Dodaj do ulubionych

Pytanie: Komp-HDMI-TV

29.10.11, 11:34
Kupiłem kabel HDMI i połączyłem z Telewizorem. Cel - Oglądanie filmów z sieci na dużym ekranie. Obraz na TV jest pomniejszony choć proporcje są identyczne jak w laptopie.
Jak uzyskać na OTV tryb pełnoekranowy?
Za rady z góry dziękuję.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: BIMOTA Re: Pytanie: Komp-HDMI-TV IP: *.icpnet.pl 29.10.11, 11:59
      Poszukac w TV opcji powiekszania, ew pokombinowac ze zmiana rozdzielczosci w laptopie.
    • wariant_b Re: Pytanie: Komp-HDMI-TV 29.10.11, 12:05
      Jeśli sterowniki od grafiki oferują możliwość niezależnego ustawienie wyjścia
      i pokazują, że masz podłączony drugi monitor - to ustawić właściwą rozdzielczość.

Jeśli nie - poszperać w ustawieniach telewizora, żeby rozciągnął obraz na cały ekran,
      ale jakość obrazu wtedy będzie niższa.
      • Gość: watek Re: Pytanie: Komp-HDMI-TV IP: *.toya.net.pl 29.10.11, 14:49
        A na drugim koncu hdmi posiadam komputer: laptop,stacjonarny system to XP czy 7,karta grafiki to Radeon czy Nvidia
        • mariner4 Ja mam 29.10.11, 16:01
          Laptopa I5 4gbRAM, karta nVidia 1gb. Nie ma sprzętowych ograniczeń. Nie mogę uzyskać full screen na 40" LCD
          M.
          • espedwa Re:Z obrazkami(prosciej nie mozna) 29.10.11, 16:47
            klik nie bede sie rozpisywał
            • mariner4 Dziękuję. Pobawię się. Mnie chodzi 29.10.11, 18:27
              o korzystanie z VOD Kinoplex.pl na 40" ekranie OTV
              Komp zupełnie nowy z HDMI i trochę starszy LCD TV HD, oba Samsungi. Nie ma problemu z dźwiękiem przy 2.5 m kablu.
              W tym linku jest chyba już wszystko na ten temat.
              Jeszcze raz dzięki.
              M.
              • espedwa Re: Dziękuję. Pobawię się. Mnie chodzi 29.10.11, 20:48
                Mam podłaczony 5 m kabel i tez jest ok,jezeli obraz z laptopa masz na całym Tv to nie powinno byc problemow z wyswietlaniem filmu z Vod
                P.S Tak nawiasem mowiac ogladajac film z tej strony na 40 calach to tracisz na jakosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka