Gość: dotcom78 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 20:52 Do IE przyczepił mi się dodatkowy pasek narzędzi. Dokładnie pasek wyszukiwania. Nie pomaga Panda, Ad-aware 6 ani Spy Sweeper. Co jeszcze mogę zrobić, żeby się tego pozbyć? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: FENRIZ Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:21 jak iSearch to pomoże toolbar.isearch.com/uninstall/. Link Zgłoś
Gość: blq Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:47 kiedys te paski mozna bylo wywalic po prostu z "dodaj usun programy". skoro wiesz co to spyware, to chyba jednak probowalbys i tej opcji. widac to gowno sie wycwaniło :( ja proponuje najprostsze rozwiazanie: www.mozilla.org Link Zgłoś
Gość: AmonRa Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 05.06.04, 23:06 Możesz użyć HijackThis i uruchomić firewall. Link Zgłoś
Gość: dotcom78 Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 00:05 Murka już mam... użyłem Spybota i pomogło. Pasek zniknął. Dzięki Wam wszystkim za pomoc :) Link Zgłoś
Gość: marrapog Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.acn.waw.pl 06.06.04, 14:00 A najzwyczajniej: widok > paski narzedzi nie pomaga? Toz kazdy jeden pasek mozna wylaczyc. Link Zgłoś
Gość: blq Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 18:43 nawet jesli (w co watpie, te komercyjne gowna maja na to sposoby) to juz sam fakt, ze to istnieje mnie wkurza. to, co mnie w internecie irytuje, to: - spyware (ad-aware i inne rozwiazuja problem) - pop upy (Mozilla rozwiazuje ten problem) - nachalne reklamy flashowe (j.w.) - paski narzedzi wlasnie (j.w.) i wreszcie czuje sie jak u siebie, a nie jak u Orwella. Link Zgłoś
Gość: Gregor Samsa Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 22:08 A u mnie nie chce wyjść za żadne skarby! (pojawia się tekst typu can't remove the isearch toolbar) Czy jeste jeszcze coś skutecznego oprócz tychy wyżej podanych? Dodam, że pasek pojawił się po traktowaniu kompa adawarem i cwshredderem) Link Zgłoś
Gość: blq Re: dodatkowy pasek w IE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:11 od adawara nie moglo przybyc paska. natomiast adware nie usuwa zazwyczaj paskow, bo to nie spyware, tylko reklamowe gówno. zrezygnuj czym predzej z Internet Explorera. szajs nie wart tej całej irytacji... Link Zgłoś
kalinowski11 Re: dodatkowy pasek w IE 08.06.04, 22:15 Spróbuj jeszcze tego : Spy-bot , likwiduje różne paskudztwa . download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2 1.Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2."Aktualizacja" . 3."Znajdż i zniszcz" . 4.Pewnie sporo znajdzie . 5."Znalezione" program odznaczy na zielono i czerwono . Czerwone to "szpicle" , wywalamy . Zielone mogą zostać . 6.Czerwone zaznaczamy i klikamy "Napraw znalezione problemy" . ------------------------------------------------------------------ Program do zabezpieczenia systemu przed zmianami strony startowej , szpiegami itp. Tego użyj jak już będziesz miał "czysto" . www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html 1.Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2."Updates" 3."Protection" A."Internet Explorer Protection" - zaznaczasz dwa pola . B."Restricted Sites Protection " - zaznaczasz jedno pole . C."Mozilla/Firefox Protection" - jeśli używasz możesz zaznaczyć . 4."Tools" A."Misc. IE Settings" - zaznaczamy , ta funkcja blokuje podmianę strony startowej . ------------------------------------------------------------------ Najważniejsze , zawsze zaktualizowany system , antywirus na stałe , no i ogniomurek też jest wskazany . ------------------------------------------------------------------ Jeżeli nie pomogło , ściągnij poniższy program . HijackThis pokaże co "siedzi" w Twoim kompie . 209.133.47.200/~merijn/files/HijackThis.exe 1.Ściągnij , uruchom . 2.Scan . 3.Save Log . 4.Zapisany log "skopiuj na myszkę" , wklej do posta i wyślij na forum "wirusy" . Może jakaś dobra dusza się nad Tobą zlituje ;) Link Zgłoś