Dodaj do ulubionych

Sterowniki do karty audio - gdzie?????

IP: *.netcologne.de 16.11.12, 20:21
Nie mam dźwięku w głośnikach(są ok).
Pewnie to sterowniki.
Gdzie i jak mam te sterowniki zainstalować.
Jestem kompletnym laikiem.
Motherboard P5VD2-MX
Bardzo prosze o wskazówki - zwariuję bez muzy!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Sterowniki do karty audio - gdzie????? IP: *.multimo.pl 16.11.12, 20:35
      www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5VD2MX/#download
    • wariant_b Re: Sterowniki do karty audio - gdzie????? 16.11.12, 20:41
      Nikt na tym forum nie prowadzi sklepu ze sterownikami.
      Ale jeśli wpiszesz nazwę płyty głównej P5VD2-MX w google,
      znajdziesz link do strony producenta płyty, a na niej sterowniki.

Jeśli nie ma tam sterowników do twojego systemu operacyjnego,
      to możesz wpisać identyfikator urządzenia, który znajdziesz
      w menedżerze urządzeń. Wpisz go w google i poszukaj.
      Jeśli nie ma - zobacz czy są identyfikatory urządzeń zgodnych
      i próbuj po kolei. Jeśli dalej nie znajdziesz - kup kartę dźwiękową,
      która działa z twoim systemem, przypilnuj, żeby razem z nią
      otrzymać sterowniki, zamontuj i zainstaluj oprogramowanie.
    • Gość: a dla WIN 7? Re: Sterowniki do karty audio - gdzie????? IP: *.netcologne.de 17.11.12, 11:27
      Wielkie dzięki, ale nadal nie jestem do przodu.
      W menedżerze urządzeń w ogóle nie widzę nic o karcie dźwiękowej - poza info o głośnikach.
      A stronie ASUS support tak samo.
      Schody zaczynają się, kiedy mam podać system - mam WINdows 7. Klikam "inne" i wystakuje mi ze 30 linków. Niestety nie wiem, czego mam szukać:((((
      PLIZ, dobrzy ludzie!!!!
      • wariant_b Re: Sterowniki do karty audio - gdzie????? 17.11.12, 12:38
        Podobno (fora) udawało się uruchomić dźwięk na tej płycie ze sterownikami z Visty.
        Podobno (fora) również sterowniki z pliku: AD200B_6570_Win7.zip działają poprawnie.
        Chyba DriverPack Solutions (podgląd pliku) też ma działające sterowniki do ADI.
        Inne popularne składowiska driverów (google) też coś mają w tym temacie.

Niestety, czy któraś z tych informacji jest prawdziwa w przypadku twojej
        płyty głównej, ja nie mam możliwości sprawdzić.

Nie zostaje nic innego jak szperać w internecie i próbować.
        Wymiana systemu na nowszy nie zawsze jest lekka, łatwa i przyjemna.
    • temporary_worker Re: Sterowniki do karty audio - gdzie????? 18.11.12, 11:32
      Zainstaluj sobie Slim Drivers (free), program do wyszukiwania i instalowania sterowników, sam możesz instalować kilka razy i nie zagra:)
      • Gość: bloody_roots Zainstalowałam, ale IP: *.netcologne.de 24.11.12, 17:07
        wyskoczyły mi aktualizacje, ale ani słowa o karcie audio.
        A czy można coś po prostu kupić - kartę, sterowwniki? Tak chyba byłoby szybciej przy moim ograniczeniu informatycznym......
        • e-olka1234 Re: Zainstalowałam, ale 24.11.12, 18:21
          A Win7 masz po aktualizacji? Miałam podobny przypadek z laptopem i oryginalnym Win7 (o dziwo nie był instalowany na HDD tylko lapek i płytka. Po instalacji wszystko chodziło, oprócz dźwięku. Po wejściu w system nie widział audio. Do jasnej ciasnej-nowy laptop, a złom. Zainstalowała próbnie linuxa - wszystko działo. Teoretycznie łatwiej ze sterownikami do Wina niz Linuxa, więc byłam w kropce, a akurat na tym laptopie z pewnego wzgledu musiałam mieć Wina. Zadzwoniłam do serwisu laptopów, gdzie zdarzało mi się reanimować starsze jednostki i Ci mnie uświadomili, że skoro na Linuxie chodzi to na Winie też powinny. Mam go wgrać od nowa, normalne aktywować i nie patrząc na audio zrobic pełną aktualizacje systemu. Troszkę mi mielił. Chyba za drugim wymuszonym przez aktualizację wyłączeniu i włączeniu lapka usłyszałam dźwięk otwierania systemu. Nie ukrywam, że się zdziwiłam, równiez podejściem serwisu, bo podpowiedzieli, a równie dobrze mogli powiedzieć że mam przysłać laptopa, zrobic to co zrobiłam sama i skasować. Więc pytanie od którego chyba powinni wszyscy zacząć. Czy masz całkowicie zaktualizowany system, bo tego jakoś nie doczytałam, a dopiero później bawić się w szukanie sterowników) Ponadto powinny łapać sterowniki XP i Visty (zaczęłabym mimo wszystko od sterowników XP, może to przesada, ale do Visty jakoś nie mam zaufania).
          • marek.dudys Re: Zainstalowałam, ale 26.11.12, 08:29
            To właśnie ma być aktualizacja karty audio.Mnie np. do karty SiS znalazłsterowniki RealAudio 97 i zaczęła działać bo oryginalnych też nie dało się znależć.Odinstaluj najpierw wszystkie stare sterowniki z <menadżera urządzeń a potrem pozwól zainstalować nowe (czyli aktualizacje ale z tego SlimDriwera a nie Windowsa!).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka