Dodaj do ulubionych

Bardzo ważne...:D

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 17:03

Cześć. Mam taki problem, i chciała bym, żebyście mi coś doradzili.
Otóż. Kiedy włączyłam komputer ekran był cały niebieski. I było na nim napisane: "Aby się zalogować, wybierz nazwę użytkownika", coś takiego. Tylko problem w tym, że tej nazwy nie było, więc nie mogłam się dostać nawet do systemu. Ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi spróbowałam tak jak radzono, czyli wcisnęłam "ctrl+alt+delete+delete", wpisałam tam nazwę administratora i się udało. Teraz mam taki problem, gdyż mój komputer ma strasznie zły obraz. Cały czas muszę go włączać tak jak to opisałam na początku i jest strasznie zła rozdzielczość. Proszę o pomoc;(
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Bardzo ważne...:D IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 19:10
      Przywróć system do czasu przed awarią.
      Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > przywracanie systemu
    • Gość: aqq Re: Bardzo ważne...:D IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 23:34
      jak się już zalogujesz do systemu
      to znajdź w menu Start -> PANEL STEROWANIA (jeśli to Win XP, to będzie w Ustawienia)
      i w tym Panelu znajdź KONTA UŻYTKOWNIKÓW

jako, że zalogowałaś się jako Administrator MOŻESZ TERAZ USUNĄĆ HASŁA DO KONT
      a nawet same konta ;)
      po ponownym uruchomieniu wchodzisz na swoje konto już bez hasła i bez tego Alt+Ctrl...
      • wariant_b Re: Bardzo ważne...:D 08.06.13, 09:15
        Jeśli jest to Windows XP to sprawa jest o tyle banalna, że przyczyną zmiany zachowań
        mogą być poprawki MS do systemu.

Z wiersza poleceń wpisujemy: control userpasswords2 ustawiamy się
        na swoim koncie i zdejmujemy ptaszka z "Abu używać tego komputera..."
        Po podaniu hasła i zatwierdzeniu kolejne logowania będą znowu automatyczne.
        To samo zresztą działa, jeśli mamy Vistę czy Windows 7.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka