Dodaj do ulubionych

Usb nie działa

IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 15:16
Mam takie pytanie..Miałem zawirusowanego kompa, nie działało mi usb ani czytnik cd-rom. Poniewaz mialem wczesniej wymienianiana plyte główną dalem do sklepu aby zobaczyli co i jak. Facet powiedzial ze odwirusował kompa i wszystko juz jest ok, ale..cd dziala podczas gdy usb ciagle nic nie wykrywa. Z przyczyn logistycznych nie mogę na razie kontaktowac sie z serwisem ale moze ktoś tutaj jest mi w stanie pomóc. Co zrobić żeby uruchomić usb?? Nie wykrywa mi także aparatu foto jak chce zdjecia zrzucić czy kart pamięci..
Obserwuj wątek
    • Gość: Rmk Re: Usb nie działa IP: *.warszawa.mm.pl 22.10.11, 16:01
      Trudno mi ocenić czy uszkodzenie jest programowe czy sprzętowe. Ściągnij (jeśli nie masz) z netu np. Ubuntu, odpal kompa z tej płyty w trybie testowym bez instalacji (live) i zobacz czy z Linuksa USB będzie działać. Na tym spokojnie zrzucisz też zdjęcia z karty pamięci, system ten obsługuje dyski NTFS i FAT, więc windowsowe partycje będą po ich uruchomieniu i zamontowaniu widoczne.
      • Gość: zielony Re: Usb nie działa IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 16:52
        Hej. no własnie facet z serwisu mi powiedzial ze raczej programowe (wirusy jakies mialem). I powiedzial ze wszystko juz wszystko ok. Ale jak przynioslem do domu to nie dziala. Szlag trafia bo jesli to pierdoła jakaś to zawracam tylko gitare niepotrzebnie. Nadmienie ze w managerze urzadzen nie ma zadnych wykrzyknikow, pisze ze urzadzenie dziala poprawnie. W biosie nie patrzylem ale zanim zanioslem do serwisu bylo tez ok. A tu doopa:(
        Dzieki, sciagam ubuntu, zobaczymy co dalej..
        • wariant_b Re: Usb nie działa 22.10.11, 19:41
          A podłączone urządzenia USB manager sprzętu widzi?
          Być może trzeba będzie wszystko w temacie USB usunąć i pozwolić
          systemowi wykryć sprzęt ponownie. Być może w rejestrach znajdziesz
          jakiś upperfilter pozostawiony przez wirusa i nie trzeba będzie.

Z ciekawości zapytam, czy przed wizytą w serwisie przeglądarka internetowa
          nie proponowała ci nowych, cudownych i darmowych narzędzi do naprawy
          komputera, usuwania wirusów itp.
          • zenonn33 Re: Usb nie działa 24.10.11, 20:02
            Pytanie może dość prozaiczne, ale problem dotyczy wszystkich portów usb? również tych z tylnego panelu obudowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka