Dodaj do ulubionych

Windows Live Mail 2012

IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 10:03
Niestety zmuszony zostałem do używania tego najlepszego z możliwych klienta pocztowego, bo wymieniłem XP na 7. Kłopoty są od początku, ale jakoś odbierał pocztę i to mi wystarczało. Od wczoraj zaczęły się jednak schody. Na początku wyświetlał jedynie tytuły wiadomości, okienko odczytu treści puste, ale dziś już nic nie odbiera i wyskakuje taki oto komunikat : Nie można wysłać lub odebrać wiadomości na koncie Wp (skocz). Serwer poczty e-mail zwrócił błąd.

Błąd serwera: 0x800CCC90
Odpowiedź serwera: * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE IDLE STARTTLS AUTH=PLAIN] IMAP ready WP
Serwer: 'imap.wp.pl'
Identyfikator błędu w programie Poczta usługi Windows Live: 0x800CCC90
Protokół: POP3
Port: 993
Zabezpieczenie (SSL): Tak

Czy ktos może po ludzku powiedziec o co chodzi? co uczynić żeby móc odbierac poczte w sposób prosty i wygodny jak kiedys było w OE.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Windows Live Mail 2012 10.04.13, 11:37
      Przepalcuj jeszcze raz konfigurację konta korzystając z pomocy na wp.
      Wydaje mi się, że coś nie tak z ustawieniami portu lub protokołu IMAP4/POP3.
    • Gość: a Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.warszawa.mm.pl 10.04.13, 19:26
      Musisz ustawić typ serwera poczty przychodzącej na imap. Lub zmienić port i serwer na pop3.
    • Gość: king Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 20:42
      Ustawiłem wszystko ręcznie wg przepisu w pomocy WP. A teraz dostaję taki komunikat :
      Nie można wysłać lub odebrać wiadomości na koncie Wp Łączenie z serwerem nie powiodło się.

Serwer: 'imap.wp.pl'
      Identyfikator błędu w programie Poczta usługi Windows Live: 0x800CCC0E
      Protokół: POP3
      Port: 995
      Zabezpieczenie (SSL): Tak
      Błąd łączy: 10061

co robić ? pomoc WP nie odpowiada ma pytanie mailowe
      • Gość: a Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.warszawa.mm.pl 10.04.13, 21:09
        zmień imap na pop3.wp.pl
      • Gość: kyok Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 21:23
        Trafiłem tutaj przypadkiem, ale może coś zasugeruję. Zwróciłbym uwagę na numery portów. Nie pamietam dokładnie, ale zmiana portów (SMTP 587 albo 465, POP3 110 albo 995) załatwiała sprawę. Głowy nie dam, ale warto chyba popróbować. Pozdrawiam.
        • Gość: king Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 21:49
          zmiana portów i serwera pomogła. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się stało skoro nikt przy tym nie dłubał. Ale zamykam temat i dzieki za pomoc.
          • wariant_b Re: Windows Live Mail 2012 10.04.13, 22:28
            Stało się, bo POP3 powinien być na porcie 995 i adresie pop3.wp.pl,
            a IMAP4 ma porcie 993 i adresie imap.wp.pl. Oba z zabezpieczeniem SSL.

Skoro wcześniej działało, to pewnie WP zrobiło audyt bezpieczeństwa
            i uszczelniło pocztę, by była w pełni zgodna ze standardami i przestało działać.
    • pacox Re: Windows Live Mail 2012 22.08.13, 12:33
      Witam,
      Używam tego klienta poczty od dość dawna i sam zauważyłem, że czasem program ten sam lub w sposób jakiegoś błędu zamienia dany port, oczywiście jest to dość sporadyczne...
    • Gość: arad Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 17:25
      ja mialem ten sam problem i musialem w miejsce loginu wpisac caly adres mail a nie tylko to przed znakiem @ i wtedy problemy ustapily
    • Gość: grzesiek Re: Windows Live Mail 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 17:30
      podlącze się do tematu z Windows Live Mail 2012. Mam kilka maili i wszystkie utworzyłem sobie w tym programie. Na poczcie WP oprócz folderów standardowych, kiedyś dołożyłem sobie dwa dodatkowe foldery. Kiedy założyłem konto z poczty WP na WLM, mam widoczne standardowe dla poczty WP foldery, a tych dwóch nowych stworzonych przeze mnie nie ma. Jak je można tam przenieść bez kopiowania pojedynczo wszystkich wiadomości?
    • Gość: M.L Windows Live Mail 2012 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.15, 18:44
      Witam,
      mam problem z utworzeniem nowej poczty w Windows Live Mail. Po kliknięciu na nową wiadomość wyskakuje że wystąpił problem podczas próby otwarcia tej wiadomości - Wystąpił problem spróbuj ponownie.
      I ni jak nie idzie napisać nowej wiadomości.
      Może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać.
      Za pomoc z góry dziękuję
      • wariant_b Re: Windows Live Mail 2012 06.05.15, 20:55
        Która wersja Live Mail i jakiego antywirusa używasz?
        A generalnie sugeruję przejść na Thunderbirda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka