Dodaj do ulubionych

pytanie mozne smieszne

04.02.13, 00:32
Dla komputerowcow,ale jesli ktos zyczliwy doradzi bede wdzieczna.
Chce Kupic mamie IPada i dowiedzalam sie w sklepie Apple w USA,ze moge go nastawic
w jezyku polskim.Bylaby to dla mnie duza wygoda,bo mama odwiedza mnie wkrotce i moge ja
nauczyc .Mama nie chce miec abonamentu,tylko wykupywac tzw "karty"
Czy nie bedzie problemow ?.
Nastepnie jak zalozyc Mamie e-maila darmowego,co jest w Polsce latwe i popularne?
dzieki za odpowiedz
pozdr

Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: pytanie mozne smieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 02:06
      Zastanow sie nad zakupem w USA.

Dlaczego ?

Po pierwsze, w stanach jest inne napiecie (120 Volt) niz w Europie (240 Volt), wiec zasilacz (ladowarka) moze nie byc przystosowana do tego napiecia.
      Gniazda rowniez sa inne:
      USA --> cdn27.epasaz.smcloud.net/s/files/6591712eae1b0079.jpg
      Europa --> www.el-dar.com.pl/_var/gfx/15dfa5116b11054df29b25476d838404.jpg

Po drugie, nie za bardzo chce mi sie wierzyc w zapewnienia sprzedawcy o tym polskim jezyku, ale tu moge sie mylic, wiec najlepiej (jesli zdecydujesz sie na zakup w stanach) poprosic sprzedawce, zeby przy tobie ustawil Ci polski interfejs.

Po trzecie, rozwaz zakup tableta firmy innej niz Apple.
      Apple nie wspiera technologii Flash, wiec wszystko to co jest z tym zwiazane nie bedzie obslugiwane.
      Poza tym, za pieniadze ktore wydasz na Apple-a mozesz spokojnie kupic lepszego tableta innej firmy.
      Fakt, nie bedzie mial loga jabluszka, ale za to technologicznie bedzie lepszy.

Co do tzw. "kart" , to niestety nie wiem co masz na mysli.

Maila mozesz zalozyc darmowego gdzie chcesz.
      Jest to latwe, szybkie i oczywiscie darmowe, z tym, ze darmowy mail = troche spamu w skrzynce, ale tragedii nie ma i da sie z tym spokojnie zyc.
      Najpopularniejszymi serwisami gdzie zaklada sie darmowe maile sa Wirtualna Polska i Onet.

• Gość: 123 Re: pytanie mozne smieszne IP: 92.60.133.* 04.02.13, 09:30
        > Najpopularniejszymi serwisami gdzie zaklada sie darmowe maile sa Wirtualna Pols
        > ka i Onet.
        >
        A co sądzisz o gmail? :-)
      • Gość: xxx Re: pytanie mozne smieszne IP: *.devs.futuro.pl 04.02.13, 12:18
        Obecnie nie ma juz problemu z zasilaczami 120V-240V. Prawie wszystkie obsluguja obydwa napiecia. Z przejsciowka z plaskich koncowek na okragle nie ma najmniejszego problemu. Jedynie z czym moze byc problem to jakies ograniczenia tylko na rynek USA. Mialem tak z telefonem po t-mobile USA. Polowa funkcji nie dzialala w Polsce. Trzeba bylo zainstalowac europejski soft.
        • foxie777 Re: pytanie mozne smieszne 06.02.13, 04:09
          Dzieki za rady,w sklepie Apple zapewniono mnie ze z przejsciem na jezyk polski nie bedzie problemu ,i ze moge uzywac WiFi u siebie i uczyc Mame.
          Myslalam ze moze zadzwonic do fili Apple w Warszawie i zapytac co oni radza.Chodzi o to ze tu moge spokojnie Mame nauczyc jak to uzywac.Oczywiscie gdybym byla w Polsce to sprawa
          z glowy ,ale niestety teraz jest to niemozliwe i musze zalatwic to u siebie.
          Mama moze sobie zainstalowac applikacje w Polsce tu chodzi glownie o to czy moge to kupic
          u siebie.
          pozdrawiam
          • Gość: Laptopowiec Re: pytanie mozne smieszne IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 09:42
            > Dzieki za rady,w sklepie Apple zapewniono mnie ze z przejsciem na jezyk polski
            > nie bedzie problemu
            Za to może być problem z gwarancją. To są wycinki z gwarancji iPoda:
            "Użytkownik może zostać obciążony kosztami wysyłki oraz kosztami manipulacyjnymi, jeżeli serwis Produktu Apple nie będzie możliwy w kraju, w którym produkt się znajduje. Jeżeli użytkownik zgłosi się do serwisu w innym kraju niż ten, w którym, dokonał pierwotnego zakupu produktu, będzie podlegał wszystkim mającym zastosowanie przepisom importowym i eksportowym oraz będzie odpowiedzialny za koszty cła, podatku VAT oraz innych towarzyszących podatków i opłat"
            "Apple może ograniczyć serwis gwarancyjny iPhone i iPad do kraju, w którym Apple lub jego Autoryzowani Dystrybutorzy pierwotnie sprzedali Produkt Apple"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka