Dodaj do ulubionych

Zlamalem hasla do Windiows XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:45
System stoi na partycji Fat32, ze poziomu swojego PC wyekstraktowalem plik SAM
z tamtego i progsem LC5 v5.02 przeprowadzilem Brute Force. Audit trwal ok. 6
godzin ale odkryl mi dwa hasla do kont z upr. administratora i dwa z upr.
uzytkownika. Hasla nie byly zakodowane SYSKEY-em i wszytsko poszlo gladko.
Teraz robie to samo z moim kompem (NTFS) i zobaczymy co z tego bedzie...
Obserwuj wątek
    • gray Re: Zlamalem hasla do Windiows XP 19.07.04, 13:49

co w tym dziwnego - musiałeś kiedyś trafić. inną kwestią jest co za idiota
      pozwolił ci na ściągnięcie pliku z hasłami...
      • Gość: Erwin Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:56
        To bylo potrzebne. Mojej przyjaciolce brat zostawil kompa z Windows Xp i Windows
        98. Ona mila dostep tylko do 98 a Xp bylo zarezerwowane dla brata i jego
        dziewczyny. Poprstu poprosila mnie o to bym jej postral sie pomoc. Poszperalem
        troche po sieci i sie udalo z czego jestem bardzo zadowolony...
        • gray Re: Zlamalem hasla do Windiows XP 19.07.04, 14:00

skoro miałeś fizyczny dostęp do maszyny to zmarnowałeś około 5 godzin i 58 minut
          bo około 2 minut zajmuje usunięcie dowolnego hasła z systemów NT obojętnie czy
          jest to FAT32 czy NTFS za pomocą programu z bootowalnej płyty cd. niewątpliwie
          nauczyłeś się jednak kilku ciekawych rzeczy i zaskarbiłeś sobie wdzięczność
          koleżanki ;)
          • Gość: Erwin Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 14:05
            Czytałem o takiej możliwosci, jendak do tego potrzebna byla plyta z Windows
            2000. Ja takiej nie posiadałem i pozostało mi szukac alternatywnych sposobów
            odkrycia haseł. Chyba, że jest to całkiem inny program o którym mowisz a którego
            nieznam. A koleżanka jest już szczęśliwa bo może pracować na XP :)
    • Gość: Reader Jestes genialny! /bt IP: *.mci.co.uk 19.07.04, 13:50
      • Gość: Erwin Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:56
    • Gość: pollak Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:53
      Łał.
      • Gość: Erwin Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:57
        Gość portalu: pollak napisał(a):

> Łał.

Wow chyba powinno byc..a swoja droga czy to dla was taki pikus ze sie z tego
        smiejecie ?
        • Gość: ±v±$t Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.brzesko.net.pl 19.07.04, 15:21
          Źle sie zareklamowales z tymi haslami :)
    • maciej-d Re: Zlamalem hasla do Windiows XP 19.07.04, 13:58
      Gratulacje
    • Gość: bzykbzyk. Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 19.07.04, 18:31
      Erwin napisał(a):

> System stoi na partycji Fat32, ze poziomu swojego PC wyekstraktowalem plik SAM
      > z tamtego i progsem LC5 v5.02 przeprowadzilem Brute Force. Audit trwal ok. 6
      > godzin ale odkryl mi dwa hasla do kont z upr. administratora i dwa z upr.
      > uzytkownika. Hasla nie byly zakodowane SYSKEY-em i wszytsko poszlo gladko.
      > Teraz robie to samo z moim kompem (NTFS) i zobaczymy co z tego bedzie...

nO TO TRZEBA CIEBIE ZGLOSIC NA NOBEL PRICE!

• Gość: Erwin Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:54
        No to zglaszaj, na co czekasz ?
    • Gość: ja Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.daminet.pl 19.07.04, 19:03
      Na Windach(chyba 2000 i XP) z systemem Fat32 wystarczy podmienic plik wygaszacza
      systemowego na cmd.exe. Wygaszacz uruchamiany jest z uprawnieniami administratora.
      Jak sie odpali konsola wystarczy zmienic haslo adminowi lub dowolnemu uzytkownikow.
      Wiecej szczegolow w ksiazce Microsoft Press dotyczacej bezpieczenstwa
      Windows(tytulu nie pamietam)
    • maciej-d Erwin ... 19.07.04, 20:01
      Dam Ci dobrą rade nie wyłamuj się z szeregu, na forum jest kilka "guru" i
      mądrzejscym od nich nie można być. Oni sciągneli juz cały internet i są geniuszami.
      • Gość: Erwin Re: Erwin ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:45
        No właśnie widze, że na tym forum to sami magistrowie informatyki. Nie mowie
        tutaj o kolegach grey-u, piecyku gazowym czy jeszcze kilku innych, napewno każdy
        wie o kogo chodzi bo oni sobą reprezentują pewnien poziom ale o takim np.
        bzykubzyku. Kolega widać co nie co wie na temat komputerów, interesuje się tym i
        widac chiałby tą wiedzę w jakiś sposób spożytkować. Ale co z tego skoro to
        pospolity cham jest. Innego określenia dla niego znaleść nie potrafię, nie tylko
        ja z resztą. Ubliżyc, ponaśmiewać sie z kogoś to jego chleb powszedni. Dlatego
        ten koleś jak i kilku jemu podobnych, szacunku w oczach innych użytkowników tego
        forum nie znajdą. I niewiadomo ile ksiazek by nie przeczytali, do ilu systemów
        by sie nie włamali, to dalej pozostana chamami. I chwała im za to, bo życie bez
        takich bylo by nudne i szare na tym czy tamtym forum. Już nawet normalnie przez
        takich idiotów jak tych kilku wyżej forum użytkować nie można do celów do jakich
        zostało stworzone. To istna arena krzykaczy i frustratów. A przypomne że forum to
        "
        miejsce, teren, na którym przedstawia się ważne sprawy publiczne do rozważenia,
        osądzenia, załatwienia; por. agora.

Etym. - łac. 'rynek, targowisko; plac, miejsce publiczne do odbywania sądów,
        zgromadzeń lud., zwł. najważniejsze, rzymskie - Forum romanum'. "

i kto tego nie rozumie bzykubzyku i tobie podobni to wypad do honolulu malpy
        lapac :) Ale się usmiałem...
        • Gość: iwona Re: Erwin ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 23:06
          Nie narzekaj , zamiast obejrzeć serial można poczytać forum. Po przeczytaniu
          kilku postów można się od razu zorientować kto tu jest czarnym charakterem:)))
          pozdrawiam
    • Gość: johndoe Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.04, 09:12
      Gość portalu: Erwin napisał(a):

> System stoi na partycji Fat32, ze poziomu swojego PC wyekstraktowalem plik SAM
      > z tamtego i progsem LC5 v5.02 przeprowadzilem Brute Force. Audit trwal ok. 6
      > godzin ale odkryl mi dwa hasla do kont z upr. administratora i dwa z upr.
      > uzytkownika. Hasla nie byly zakodowane SYSKEY-em i wszytsko poszlo gladko.
      > Teraz robie to samo z moim kompem (NTFS) i zobaczymy co z tego bedzie...

to samo, chyba, ze masz wlaczonego syskeya /w win2000 jest instalowany defaultowo, wiec jezeli w xp nie, to bardzo dziwne/.
      jak zlamiesz haslo z wlaczonym syskeyem, to sie wtedy pochwal, to co zrobiles teraz to pryszcz opisany na 1000 stron.
      pzdr
      ps. do Graya. zlamanie hasla a jego skasowanie to ogromna roznica. zeby skasowac wystarczy wywalic plik sam. na fat to pryszczyk /wystarczy dsyskietka z win98/, na ntfs troche trzeba sie pomeczyc, ale to tez nie problem.
      • gray Re: Zlamalem hasla do Windiows XP 20.07.04, 09:21
        Gość portalu: johndoe napisał(a):

> ps. do Graya. zlamanie hasla a jego skasowanie to ogromna roznica. zeby
        > skasowac wystarczy wywalic plik sam. na fat to pryszczyk /wystarczy dsyskietka
        > z win98/, na ntfs troche trzeba sie pomeczyc, ale to tez nie problem.

ja to dobrze wiem ale czyż cel nie uświęca środków w tym przypadku? :)
      • Gość: Reader Jest wiele w netcie.... IP: *.mci.co.uk 20.07.04, 09:24
        studenti.unina.it/~ncuomo/syskey/syskey.txt :-)

..ale zawsze warto samemu zaczac i probowac.
      • Gość: Erwin Re: Zlamalem hasla do Windiows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:40
        Dzisiaj widzę, ze sposób w jaki ja się a to zabrałem nie był jedyny i niebył też
        najlepszy. Mimo wszystko osiągnałem to na czym mi zależało a kasowanie hasła nie
        wchodziło w grę. Co do SYSKEY-a to na tamtym PC sprawdzałem wczoraj i
        rzeczywiscie SYSKEY- nie jest tam właczony. Co innego umnie, jest włączony i
        niema możliwosci go już wyłączyć. Chęć rokminienia hasełna moim Xp spełzła na
        niczym, stosując tą samą metodę jaką zastosowałem wczesniej. Jednak nie martwi
        mnie to, bo temat jest dosyć interesujacy i będę starał sie go pogłębić w miarę
        swoich możliwości. Mam do Ciebie jedno pytanie. Czy skasowanie pliku SAM
        powoduje, że hasła zostaną usunięte/zresetowane nawet na Wbudowanym koncie
        Administratora i nie spowoduje to rzadnych komplikacji podczas uruchamiania ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka