Dodaj do ulubionych

skaczące drzewa w Windows 7

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 01:18
Zauważyłem że Win 7 coś źle działa w tych listach rozwijanych, drzewach - folderach...
klikamy taki żeby rozwinąć a tu całość ucieka gdzieś w cholerę i trzeba to szukać.

Myślałem że to ja zgłupiałem i coś robię, ale okazuje się że to jest znane
pod hasłem 'directory view jumping problem'.

Są na to jakieś aktualki, haki, korekty?

Tam jest dużo więcej sknocone, np. przewijanie kółkiem źle działa - jakoś gubi fokus...
zaznaczany folder nie pokazuje zawartości - dopiero klikany wyświetla, itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: skaczące drzewa w Windows 7 IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 06:49
      Odpowiadasz na:
      Gość portalu: hd napisał(a):

> Zauważyłem że Win 7 coś źle działa w tych listach rozwijanych, drzewach - folde
      > rach...
      > klikamy taki żeby rozwinąć a tu całość ucieka gdzieś w cholerę i trzeba to szuk
      > ać.
      >
      > Myślałem że to ja zgłupiałem i coś robię, ale okazuje się że to jest znane
      > pod hasłem 'directory view jumping problem'.
      >
      > Są na to jakieś aktualki, haki, korekty?
      >
      > Tam jest dużo więcej sknocone, np. przewijanie kółkiem źle działa - jakoś gubi
      > fokus...
      > zaznaczany folder nie pokazuje zawartości - dopiero klikany wyświetla, itd.

na początek proponuję przeczyścić myszkę
      zwłaszcza od spodu
      i sprawdzić, czy w otworze diody/lasera nie ma jakiegoś paprocha np. kurzu
      (kiedyś mi się tam wpierdzielił włosek kociej sierści i myszka laserowa była nie do opanowania! Dopiero sprężone powietrze, szkło powiększające i pęseta przywróciły porządek)
      takie małe coś rzutuje na precyzję myszki, choć nie wykluczone, że się psuje - zwłaszcza rolki lubią szwankować
      jeśli używasz tradycyjnej myszki to sprawdź, czy problem jest z inną (np. pozycz)

jeśli używasz touchpada (laptop), to go przeczyść, ale zapewne to tylko kosmetyka
      w starym (pentium4) Asusie touchpad wymieniałem, bo od ciągłego naciskania nadłamało się mocowanie klawiszy "klikacza"; najpiew trzeba było było ciut mocniej naciskać wciskając klawisze w głąb obudowy, a potem i to juz nie pomagało. Trza było wymienić

co do wyświetlania zawartości folderów - im większy folder, tym komp potrzebuje więcej czasu na sczytanie zawartości folderów
      ogólny bałagan w systemie i rejestrze może też na toto rzutować, bo obniża jego wydajność; może Ccleaner poprawi działanie tej funkcji oraz innych:

www.filehippo.com/pl/download_ccleaner
      • Gość: hd bez związku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 16:23
        Mowa o błędach Windowsa a nie o higienie myszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka