Dodaj do ulubionych

livebox, ale problem (chyba) z komputerem

28.07.13, 18:17
Sytuacja: livebox skonfigurowany bez problemu z laptopem kilka miesięcy temu, hula na kablu i na wifi... od kilku dni mam dotatkowo stacjonarny komp (z odzysku, z firmy), nijak go nie mogę polączyć przez kabel, wg instrukcji, podłączam kabel, wpisuję tajemniczy adres (z instrukcji liveboxa) 192.168.1.1 i... nic... nie otwiera mi się livebox, żebym mogła go sobie skonfigurować... robię dokładnie to samo co na laptopie i zatrzymuję się w tym miejscu... czy komp może mieć jakieś ustawienia, które blokują taki dostęp? jak mogę to sprawdzić?
dzięki za pomoc... pozdrawiam chłodno :) bo za oknem ponad 30 stopni wciąż...
Obserwuj wątek
    • pani.popiolkowa Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem 28.07.13, 18:55
      ujmując rzecz w skrócie, nie mogę połączyć się z IP liveboxa... Ale why???
      • Gość: lajosz Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 19:14
        A jesteś pewna że:

1. Karta sieciowa jest włączona w BIOS-ie.
        2. W Windowsie jest włączona karta sieciowa.
        3. W Windowsie jest zainstalowany sterownik karty sieciowej.
        • pani.popiolkowa Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem 28.07.13, 20:15
          a jak to sprawdzić ? :) nie jestem pewna, komputer jak napisalam z odzysku...
        • pani.popiolkowa Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem 28.07.13, 20:44
          sprawdziłam w menadzer urządzeń, karta działa poprawnie... tak jest napisane... sterownik też jest zainstalowany...
          • Gość: slawek_62 Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 21:03
            Lajosz zabrudził szklaną kulę, stąd może ociąga się z podaniem jaki system posiadasz, na omawianym odzysku. Gdy już odgadnie, może poda gdzie szukać „Sieć” w „Panelu sterowania” i co należy ustawić i gdzie.
            • pani.popiolkowa Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem 29.07.13, 14:59
              windows xp
    • Gość: 802.11n Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem IP: *.multimo.pl 28.07.13, 21:34
      W kompie w właściwościach TCP/IP ustawiasz wszystko na auto, podpinasz do liveboksa i powinno działać. Nic nie trzeba konfigurować.
      • pani.popiolkowa Re: livebox, ale problem (chyba) z komputerem 29.07.13, 18:12
        802.11n wygrał buziaka :)) *** rozumiem (po rożnych przeszukaniach kompa, jestem mądrzejsza o różne nazwy własne), że nick zobowiązywał :)))

dzięki jeszcze raz, wszystko hula!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka