Dodaj do ulubionych

Mam prośbę - brak stony www

28.04.13, 15:28
czy ktoś mądry może mi odpowiedzieć co mogło się stać z tą stoną - www.a1auto.ch ?? jeszcze parę dni temu była, a teraz jakaś chińska przeglądarka się uruchamia, czy to może być chwilowy problem z jakimś serwerem, czy poprostu została usunięta?? Dodam że maile wysyłane na tą domnę wracają po kilku godzinach krążenia gdzieś w sieci ;/
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Mam prośbę - brak stony www 28.04.13, 20:43
      Prawdopodobnie nie odnowili rejestracji domeny lub zmienili adres.
      Swoją drogą dziwaczne - .ch oznaczałoby Szwajcarię, a domena
      zarejestrowana w Chinach (.cn) i tamże ulokowane nameserwery na:

A1 AUTO AG
      Markus Koch-Meier
      obere Kirchmatte 3
      CH-6207 Nottwil

Nie wykluczone również, że zlikwidowali działalność, bo na szwajcarskich
      stronach jako ostatnia data danych firmy podawany jest kwiecień 2012.
      • mortissia1 Re: Mam prośbę - brak stony www 28.04.13, 22:14
        dzięki, osobiście mam nadzieję że to ta pierwsza opcja
        • wariant_b Re: Mam prośbę - brak stony www 28.04.13, 22:23
          Ja niestety skłaniam się ku ostatniej, bo wynik wyszukiwania
          "A1 AUTO AG" site:ch z datami z ostatniego miesiąca jest pusty.
          • mortissia1 Re: Mam prośbę - brak stony www 29.04.13, 09:29
            myślisz, że firma która dziłała przez 15 lat i zasadniczo przez miesiąc czasu był z nimi dobry kontakt mogła tak z dnia na dzień przestać istnieć? oby to był tylko ten serwer, dzięki jeszcze raz
            • Gość: aqq Re: Mam prośbę - brak stony www IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 10:34
              mortissia1 napisał(a):

> myślisz, że firma która dziłała przez 15 lat i zasadniczo przez miesiąc czasu b
              > ył z nimi dobry kontakt mogła tak z dnia na dzień przestać istnieć?

hmmm....

a dużo im wpłaciłeś lub powierzyłeś ?

:))
              • mortissia1 Re: Mam prośbę - brak stony www 29.04.13, 10:44
                na szczęście nie, ale łączyły mnie z nini inne zobowiązania i zastanawiam się czy to dalej jest wiążące skoro nie mogę się z nimi skontaktować
                • wariant_b Re: Mam prośbę - brak stony www 29.04.13, 11:42
                  Zostaje tradycyjna poczta lub szukanie namiarów na kontakt telefoniczny.
                  Albo google i próba znalezienia jakiegoś nowego śladu aktywności.
                  Może są jakieś inne charakterystyczne cechy oprócz adresu strony www.
                  Nazwisko właściciela też nie pomogło, ale mógł ich np. ktoś przejąć.
      • Gość: Michał A1 Auto AG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 14:45
        Witam,

w nawiązaniu do Twojego stwierdzenia o A1 Auto AG, masz jakąś nową stronę www ich firmy lub kontakt? Firma była i nagle brak kontaktu itp.
        Dzięki za info

pozdrawiam
        • mortissia1 Re: A1 Auto AG 07.05.13, 22:43
          właśnie na tym polega problem, że nie mam żadnego kontaktu, pewnego dnia maile przestały dochodzić do odbiorcy, a na stonie www chińskie centrum informacyjne się ukazało, firma w/g szwajcarskiego rejestru handlowego nadal istnieje jednak w żaden sposób nie idzie się z nimi skontakować ;/ mogę spytać czemu się nimi intersujesz??
        • Gość: Hub A1 Auto AG IP: *.centertel.pl 07.06.13, 14:58
          Szukam osób które zostały - delikatnie mówiąc "nabrane" przez szwajcarską firmę A1 AUTO AG, być może wspólnie uda się coś z tym zrobić. Kontakt na priv - mail jak sie ktos znajdzie
          pzdr
          • Gość: Parys Re: A1 Auto AG IP: *.play-internet.pl 27.06.13, 18:01
            oszukanych zapraszam do kontaktu, mnie też nabrali mój nr. tel. 609334099
            • Gość: Parys Re: A1 Auto AG IP: *.play-internet.pl 06.07.13, 23:26
              pocztą wysłałem im wezwanie do zapłaty i odebrali je od szwajcarskiego listonosza... w następstwie sprawę przekazałem na drogę postępowania cywilno-prawnego. zobaczymy co z tego wyjdzie. oszukanych zapraszam do kontaktu telefonicznego 609-33-40-99
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka