Dodaj do ulubionych

Drukarka - problem

05.06.13, 11:03
Mam do wydrukowania tysiące nadruków na zaproszenia, a szkopuł tkwi w tym, że moja drukarka, gdy wpisuje np. 100 kopi, to 99 zaproszeń pozostaje pustych, a dopiero 100 jest wydrukowana. Czy macie jakiś pomysł na wyjście z tego pozornego impasu? Ja już próbowałem wiele sposobów i na razie jestem bezradny.
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Drukarka - problem IP: *.tpnet.pl 05.06.13, 12:38
      Zaktualizuj (przeinstaluj) sterowniki.
    • sajmonowic Re: Drukarka - problem 07.06.13, 18:08
      Niestety zainstalowanie sterowników nic nie pomogło. Drukarka gdybym chciał wydrukować 100 kopi tego samego dokumentu, to drukarka "przerzuca" wszystkie dokumenty, tak jakby drukowała, lecz nie pozostawia żadnego śladu. Niemniej wydrukowana jest dopiero 100 kopia. Czy zna ktoś jakieś antidotum na to nieszczęście?
    • sajmonowic Re: Drukarka - problem 07.06.13, 18:58
      Dodam, że dokonywałem następujących zmian w celu wydrukowania: włączyłem zaawansowane funkcje drukowania, a funkcji Mopiera nie dostrzegam w menu, więc nie mogę jej wyłączyć.
      • wariant_b Re: Drukarka - problem 07.06.13, 19:43
        A próbowałeś, czy drukuje dwie kopie?
    • Gość: krawatywiążę Re: Drukarka - problem IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 07.06.13, 20:35
      Drukuj 99 bo drukarka może traktować te 100 jako 1.
      • sajmonowic Re: Drukarka - problem 08.06.13, 10:10
        Niestety drukarka nie drukuje żadnej ilości większej niż 1, tzn. teoretycznie zachowuje się tak jakby chciała drukować, ponieważ pobiera np. przy 60 kopiach, 59 kartek i "przerzuca" je, lecz pozostają one nadal czyste. Dopiero 60 kopia jest wydrukowana. Analogiczna sytuacja ma miejsce przy każdej ilości większej od 1. Próbuje zrozumieć sposób "myślenia" tej drukarki, niemniej na razie nie jest mi to dane. Ma ktoś jeszcze jakieś konstruktywny pomysł.
        • wariant_b Re: Drukarka - problem 08.06.13, 10:38
          Trzeba wziąć drukarkę do innego komputera i zobaczyć, co jest chore - sprzęt,
          sterownik czy może program.

A doraźnie zaznaczyć treść całego zaproszenia, skopiować, przejść do nowej strony
          i wkleić. Czynność powtarzać kilka razy, aż dokument osiągnie wystarczający rozmiar.
          • Gość: sajmonowic Re: Drukarka - problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.13, 11:09
            Dziękuję, spróbuję podłączyć drukarkę do innego komputera. Środek doraźny nie zadziała w tym przypadku, bowiem wykonuje tylko nadruk (z informacją o czasie i miejscu) na gotowe już zaproszenia. Nadruk powinien być precyzyjnie ulokowany, więc całość wykonuję w programie graficznym. Radzę sobie klikając przy każdej puli zaproszeń kombinację Ctrl + P, niemniej jest to uciążliwe, bowiem mam do wydrukowania ponad 2000 zaproszeń.
            • wariant_b Re: Drukarka - problem 08.06.13, 11:34
              A propos - efekt dotyczy tylko tego programu graficznego, czy każdego wydruku?

Jakość ucierpi, ale w sposób trudny do zauważenia, po wyeksportowaniu grafiki
              i wklejeniu jej do edytora tekstowego, więc możesz spróbować
              • sajmonowic Re: Drukarka - problem 08.06.13, 13:27
                Efekt dotyczy wszystkich programów, nawiasem mówiąc zainstalowałem nowy sterownik, spróbowałem wydrukować na innym komputerze, lecz mimo tych wszystkich zabiegów problem nadal nie został rozwiązany. Rzeczywiście spróbuje chyba doraźnego rozwiązania;
                • Gość: sajmonowic Re: Drukarka - problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.13, 14:54
                  Po zainstalowaniu sterownika, nie sprawdziłem czy drukuje w dokumencie tekstowym kopie.
                  Teraz sprawdziłem - drukuje, niemniej w programie graficznym nadal problem. Zadowolę się obecną sytuacją, dziękuję wszystkim za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka