Dodaj do ulubionych

jaki telewizor kupić?

12.11.11, 11:04
proszę o radę: chcę kupić 32 cale w cenie do ok. 1500zł. kompletnie nie znam się na tych telewizyjnych parametrach [trochę poczytałam, ale wiadomo, najlepiej gdy doradzi fachowiec].
Obserwuj wątek
    • 1u Re: jaki telewizor kupić? 12.11.11, 11:08
      no to samsungi polecam ci
      • abcdefowicz Re: jaki telewizor kupić? 12.11.11, 12:31
        No to ja, jako użytkownik 32" samsunga tzw. FullHD (LE32A550) mogę powiedzieć tyle, że jako odbiornik, pracujący do odbioru telewizji kablowej analogowej i tzw. cyfrowej DTV z dekodera, kilku kanałów HD, z podłączonymi konsolami PS3 i xBox (dziecko kilka razy zmieniało upodobania) i komputerem podpiętym poprzez HDMI i odtwarzaczem HDD też pod HDMI, ogólnie nie jestem zafascynowany, ale i poza dźwiękiem do niewielu rzeczy mogę się przyczepić. Telewizor używam około 2 lat, żadnych kłopotów czy problemów. Obraz na kanałach SD idzie dobrze, jedynie jak jest stary film, to pojawia się efekt takiego pływania obrazu. Na kanałach HD obraz bajka. Dźwięk, jako że telewizor stoi z oknem za "plecami" czasem wqrza. Nie ma dynamiki, jest słabo rozumialny, szczególnie na przykład w czasie widowisk sportowych, gdy przykładowo słychać odgłosy ze stadionu i komentarze ze studio. Żeby lepiej rozumieć co komentatorzy mówią, trzeba robić głośniej, co jest uciążliwe dla osób nie oglądających TV a przebywających w mieszkaniu. Kolega ma inny model Samsunga, ale większy i nie ma takiego efektu z dźwiękiem. Być może mała konstrukcja obudowy nie ma dobrego "pudła rezonansowego", głośniki emitują dźwięk do dołu i w tył. Brak z tyłu ściany a (w moim przypadku) okno z firankami i zasłony chyba tłumią dźwięk dodatkowo powodując jego słabszą słyszalność.
        Kupiłem go jakieś dwa lata temu, za (wtedy) okazyjną cenę 1,6kpln, teraz ceny się zmieniły tak jak wybór modeli. Za te pieniądze można kupić albo większy albo z innym wyposażeniem, ja do pokoju ok. 25m.kw. wziąłbym większy. Zmieniałem go z 29"CRT i wydawało mi się, że będzie OK, ale inne proporcje ekranu (crt był 4:3) sprawiają, że ekran mimo że początkowo wydaje się duży, po jakimś czasie używania taki już nie jest. Najbardziej to widać jak niektóre stacje nadają obraz 4:3.
        • Gość: podpowiadacz Re: jaki telewizor kupić? IP: *.toya.net.pl 12.11.11, 12:59
          Jezeli Hd bedzie gosciło na tym sprzecie to minimum 40 (mam Lg 32) na 32 nie zauwazysz roznicy miedzy HD a HD ready
          • tiges_wiz Re: jaki telewizor kupić? 12.11.11, 14:04
            a na wiekszym zobaczysz jak wszystkie programy sa w 720p, a bluray 1080p to tez rzadkość :>
            • Gość: Rmk Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.11, 14:32
              Ale PS3 to już 1080p.
            • Gość: podpowiadacz Re: jaki telewizor kupić? IP: *.toya.net.pl 12.11.11, 17:28
              tiges_wiz napisał:

> a na wiekszym zobaczysz jak wszystkie programy sa w 720p, a bluray 1080p to tez
              > rzadkość :>

Jeśli chodzi o programy telewizyjne to szkoda zakupu telewizora
              • Gość: monitor OT IP: *.globalconnect.pl 12.11.11, 19:17
                Mam pytanie nie związane z tematem wątku. Otóż, czy można uzywać telewizora jako monitora do komputera. Chodzi o uzyskanie dużego obrazu z internetu dla sporadycznie mnie odwiedzającej starszej, niedowidzącej osoby.
                • abcdefowicz Re: OT 12.11.11, 19:27
                  Tak, obecnie można taki TV podłączyć do kompa jako monitor. Mój model (pisałem wcześniej) a także wiele obecnych OTV ma wejście d-sub i (specjalne dla tego wejścia) audio. Nie ma też problemu jeśli tego portu nie ma, bo dużo kart graficznych w kompach ma wyjście HDMI a to już raczej standard w telewizorach LCD czy plazmowych.
                  • tiges_wiz Re: OT 12.11.11, 19:29
                    moze byc tez DVI .. nie ma znaczenia. mozna to podlaczyc do HDMI bez wielkich ceregieli
                    • Gość: monitor Re: OT IP: *.globalconnect.pl 12.11.11, 21:09
                      Dziękuję:)
                • beattka.mom Re: OT 28.06.12, 14:13
                  proponuję Ci Samsunga Smart TV, tak jest już wbudowana przeglądarka a na 40 calach nawet niedowidząca osoba coś zobaczy.
        • Gość: wobo1704 Re: jaki telewizor kupić? IP: *.warszawa.mm.pl 19.02.13, 13:36
          >...szczególnie na przykład w czasie widowisk sportowy
          > ch, gdy przykładowo słychać odgłosy ze stadionu i komentarze ze studio.

wejdź w ustawienia dźwięku>korektor graficzny.
          Na pewno znajdziesz ustawienie poprawiające zrozumiałoś mowy.
    • Gość: Mario Przede wszystkim unikać syfu LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 17:30
      Przede wszystkich daj się wrobić w LCD. To najgorszy chłam z nierównym podświetleniem i upiornymi kolorami. Różnice pomiędzy telewizorami różnych firm wynikają głównie z oprogramowania i interfejsu, ale wszystkie je łączy szajsowata matryca LCD. Nawet SHARP ze swoimi droższymi telewizorami to też zwykły chłam. Wystarczy wyświetlić na takim telewizorze jednolite kolory podstawowe, aby zobaczyć, jaki to syf. Jeśli chcesz mieć jakość to należy kupić telewizor plazmowy. Nie mówię tu o najtańszych Samsungach (chociaż i te są o niebo lepsze od DOWOLNEGO LCD), ale o telewizorach Panasonic z serii VT30. Po zaprzestaniu produkcji Pioneer Kuro, są to zdecydowanie najlepsze telewizory na rynku.
      • marex59 Re: Przede wszystkim unikać syfu LCD 18.11.11, 08:39
        Jaki chłam ? co za bzdury opowiadasz , lcd z podświedleniem led niczym się nie różni od plazmy wszędzie równo świeci a i odwzorowanie kolorów jest bardzo dobre.Natomiast w plazmach występuje tzw. powidok i to jest właśnie problem.Więc nie opowiadaj bzdur bo oba typy mają wady i zalety.
        • Gość: tvseeker Re: Przede wszystkim unikać syfu LCD IP: *.denko.com.pl 21.11.11, 09:45
          jakim podswietleniem led? pelnym czyli drogim i rzadko spotykanym czy ta krawedziowa namiastka ktora z racji znaczniej tanszych kosztow dominuje na rynku?
          • beattka.mom Re: Przede wszystkim unikać syfu LCD 23.06.12, 20:35
            zależy jaką telewizję będziesz odbierać. Plazma nadaje się do telewizji o słabszym sygnale jakiś kablówkę, a LED jest polecany jak chcesz odbierać telewizję cyfrową.
    • Gość: gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 16:54
      zastanów się nad sony to sa dobre i wytrzymałe telewizory, w tej cenie którą proponujesz może uda Ci sie kupic jakiś telewizor LCD, najlepiej poszperać w sklepach internetowych tam jest najtaniej ,np magiczna planeta, poza tym teraz te telewizory są niemal jednakowej jakości, jednak Sony jest bardzo dobry
      • qqbek Odradzam Sony! 09.03.12, 16:01
        Chyba, że z 5-letnią gwarancją.
        Sam miałem LCD Sony (KDL40W czy V, już nie pamiętam - pewnie go sklep w którym kupiłem kolejny już dawno gdzieś w Afryce równikowej za uzyskaną ode mnie z tytułu ceny zakupu opłatę KGO "zutylizował") i raczył się, rok temu, zepsuć pół roku po upływie 2-letniej gwarancji (matryca rzecz jasna padła, czyli naprawa nieopłacalna).
        Z przekory kupiłem "Panasłonika" i choć jakość obrazu trochę gorsza, to przynajmniej łaski nie robią i gwarancję na 5 lat dają.
        Za 4 lata pewnie i tak coś nowszego kupię... ale nie śpieszę się, by kupować już za rok z hakiem kolejny telewizor.
        • beattka.mom Re: Odradzam Sony! 25.06.12, 21:37
          5 lat gwarancji to teraz standard. Ja mam Samsunga smart TV z serii 8000 i na wstępie od razu 5 lat :)
          • matiooo Re: Odradzam Sony! 26.06.12, 00:49
            I jak ci się sprawuje? Jesteś zadowolona?
            • beattka.mom Re: Odradzam Sony! 27.06.12, 17:05
              bardzo, więcej zabawy i śmiechów jest niż oglądania tak naprawdę, szczególnie jak w domu są znajomi, każdy chce zobaczyć. Ale generalnie jakoś obrazu i solidność wykonania jest na bardzo wysokim poziomie i polecam z czystym sumieniem.
              • Gość: Marek Paduch Re:Odradzam Samsunga model LED 46ES8000. Oszustwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 12:19
                Kupiłem ten model ze względu na opinie które pojawiły się w internecie w szczególności napisane przez beattka.mom. Czuję się oszukany. Piszecie tyle pozytywnych rzeczy, że mam wrażenie że te wszystkie wasze opinie są bardzo naciągane. Przestańcie wprowadzać ludzi w błąd! Jakość obrazu zdecydowanie gorsza niż w telewizorach Panasonica, do telewizor pochłania tyle prądu że chyba będę musiał oglądać telewizję w czasie taryfy nocnej ;-( I ta cena z kosmosu.....
                • Gość: Dawid.S Re:Odradzam Samsunga model LED 46ES8000. Oszustwo IP: *.telpol.net.pl 12.01.13, 21:57
                  To sobie Belwedera kup albo Neptuna . Ja uważam ten telewizor za bardzo udany i nie uważam żeby ktoś kogoś tutaj oszukał.A moze sobie umyj oczy bo ci pewnie zaropiały i dlatego źle widzisz obraz.
                • Gość: Przemas Re:Odradzam Samsunga model LED 46ES8000. Oszustwo IP: 37.228.206.* 29.01.13, 18:04
                  To po co kupiłeś go jak na prąd cie nie stać.
                  Jak cie stac na krowe to i stac cie na lancuch hehe
                  Panasonic co to wogole jest za firma?
                  • Gość: mufi Re:Odradzam Samsunga model LED 46ES8000. Oszustwo IP: 82.160.51.* 29.01.13, 19:40
                    O się znawca odezwał. Czapki z głów miszczu :)
                    • Gość: BlackNight Re:Odradzam Samsunga model LED 46ES8000. Oszustwo IP: *.privateimport.jp 14.08.14, 08:30
                      Odradź ferrari i kup bmw bo bardziej Ci pasuje. Nie mam zastrzeżeń do tego telewizora odkąd go mam, a nie mam go od wczoraj. Wcześniej miałem B8000 i do dzisiaj działa też bez problemu. Polecam!
    • Gość: jur Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:11
      Przecież to nie ten adres !!!
    • Gość: eleonor Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 15:45
      ja bym na Twoim miejscu popatrzyła na ta promocję i wybrała spośrod Samsungów z Magicznej Planety, teraz mają promocje na telewizory Samsung Smart tv, sporo z nich objętych jest promocją, nie dość, że taniej możesz kupić swietny telewizor, to jeszcze przy okazji wezmiesz udział w konkursie, kto wie, moze uda sie wygrac samochód ;)
    • Gość: lajosz Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 19:29
      To co napiszę poniżej, to nie jest żart.

Otóż polecam zakup telewizora CRT (kineskopowego).
      Na allegro można kupić za bardzo rozsądne pieniądze TV firmy Philips serii MatchLine, czyli najlepszej jak była produkowana.
      Taki TV (32 cale) kupisz już za 600zł i to nowy w proporcjach ekranu 19:9, czyli takich samych jak wszelakie LCD.
      Jeśli natomiast zdecydujesz się na zakup 29 cali w proporcjach 4:3, to i tak wielkość pionowa ekranu będzie taka sama jak tego z ekranem 32 cale w proporcjach 16:9.

Dlaczego CRT ?

Zalety:
      CRT mają najlepsze odwzorowanie kolorów jakie do tej pory wymyślono.
      Problem z kątami patrzenia w CRT w ogóle nie występuje.
      Kompletny brak smużenia.
      Idealne podświetlenie bo tu świeci cały kineskop.
      Czerń jest czarna.
      Dodatkowe zalety Philipsa (seria MatchLine) to: znakomity , wręcz rewelacyjny dźwięk jakiego próżno szukać nawet w najlepszych LCD czy plazmach.
      Odświeżanie 100hz, więc zero migotania.
      Niska (naprawdę niska) cena w stosunku do jakości tak obrazu jak i dźwięku.

Wady:
      tzw. dupa, czyli TV płaski na pewno nie jest i na ścianie go nie powiesisz.
      Waga również jest słuszna i przenosi się taki TV niezbyt łatwo.
      TV CRT, to TV analogowy, więc nie podłączysz do niego nic nowszego (HDMI, DVI, nawet D-SUB), ale po zakupie tunera DVBT masz to wszystko w tym tunerze, wiec kłopot z głowy.

Na koniec napiszę, że sam posiadam taki TV i pomimo iż spokojnie stać mnie na zakup nowego TV, (LCD czy plazmy) w ogóle nie mam zamiaru kupować nowego TV.
      Co więcej.
      Niektórzy znajomi jak zobaczyli obraz na moim Philipsie CRT i usłyszeli dźwięk, to nie mogli zrozumieć jakim cudem ich nowe nabytki za 3-5 tys zł mają obraz znacznie gorszy, no a dźwięk w porównaniu do tego Philipsa, to po prostu żart jakiś.

Zastanów się wiec, czy chcesz mieć ładny, płaski, drogi gadżet eufemistycznie zwany telewizorem, czy TV z prawdziwego zdarzenia który przyjemnie się ogląda.

Oczywiście zrobisz jak uważasz, to w końcu Twoje pieniądze.
    • bimota Re: jaki telewizor kupić? 11.03.12, 11:44
      Tunery DVB gniazda D-Sub nie maja, nie rozumiem dlaczego, a glownym problemem LCD to nie smuzenie, barwy, kat patrzenia, tylko ciagla koniecznosc dokonywania konwersji miedzy formatami i zaklocen z tym zwiazanych.

Wlasnie w zwiazku z tym mam pytanie:

Nie mam w telewizorach funkcji automatycznego wykrywania formatu. Telewizja nadaje programy w roznych proporcjach, w telewizorze mam mozliwosc ustawienia proporcji, powiekszania itd... Chce miec obraz w naturalnych proporcjach... Skad mam wiedziec w jakim formacie dany program jest nadawany ?? To jest jakas paranoja...
      • marex59 Re: jaki telewizor kupić? 26.06.12, 07:35
        Panasonic ma automatyczne wykrywanie formatu , czy to plazma czy lcd.
    • kaczk-a Re: jaki telewizor kupić? 26.06.12, 11:59
      Ja na pewno bym dołożył trochę do budżetu i kupił coś w okolicach 40'+. Mniejsze modele wg mnie są mało przyszłościowe. Druga sprawa, zainteresowałbym się jakąś plazmą. Przeważnie telewizory są użytkowane wieczorem i w takich warunkach zdecydowanie lepiej świeci plazma, ma lepszą jakość obrazu i odwzorowanie kolorów. Fajnym modelem jest np.: Panasonic
      • brokenmusic Re: jaki telewizor kupić? 26.06.12, 16:48
        Ja jestem fanem telewizorów Samsung, bardzo podoba mi się te wyznaczenie trendów przez tą firmę oraz umacnianie swojej pozycji poprzez nowoczesne produkty. Sam posiadam od chwil kilku leda 40 cali z serii 8
        • beattka.mom Re: jaki telewizor kupić? 27.06.12, 17:10
          plazmy z tej serii zaczynają się chyba od 51 cali, a to za dużo jak dla mnie na telewizor
          • Gość: pam Re: jaki telewizor kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 17:26
            Proponuję kupić LCD LG37lk450, lub podobny. Kosztuje niecałe 1500zł. Posiada wszystko co potrzeba. Obraz super. Odbiera analog i cyfrę.
            • beattka.mom Re: jaki telewizor kupić? 28.06.12, 13:25
              wszystko co potrzeba czyli co? Ma przeglądarkę internetową?
              • Gość: pam Re: jaki telewizor kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 13:51
                niestety przeglądarki nie posiada. Uważam,że jest zbędna.
                • beattka.mom Re: jaki telewizor kupić? 28.06.12, 14:12
                  a ja taką mam w swoim Samsungu i teraz uważam że jest potrzebna. nie muszę odpalać kompa jak chce coś na szybko sprawdzić i nie muszę tego robić na Smartphonie, który mam mały wyświetlacz. a co Twoim zdaniem jest potrzebne?
                  • Gość: pam Re: jaki telewizor kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 15:10
                    Chcąc kupić z takim bajerem, trzeba się liczyć, że będzie droższy o 200-300zł.
                    • beattka.mom Re: jaki telewizor kupić? 29.06.12, 10:12
                      Samsung Smart Tv o którym pisałam, ze mam go w domu kosztował 5500 zł. Jest to troszkę więcej niż myślałaś, ale nie żałuję ani trochę, że wydaliśmy tyle pieniędzy bo dużo dostaliśmy w zamian.
                      • brokenmusic Re: jaki telewizor kupić? 30.06.12, 08:28
                        Ten Samsung to bardzo dobra opcja
                        • amber009 Re: jaki telewizor kupić? 40" 02.07.12, 16:18
                          a co sądzicie o takiej 40calówce KDL40ex520 ? Akurat ma to minimum, do cyfrowej telewizji i mam gdzieś HD i całą resztę systemów, które może widać na kablówce, ale do zwykłej platformy cyfrowej w ogóle nieużyteczne.
    • interactivvist Re: jaki telewizor kupić? 06.07.12, 11:35
      amber009 napisał(a):

> a co sądzicie o takiej 40calówce KDL40ex520 ? Akurat ma to minimum, do cyfrowej t
      > elewizji i mam gdzieś HD i całą resztę systemów, które może widać na kablówce,
      > ale do zwykłej platformy cyfrowej w ogóle nieużyteczne.

jeżeli nie jesteś geekiem i pasjonatem obrazu 3D w tych psychookularach, to jak najbardziej ok. przy wyborze trzeba się kierować rozsądkiem i realnymi potrzebami.
    • vkleopard Re: jaki telewizor kupić? 11.07.12, 12:26
      Do 1500 spokojnie kupisz jakiś LCD albo LED. W tym przedziale cenowym widziałem na avans.pl sporo telewizorów, głównie od LG i Toshiby, wiec może warto tam zajrzeć.
      • moon186 Re: jaki telewizor kupić? 18.07.12, 09:58
        trzeba zaglądać wszędzie i szukać korzystnych ofert, mi udało się skorzystać z wielu promocji najczęściej w megamarkecie i mixmedia i raz w zadowolenie
    • Gość: zajac-poziomka Re: jaki telewizor kupić? IP: *.static.korbank.pl 20.07.12, 13:33
      Problem wielu modeli LG to bardzo słabe parametry odświeżania obrazu. Sam widziałem kiedyś jak w Epoce Lodowcowej (ta scena z mamutem zjeżdżającym w dół) obraz zwyczajnie "ząbkował" i nie bardzo dało się na to patrzeć. Podejrzewam, że np. w grach to jest bardzo wkurzające... U mnie na Panasonicu LCD 32 cale nie ma takich zgrzytów (ma 60 hz).
    • Gość: Wiktor Re: jaki telewizor kupić? IP: *.205.58.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.12, 01:44
      zupełnie fajnego samsunga oferuje teraz telewizja en w promocji wakacyjnej. pakiet kanałów jest duży, dobra jakość i dekoder. moim zdaniem warto roważyć
      • Gość: oro Re: jaki telewizor kupić? IP: 31.178.124.* 20.10.12, 17:18
        Ja za grosze (1500) kupiłem LED tv Philipsa. Ma podstawowe opcje SMART, więc mogę oglądać na przykład YouTube. Odbiera fajnie. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Polecam ze względu na relację cena:jakość
        • Gość: gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.12, 11:14
          Obecnie ponownie sprawdzam ofertę plazm, co prawda większość osób polecało mi LEDy, wciąż trzymam się plazm i chyba stanie na serii VT50 z Panasonica.
          No chyba że na Gwiazdkę Mikołaj sypnie trochę kasy na nowy tv, to może będzie całe kino domowe. Szacunek do plazm pozostał.:)
        • Gość: gość portalu Re: jaki telewizor kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.12, 15:55
          Również polecam TV Philipsa, szczególnie model 5507. Tani, posiadajacy 3D, smarttv, wifi. Obraz bardzo dobry, dzwiek rowniez, sprzet niezle sie trzyma.
          • Gość: gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 13:26
            Lepiej panasonic czy samsung? Jaką technologię lepiej? Będę wdzięczny za konkrety - nazwy modelu - cena maks 5 tysiaków.
            • Gość: mufi Re: jaki telewizor kupić? IP: *.home.isko.net.pl 28.11.12, 15:55
              Jaki samochód kupić? Kija czy Hjundija? Będę wdzięczny za konkrety - nazwy modelu. Cena do 50 tysiaków.
              • Gość: Gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.12, 21:49
                Polecam Ci Philipsa. Obecnie dysponuje jedną z lepszych ofert na rynku. Telewizory są bardzo dobrej jakości. SmartTv pracuje najlepiej ze wszystkich dostępnych. Ceny również są konkurencyjne.
                • Gość: hoola Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 15:30
                  Jak dla mnie Philips teraz przoduje ze swoimi tv na rynku. Osobiście mam 6007 i jestem zachwycona. Mogę spokojnie polecić.
        • Gość: roll Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 13:03
          Ja tez bym się właśnie skłaniał ku Philipsowi. Cena jest bardzo rozsądna, a obraz i dźwięk są na prawdę bardzo przyzwoitej jakości.
    • Gość: MAK Re: jaki telewizor kupić? IP: *.tosa.pl 30.11.12, 21:55
      Krotka pilka: samsung ue32eh5300 w nim masz wszystko.
      • Gość: Gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.centertel.pl 28.12.12, 01:10
        Samsung to może i dobre rozwiązanie ale jednak poprzestał bym na Philipsie, zdecydowanie lepsza jakość wykonania, lepsza ergonomia no i przede wszystkim aplikacje smart na zdecydowanie wyzszych poziomie, sam smart jest bardziej obszerny pod tym wzgledem.
        • Gość: Dono Re: jaki telewizor kupić? IP: 31.179.97.* 05.01.13, 16:15
          No i jeszcze dodałbym, że jest ambilight. Ta sama cena, oprogramowanie i jakość obrazu podobna co u innych, a tu jeszcze taki "gratis". Z własnego doświadczenia powiem, że ta aureolka świetnie wygląda ;)
    • hetmantomeh Re: jaki telewizor kupić? 05.01.13, 22:04
      32 cale całkiem fajnie że duży z mpg 4 trzeba teraz
      • Gość: gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.free.aero2.net.pl 01.02.13, 00:24
        polecam ofertę philipsa, swietne telewizory dostepne na kazda kieszen, oferuja zdecydowanie wiecej niz konkurencja za nizsza cene
    • Gość: Odra Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 18:42
      W takiej cenie polecałbym Philipsa. Może nie będzie rewelacji przy tej technnologi jaka obecnie rozwija się w branży, ale na pewno otrzymasz solidny dźwięk, jeśli oczywiście ci na tym zależy. Ja tak zrobiłem i nie mam takiego trzeszczącego pogłosu jak do tej pory w moim starym, szczególnie podoba mi się to w przypadku ostro przesterowanych w dźwięku reklamach.
    • zeusek123 Re: jaki telewizor kupić? 18.02.13, 16:54
      Moim zdaniem ciekawym rozwiązaniem będzie Philips 32PFL3517H. Za 1500 zł mamy rozdzielczość Full HD 1920 x 1080 , WiFi Ready. Poza tym telewizor jest bajecznie prosty w obsłudze i bardzo elegancko wygląda. Jeżeli chodzi o kosmetyczne sprawy to posiada oczywiście wszystkie wejścia jakie są obecnie dostępne, oraz jak na swoje możliwości całkiem dobre głośniki.

Pozdrawiam!
      • Gość: gość Re: jaki telewizor kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 21:00
        Philips jest o tyle dobry, że niższe czy wyższe modele są bardzo wysokiej jakości, smart jest wspierany. Łatwe w obsłudze, bardzo intuicyjne menu, moi dziadkowe sobie nawet całkiem nieźle poradzili. Jakość za niższą cenę niż ukonkurencji.
        • Gość: ALA Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:21
          Ja też uważam że philipsy sa dobre. Wiem to na wlasnym przykladzie bo szukalam ostatnio telewizora, na allegro jest bardzo duzo tanich, warto poszukac. Ja teraz troche zaluje ze dluzej nie poszukalam bo teraz widze ze sa naprawde fajne modele, STYLOWE i nie wygladaja jak zwykly TV, np allegro.pl/nowy-telewizor-led-philips-26-26pdl4906h-i3318460565.html i zobaczcie jaki tani.

Naprawde warto poszukac, poprzegladac bo mozna cos fajnego znalezc:)
    • Gość: Andrzej W. Re: jaki telewizor kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:50
      Już za tą cenę możnaby się rzucić na telewizor kolorowy i z w miarę płaskim ekranem. Nie wiem czy jeszcze są produkowane Rubiny? Może to być 21 calowy tv kolorowy, tylko żeby miał "euro" bo będziesz napewno chciał podłączyć wideo. Nie wiem czy za to cenę dostanie się już stereo, czy mono.
      O filtrze grzebieniowym jednak zapomnij, bo to już wyższa klasa i półka cenowa.
    • Gość: wslawomir1 Re: jaki telewizor kupić? IP: 213.155.189.* 27.10.13, 12:57
      A co warto kupić jeżeli chodzi o telewizory LED? Jakiego producenta wybrać, na jakie parametry zwracać uwagę? Myślę wstępnie nad zakupem jakiegoś 32-calowego telewizora LED do 2000 zł. Czy w tej cenie kupić coś solidnego o dobrej jakości obrazu? Widzę, że w media markt jest kilka modeli w tej cenie www.mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory_telewizory - co możecie polecić? Piszcie także jakich telewizorów unikać.
      • Gość: toyanix Re: jaki telewizor kupić? IP: 79.141.160.* 26.02.14, 13:41
        akurat uwazam, ze lg ostatnio wyszlo na prowadzenie w dziedzinie telewizorow, oczywiscie chodzi mi o ich technologie 4K ktora zastosowali w telewizorach jak ten: klik klik . trzeba przyznac, ze teraz lg sie naprawde postaralo. najbardziej zaskakujaca jest jakosc i czystosc obrazu poprzez zastosowanie technologii ultra clarity.
      • 19li-piec Re: jaki telewizor kupić? 31.10.14, 14:01
        jak już kupować TV led to zastanów się nad Telewizorem 4K LG 55UB950, to jest już inny level a wystarczy tylko jeszcze nazbierać :)
        • samson-najt Re: jaki telewizor kupić? 03.11.14, 16:48
          LG 55UB950 to rzeczywiście bardzo dobry sprzęt. Nowoczesny telewizor, który godnie posłuży jeszcze kilka lat, bo ma w sobie co nieco technologii.
    • Gość: vieko Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 19:37
      W media markt nareszcie pokazują modele Philipsa w jakiejś przyzwoitej ilości i można zobaczyć co to ten ambilight na własne oczy, nawet jeśli silne sztuczne światło psuje efekt. A jak się porówna te Philipsy z telewizorem konkurencji to i tak wypadają lepiej, szczególnie w obszarze obraz.
    • Gość: Marek [...] IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 18:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • browanx Re: jaki telewizor kupić? 27.02.14, 18:48
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Testowanie produktów - sprawdzona stronka, sam dostałem do testowania między in
        > nymi piwo, odświeżacze powietrza, szczoteczkę i kilka innych. Rejestracja, jak
        > i dalsze korzystanie oczywiście bezpłatne.

hehe a wibrator w dupu też testowałeś za piwo?
        Poco piszesz w tym temacie takie bzdety?
    • krzysztofkuznik Re: jaki telewizor kupić? 06.03.14, 19:51
      polecam samsunga doskonala jakosc obrazu
      modem22 napisała:

> proszę o radę: chcę kupić 32 cale w cenie do ok. 1500zł. kompletnie nie znam si
      > ę na tych telewizyjnych parametrach [trochę poczytałam, ale wiadomo, najlepiej
      > gdy doradzi fachowiec].
    • miszkurka2000 Re: jaki telewizor kupić? 17.03.14, 10:38
      Może pomyśl o plazmie np. Panasonica. Teraz są wyprzedaże. LCD ma fatalną jakość obrazu.
      • Gość: ban Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 20:33
        Z jakiegoś powodu kończy się powoli produkcja plazm. A to dlatego, że w chwili obecnej LEDy mają tak dobrą jakość obrazu, że kupno plazmy staje się po prostu nieopłacalne. Posiadam swój telewizor Philips i jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu, Czerń na matrycy IPS jest dla mnie taka sama jaka była na telewizorach plazmowych. Dobry przykład dopracowanych LEDów to właśnie Philipsy
        • Gość: wodnikSzuwarek Re: jaki telewizor kupić? IP: *.tktelekom.pl 18.03.14, 09:46
          Banie, tylko weź pod uwagę że plazma najtańsza kosztuje 1500
          IPS kosztuje 4500 :-)

Przy porównywalnej jakości /pomijając szybkę i odblaski plazmy/ obrazu

Przy okazji - nie ma telewizorów LED, są to telewizory LCD z podświetleniem LED...

• Gość: ban Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 13:42
            Nie zwróciłem uwagi, że to do 1500. :) Co jak co, ja nadal obstawiałbym Philipsa LED. Czerń w LEDach to problem moim zdaniem bardziej przeszłości niż teraźniejszości. A większą wagę przyłożę nie do minimalnych różnić w odzwierciedleniu kolorów, tylko do rozdzielczości FullHD, których takim tanim PDP brakuje. :) Już teraz zaczyna się mała gorączka na 4K, więc już ten rozmiar mniejszy warto posiadać. :)

Te wychwalane plazmy, o które wszyscy jeszcze nie dawno bić się chcieli, to na pewno nie te za 1500.
            • Gość: ? Re: jaki telewizor kupić? IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.14, 16:21
              banie, tak z ciekawości, co ty chcesz oglądać na telewizorze 4K /skąd sygnał ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka