Dodaj do ulubionych

Jaki dostawca internetu?

IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 00:13
Hej,
mam w tej chwili TP, ale to jakaś masakra. Ciągle przerywa, jest strasznie wolny, a do tego płacę krocie temu monopoliście. Chcę się przenieść do kogoś innego.
Moje pytanie czy lepiej UPC, bo do mnie dociera, czy się zdecydować na jakiś mobilny?
W tej chwili mam 20 mega, ale chcę mieć więcej.
Obserwuj wątek
    • lemari Re: Jaki dostawca internetu? 17.03.13, 02:03
      Jeżeli internet mobilny nie jest Ci niezbędny, to odradzam.
      Ten internet jest wrażliwy na pogodę, no i zasięg.
      Odznacz gsm: mapa.btsearch.pl/
      • Gość: ? Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 06:29
        Poza tym - poczytaj dokładnie cenniki - internet komórkowy jest drogi - zerknij na limity odbioru danych i związane z nimi ceny....

Tak żeby działał OK cały miesiąc to będzie działał tylko trzeba wydać z 500 złotych/miesiąc

/oczywiście nie dotyczy to odbioru w telefonie - wtedy wystarczy i te 32kb/s "ponadlimitowe"
        • Gość: ? Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 06:35
          Aha i na temat UPC - dziwne że jeszcze nie zmieniony na internet z kablówki
          zazwyczaj jest lepszy niż z TeleOrangutana,
          jak działa to się okaże gdy zamontują.
          Aha podpisując umowę zastrzeż sobie pisemnie żeby nie dostać modemoroutera Thomson
          forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=6184 tylko jakikolwiek inny, gdy monter przyniesie Thomsona to go odeślij po inny...

Naprawdę zwróć na to uwagę, zerknij w google n/t tego cuda techniki.
          IMHO bardzo się dziwię że ktoś zaprojektował a następnie wyprodukował setki tysięcy/miliony tych bubli :-) ale to temat na osobny wątek...
          • goofi.vp Re: Jaki dostawca internetu? 17.03.13, 07:37
            W Bielsku nie ma UPC, jest Vectra jeśli chodzi o kablówkę I też się zastanawiam-Orange i FunPack albo pakiet z telefonem i internetem od Vectry, co radzicie?
      • marcus62 Re: Jaki dostawca internetu? 23.01.15, 15:05
        SZYBKOŚĆ internetu w Polsce, to są jakieś jaja.
    • goofi.vp Re: Jaki dostawca internetu? 17.03.13, 08:05
      A może Netia, pakiet z telefonem wygląda nieźle.
      • Gość: ? Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 09:20
        Autor wątku ma problem z neostradą /?/
        netia dostarczy tak czy siak internet po kablach TeleOrangutana
        tak że pewnie będzie tak samo ?
    • wariant_b Re: Jaki dostawca internetu? 17.03.13, 09:17
      Gość portalu: dziobaczek IP: *.dynamic.chello.pl napisał(a):
      > Hej,
      > mam w tej chwili TP...

Sprawdź, czy na pewno, bo adres IP masz z UPC.
      • Gość: ? Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 09:21
        :-)

może podkrada sygnał wifi sąsiada ?
        • Gość: mySql Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 09:50
          Jeżeli jestes w zasięgu UPC to nie ma się nad czym zastanawiać. Dziwne jest to, ze myślisz o bezprzewodowym od operatorów komórkowych. Tam są limity, ajeżeli 20 Mega to dla ciebie za mało, oznacza to, że pobierasz dużo danych. Ja mam w UPC już z 8 lat i żadnego problemu.
    • Gość: mySql Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 14:51
      ....a swoją drogą to ciekawe....kolega w centrum Warszawy musi korzystać z mobilnego internetu bo poza TP niczego innego nie ma. Te głośne medialnie zapewnienia o dostępie obywateli do szerokopasmowego internetu, kampanie PR rządzących i szara rzeczywistość. Od TP i Netii broni się jak może. Więc jaki to wybór ?
      • Gość: korek Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.13, 18:25
        A gdzie w centrum, bo ja mam UPC bez problemu założone, dowiadywał się czy nie da rady? Kiedyś owszem były przejścia, bo jeden operator docierał tu, drugi tam, ale teraz jest naprawdę ok, bo UPC zadbało o zasięg
    • Gość: korek Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.13, 18:36
      Jak masz stacjonarny, to nie ma co się zastanawiać, mobilny jest fajny w telefonie, kiedy wyjeżdżasz i stawiasz na komie router, ale do codziennego używania sobie nie wyobrażam.
    • galtomone Netia jest OK 19.03.13, 07:12
      Jesli jest u ciebie wlasna siec Netii, to wybralbym ich.
      Sam korzystam od ponad 4 leat I jest OK.
      Tzn, z BOK ze dwa trzy razy byly jaja I wymagaly cierpliwosci ale samo lacze dziala naprawde bez zarzutu. Dla swietego spokoju jak raz na miesiac sam zresetuje modem to wszystko.

CO wiecej bardzo odpowiada mi ich usluga TV. Tzn. zaplacielem dodatkowo 29 zl/miesiecznie za Netia Player'a I zrezygnowalem z kablowki.
      Mama dzieki temu na starym TV tv cyfrowa za darmo I bez zadnych pakietow dostep do kanalow HBO w TV a co najwazniejsze do HBO Go w komputerze I TV I to wszedzie gdzie jest net.

Dla mnie ideal - Hulu I Netflix z USA + HBO Go z polski - no more torrents. Jest wygodnie, klikam I ogladam. Dla mnie taki dodatek do lacza za taka kase to OLBRZYMI PLUS!
    • ak-69 Re: Jaki dostawca internetu? 19.03.13, 09:16
      Ja nie wiem jak jest u innych operatorów, bo miałem zawsze od wielu lat jedynie UPC. Przedłużałem jedynie co 2 lata umowę. Za podobną cenę przyspieszali mi jedynie szybkość. Ostatnio z 20 na 100Mb/s. Problemów technicznych nie mam praktycznie nigdy. Sygnał mi się wiesza tylko gdy nie mam prądu. Router mam u siebie i poza kablem, wifi odbieram na laptopie, komórce. Nie ma problemu z podłączeniem bezprzewodowo drukarki Brother. Nie wiem jednak czy jest taka jakość we wszystkich miejscach obsługiwanych przez UPC, czy po prostu mam szczęście w położeniu mojej dzielnicy. Jedynie z konsultantami i pomocą jest sporo gorzej niż dawniej.
      • Gość: ania11 Re: Jaki dostawca internetu? IP: *.143.citypartner.pl 30.05.14, 13:47
        Polecam firmę CITY PARTNER (www.citypartner.pl/) . Ceny przystępne i prędkość też. Dodatkowo mają teraz w ofercie też telewizję. POLECAM.
        • alicja4012015 Re: Jaki dostawca internetu? 04.01.15, 09:36
          Odradzam CityPartner!!! Ta firma to porażka. Awarie regularne, internet wolny, BOK nie można się dodzwonić, jak człowiek już zdecyduje i zrezygnuje z nich to robią problemy i wymuszają zapłatę 1-2 abonamentów dodatkowo. Odradzam i przestrzegam przed nimi. PORAŻKA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka