aaaapolonia24 28.11.11, 10:38 interesuje mnie zakup nowego komputera :) Poważnie zastanawiam się na notebookiem, czy to dobry pomysł? I jaka firma? Asus byłby ok? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lajosz Re: notebook, czy laptop? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 10:46 Jaka firma ? Jakakolwiek. Poważnie. To nie te czasy, że marka oznaczała jakość. Dzisiaj wszyscy tłuką dokładnie to samo z tych samych podzespołów, a różnie wyglądają tylko obudowy i przyklejone do nich logo. Patrz na parametry i długą gwarancję (door to door). Jak Ci dopowiadają, to bierz tego który jest najtańszy. Link Zgłoś
qqbek W całej rozciągłości zgadzam się z przedmówcą... 28.11.11, 11:54 ...Asus, HP czy Sony... czy nawet Acer... co to za różnica? (Acera mam nadal, zepsuł się wredota jedna [matryca się zepsuła] pół roku temu... zgłosiłem, kurier po komputer był tego samego dnia, w mniej niż tydzień miałem stary komputer z nową matrycą)... o sprawności działania serwisu Sony [netbook siostry i mój telewizor] tak dobrego zdania już nie mam. Podstawa: 1. dobrać komputer do potrzeb [nie trzeba potężnej karty grafiki i procesora do MS Office i pasjansa] 2. wybrać taki, który będzie miał minimum dwa lata gwarancji d2d Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: notebook, czy laptop? IP: *.zask.pl 28.11.11, 10:46 Laptop i notebook to to samo, moze chodzilo Ci o netbooka? Link Zgłoś
zimowaeuforia Re: notebook, czy laptop? 28.11.11, 13:09 Przede wszystkim patrz na podzespoły i gwarancję d2d. No i dobrym pomysłem byłoby kupić laptopa co najmniej z procesorem i5-2410m i układem graficznym gt540M. A jeśli ma to być netbook, to albo z nvidia tegra (co jest drogim rozwiązaniem, ale wydajnym) bądź tańszym APU AMD Brazos E-350. Link Zgłoś
maqda25 Re: notebook, czy laptop? 28.11.11, 14:55 A po co ci nowy komputer? Jeśli do przeglądania ww i poczty to notebook się sprawdzi, do pracy niekoniecznie. Link Zgłoś
Gość: mysql Re: notebook, czy laptop? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 17:25 Czlowieku !! zależy do czego. Pytasz czy lepszy jest samochód osobowy czy ciezarówka ? Zalezy do czego. Mam i jedno i drugie i powiem ci ze odkąd netbook jest w domu to laptop lezy gdzies pod szafą, Moze z raz go otworzyłem zeby płyte wypalic. Link Zgłoś
aaaapolonia24 Re: notebook, czy laptop? 07.12.11, 16:15 Potrzebny mi jest właściwie do korzystania z Internetu i na studia do powerpionta itp. Teraz już wiem jaka jest różnica między notebookiem, a netbookiem. Chyba po prostu musiałby to być laptop ale najlepiej do 1,5kg. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: notebook, czy laptop? IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.12.11, 17:39 Do normalnej "pracy" netbook może być za słaby - to jest raczej maszynka do "lżejszych" zastosowań. Z kolei wydajne i lekkie laptopy są dosyć drogie (np. bezskutecznie promowana przez Intela kategoria "ultrabook"), bo kosztują od 4000 zł w górę. Link Zgłoś
robertxwj Re: notebook, czy laptop? 08.12.11, 01:38 Grunt żeby był mały -11-12 cali , proc 2 rdzenie , 500Gb dysk , 4gb ram i W7 ... Do tego hdmi i cam ... :) Link Zgłoś