Dodaj do ulubionych

Film online-transfer

IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.13, 14:43
cześć, czy ja k ogladam film online "ważący" ok.700 MB to z transferu ubywa mi 700 MB czy jak? Mam bezprzewodowy z małym limitem na miesiąc- 2 GB i nie wiem czy mogę cokolwiek obejrzeć.Bo ściągać na pewno nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Film online-transfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 15:05
      Po pierwsze skąd wiadomo, że film ma 700MB ?
      Przecież jeśli oglądasz go online, to zapewne jest to flash, więc raczej nie waży 700MB,a mniej.

Jednak jeśli film rzeczywiście waży te 700MB, to rzeczywiście 700MB ubywa Ci z limitu, czyli zostaje 1.3GB
      • Gość: cd. Re: Film online-transfer IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.13, 15:10
        Pewności nie mam ale ściągnąłem sobie jeden tytuł i miał 700 MB.Jeśli jednak byłby to flash, to ile?
        • Gość: lajosz Re: Film online-transfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 15:34
          Nie zrozumieliśmy się.

Jeśli ściągasz plik który waży 700MB, to ma on NA PEWNO 700MB i taka właśnie ilość transferu odliczona została od limitu.

Natomiast oglądanie filmu ONLINE (streaming) , to co innego.
          W takim przypadku zazwyczaj nie wiesz ile film waży rzeczywiście.

Jeszcze czym innym jest oglądanie filmu np na YouTube.
          Tam są to flashe i one zazwyczaj lądują na dysku twardym, więc można się przekonać ile rzeczywiście ważą, a waga ta zależy od rozdzielczości filmu, ilości FPS itd. itp.
    • cin1977 Re: Film online-transfer 01.02.13, 16:59
      We Flashu zwykle mniej, rzadko powyżej 300 MB, ale jak napisali przedmówcy, wszystko zależy od rozdziałki. Jakiś czas temu ma GW był tekst o filmach w rozdziałce 4K i krótki filmik "testowy". Odpaliłem, popatrzałem, wyłączyłem. Wszystkiego może z 10 minut. A ponad 2 GB transferu poszły się je***...
      • Gość: cd. Re: Film online-transfer IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.13, 08:24
        Znaczy, dowiem sie jak mi transfer wyłączą, dzięka.
        • cin1977 Re: Film online-transfer 02.02.13, 21:02
          Jak 2 GB limit to faktycznie nie ma co próbować... Chyba, że w nocy. Większość sieci ma opcję "szczęśliwe godziny" - w Orange np., albo coś takiegoś, od północy do rana nie naliczają. Ale czy opcja jest płatna, czy free, zależy od abonamentu. Przy niskim zwykle trzeba ok. 10/mc dopłacić. Stąd wszystkie aktualizacje/instalacje/ściąganie robię po północy.
    • Gość: RMVB Re: Film online-transfer IP: *.free.aero2.net.pl 10.05.13, 23:47
      Najlepiej zrobisz ściągając film na dysk komputera w formacie RMVB. Filmy w tym formacie zazwyczaj mają po 350 - 400 MB.
      • Gość: mufi Re: Film online-transfer rmvb IP: *.home.isko.net.pl 11.05.13, 00:11
        ... i wyglądają jak kręcone kalkulatorem.
    • tiges_wiz Re: Film online-transfer 11.05.13, 15:55
      ubywa tyle ile w umowie .. a tam pewnie małym druczkiem jest napisane, że każdy nawet najmniejszy pakiet jest liczony jak 100 kb. więc jak jest dokonywanych wiele krótkich połączeń, to transfer zjada bardzo szybko.
      • Gość: dyziu Re: Film online-transfer IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.11.13, 23:46
        to zawijam się stąd...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka