16:10
                  W ten sposób zabijasz forum, gratulacje. Kiedyś to było rzeczywiście miejsce, gdzie można było uzyskać pomoc. To było w czasach forumowej dominacji niejakiego piecyka_gazowego, który przemianował się na terminatora a potem zniknął, trollowania pewnego jegomościa z Hawajów z IP w Verizonie, jeszcze przed tym, zanim eressea i gray uzykali tytuły modów. Nawet po tym jednak nie robili takich cyrków jak Ty. Teraz to już zupełnie nie wiadomo, o czym można rozmawiać na tym forum. Jesli ktoś ma problem, to ma problem z konkretnym sprzetem i oprogramowaniem i po to przychodzi na forum. A nie po to, by uprawiać komputerową filozofię. Zupełny brak wyobraźni. Mój post oczywiście tez ostatnio usunięto. Żenada.
                  • tiges_wiz Re: Do moderatorow. 28.10.11, 20:11
                    podziekuj kilku firmom regularnie spamujacych to forum.
                    • 1u Re: Do moderatorow. 28.10.11, 20:35
                      oraz pie...m reklamom
                    • Gość: DD Re: Do moderatorow. IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 15:49
                      Czyli innymi słowy powinniśmy spisać forum na straty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka