Dodaj do ulubionych

Darmowy ArcaVir?

25.02.13, 17:08
Ostatnio ktoś mi powiedział, że jeśli jest się użytkownikiem onet.pl można dostać antywirusa ArcaVir za friko. Czy to prawda?

Mam internet od Multimedia Polska wraz z pakietem ArcaVir, za który płacę dodatkowo...

Jest tutaj ktoś w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.zask.pl 25.02.13, 17:28
      Zapewne chodzi Ci o ta darmowa wersje:
      bezpieczenstwo.onet.pl/arcavir_free_edition.html
      Nawet gdyby jeszcze doplacali to nie warto instalowac tego programu.
      • 9marikaa Re: Darmowy ArcaVir? 25.02.13, 21:02
        No tak, dokładnie to miałam na myśli. Czyli co, dać sobie z tym ArcaVir spokój?

Wiem, że mają jeszcze do wyboru F-Secure.
        • Gość: Kolobos Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.zask.pl 25.02.13, 21:11
          Zrezygnuj z platnej "ochrony" od Multimedia. Zainstaluj darmowy Avast lub Avg. W przypadku powaznej infekcji program anty* i tak nic Ci nie pomoze, nie wazne czy platny czy darmowy.
          • 9marikaa Re: Darmowy ArcaVir? 25.02.13, 21:25
            Spróbuję to odkręcić w miarę możliwości i wrzucić sobie coś innego.

Właśnie Avast! miałam i po kilku miesiącach system już nadawał się tylko do formatu. Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, ale bezmyślnie nie pobieram co popadnie i nie nie wchodzę na te wszystkie podejrzane strony :) a mimo to był problem...

F-Secure z tego co czytam to wydaje się być w porządku. Płatny co prawda, ale chyba dla świętego spokoju jestem w stanie tyle zapłacić.

Albo może to AVG, tak jak radzisz.
            • Gość: Kolobos Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.zask.pl 25.02.13, 23:28
              To juz lepiej AVG. Ale jak koniecznie chcesz placic to nikt Ci nie zabroni.
    • Gość: 802.11n Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.multimo.pl 25.02.13, 17:52
      Jw. Są lepsze darmowe programy antywirusowe.
      • 9marikaa Re: Darmowy ArcaVir? 25.02.13, 21:03
        Jakieś sugestie co do konkretnego softu?
        • kwatkiewska Re: Darmowy ArcaVir? 26.02.13, 13:26
          Jeśli masz win 7/8 Microsoft Security Essentials jest wystarczającą ochroną.
        • marcin_witecki Re: Darmowy ArcaVir? 27.02.13, 11:00
          F-Secure daje radę - jeśli wierzyć wszystkim ostatnim rankingom aplikacji typu antywir.
          • 9marikaa Re: Darmowy ArcaVir? 05.03.13, 19:34
            Wysokie miejsce w rankingu to jedno, druga sprawa to intuicyjny interfejs i prosta obsługa. Dla mnie to jednak ważny aspekt, bo nie jestem zaawansowanym użytkownikiem. Testuję wersję trailową, wszystko ładnie działa, lekko, nie obciąża. Zobaczymy, jak dalej tak będzie to kupię wersję komercyjną.
            • Gość: 802.11n Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.multimo.pl 05.03.13, 20:35
              Nie masz na co pieniędzy wydawać?

Darmowe antywirusy:
              - Ad-aware Free
              - Avast Free
              - AVG Free
              - Avira Free
              - Comodo
              - Immunet Protect
              - Kingsoft Antivirus
              - Microsoft Security Essentials
              - Panda Cloud
              - PC Tools Antivirus

I pewnie jeszcze parę by się znalazło.
              • 9marikaa Re: Darmowy ArcaVir? 05.03.13, 21:52
                Nie no szukam czegoś co będzie sobie pracowało spokojnie w tle. Bez konieczności zaawansowanego konfigurowania czegokolwiek... no i skutecznego przede wszystkim. Miałam większość z tych, o których mówisz, ale zawsze coś niedobrego się działo. Z Comodo miałam największy problem, poblokował mi część podstawowych stron (przywróciłam wtedy system), non stop o coś pytał.. z deisntalacją też był problem.
                • Gość: 802.11n Re: Darmowy ArcaVir? IP: *.tpnet.pl 06.03.13, 09:01
                  Kingsoft ponoć jest niezły (nie testowałem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka