Dodaj do ulubionych

Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie

25.11.12, 11:45
Witam,
Na laptopa-> klawiaturę skoczył kot, przebiegł po niej od tamtej pory nie dział jak powinna:
zamiast np. \ pokazuje się ó
y=z [=ż ]=ś \=ó ;=ł '=ą /=- `=˛
f, h, j, z, x, c, v, b, n, (,), (.), Ctrl, Shift nie działają strzałki góra/dół/prawo/lewo również.
Laptop -> ASUS MODEL=x50z
Muszę teraz używać zewnętrznej klawiatury żeby coś napisać. Jak naprawić tą w laptopie?
Wszędzie piszą że klawiatury były zalane lub laptop upadł u mnie się to nie zdarzyło jedynie kot taran :P
Co zrobić pomóżcie :)

Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.zask.pl 25.11.12, 12:13
      Skoczyl i zepsul. Sprawdz czy masz ustawiony wlasciwy uklad klawiatury w opcjach regionalnych. Jezeli tak to raczej klawiatura do wymiany.
      • bacma Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie 25.11.12, 12:36
        gdzie te opcje regionalne są?
      • bacma Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie 25.11.12, 12:45
        Co do tych opcji regionalnych to skoro mam sprawdzić czy są poprawne to zakładamy ze się zmieniły tak? To jakie powinny być właściwe?
        • Gość: Kolobos Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.zask.pl 25.11.12, 13:14
          Uklad klawiatury: polski programisty.

windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Change-your-keyboard-layout
          • bacma Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie 25.11.12, 14:09
            Ok. Zrobiłam to i y=z [=ż ]=ś \=ó ;=ł '=ą /=- `=˛ jest już ok na swoich miejscach :)
            jednak
            f, h, j, z, x, c, v, b, n, (,), (.), Ctrl, Shift oraz strzałki góra/dół/prawo/lewo nadal nie działają :(
            • Gość: Kolobos Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.zask.pl 25.11.12, 17:22
              W takim razie czeka Cie wymiana klawiatury.
              • bacma Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie 25.11.12, 17:58
                Och... rozumiem. dziękuje za pomoc :)
                • robson.uk Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie 26.11.12, 23:00
                  no jak kot miał mokre łapy np, mógł zamoczyć i dziekuję po klawiaturze:) u mnie tez się stało, przypuszczam że się jakoś zamoczyła, albo brudna bardzo i działa mi tak jakby kilka przycisków na raz było włączonych, a inne wcale - ale że nie stac mnie na "remont" klawiatury (bo po gwarancji chwile) ani na nowy laptop, śmigam własnie na klawiaturze podłączonej na usb za 12 zł z marketu:):P Polak potrafi:)
                  • Gość: andy_b Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: 194.145.205.* 05.04.13, 19:05
                    Niech sprawdzi, czy nie naszczał. Chociaż pewnie byłoby czuć?
    • Gość: kl Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 22:14
      Zamorduj kota za to
    • Gość: o w morde Ctrl + Shift IP: *.c194.msk.pl 05.04.13, 04:16
      pewnie sprytny kotek jednoczesnie nacisnal Ctrl + Shift
      zrob to samo i powinno byc OK
      • Gość: zygan Re: Ctrl + Shift IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 13:09
        Mojej znajomej kot naszczał na klawiaturę (kotka) i objawy były identyczne. Z czasem doszło jeszcze, że niektóre klawisze przestały działać. Szczęśliwie laptop nie był przenoszony, przekręcany itp. Pomogła jedynie wymiana klawiatury, a kot za okno (parter więc nie miał daleko), żadne mycie, suszenie. Smród był przy wymianie potworny i nauka na przyszłość
    • Gość: gość Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.gdynia.mm.pl 30.03.14, 22:10
      Spróbuj wcisnąć w tym samym momencie Ctrl i Shift. Powinno zadziałać ;)
    • Gość: Mikolaj Re: Klawiatura w laptopie nie działa poprawnie IP: *.itvmedia.pl 23.04.14, 12:25
      na dolnym pasku (chyba pasek zadań się nazywa ) gdzieś po prawej stronie powinna być mała klawiatura należy ją kliknąć wtedy wyskoczy ramka należy w niej kliknać : polski programisty i powinno dzialać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka