Dodaj do ulubionych

Problem z patchowaniem...

IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 04.08.04, 12:26
Ściągnąłem sobie do pewnej gry patcha(konkretnie do Suffering, bo bydle nie chce dobrze chodzić na Athlonach i patch ponoć to naprawia).
Ale patch jak chcę go zainstalować nie wykrywa zainstalowanej gry (mówi też że może być zła wersja gry, ale to chyba nie wchodzi w rachubę, gra jest w wersji 1.0 a patch jest 1.0-->1.1).
Pewnie nie da się go to wykrycia zmusić. Ale ponieważ on podmienia tylko dwa pliki, które podejrzewam, że w patchu po prostu siedzą spakowane, zastanawiałem się czy dałoby się ten plik .exe rozpakować. Wtedy mógłbym sprawdzić ręczne przekopiowanie plików...

Ktoś mógłby pomóc?
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Problem z patchowaniem... 04.08.04, 12:41
      Gość portalu: Indoctrine napisał(a):

> Ściągnąłem sobie do pewnej gry patcha(konkretnie do Suffering, bo bydle nie chc
      > e dobrze chodzić na Athlonach i patch ponoć to naprawia).
      > Ale patch jak chcę go zainstalować nie wykrywa zainstalowanej gry (mówi też że
      > może być zła wersja gry, ale to chyba nie wchodzi w rachubę, gra jest w wersji
      > 1.0 a patch jest 1.0-->1.1).
      > Pewnie nie da się go to wykrycia zmusić. Ale ponieważ on podmienia tylko dwa pl
      > iki, które podejrzewam, że w patchu po prostu siedzą spakowane, zastanawiałem s
      > ię czy dałoby się ten plik .exe rozpakować. Wtedy mógłbym sprawdzić ręczne prze
      > kopiowanie plików...
      >
      > Ktoś mógłby pomóc?

Spróbuj najpierw wkleić ten patch do katalogu z grą, dopiero potem go uruchomić. A czy podczas pracy patcha nie ma opcji wskazania mu odpowiedniego folderu?
      • Gość: Indoctrine Re: Problem z patchowaniem... IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 04.08.04, 12:49
        Próbowałem kopiować do katalogu z grą, to samo.
        Poza tym dziwna jedna rzecz jeszcze, ale podczas inicjalizacji mieli stacją dyskietek:D Nie wiem po co.

Podczas patcha nie ma opcji wskazania folderu, najpierw inicjalizacja, potem tylko przycisk "dalej" i od razu pojawia się komunikat Error 1642 o nieznalezieniu gry...

• amon-ra Re: Problem z patchowaniem... 04.08.04, 12:52

> Próbowałem kopiować do katalogu z grą, to samo.
          > Poza tym dziwna jedna rzecz jeszcze, ale podczas inicjalizacji mieli stacją dys
          > kietek:D Nie wiem po co.
          >
          > Podczas patcha nie ma opcji wskazania folderu, najpierw inicjalizacja, potem ty
          > lko przycisk "dalej" i od razu pojawia się komunikat Error 1642 o nieznalezieni
          > u gry...
          >

Może gra nie jest zapisna w Program Files lub nie ma do niej odnośników w rejestrze? Taka sytuacja mogłaby zapewne wystąpić, gdybyś nie zainstalował tej gry (setup.exe), ale po prostu np. wypakował z archiwum do katalogu.
          • Gość: Indoctrine Re: Problem z patchowaniem... IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 04.08.04, 13:14
            No, w Program Files nie jest bo instalowałem na inną partycję do innego katalogu :) Ale to chyba nie ma znaczenia.
            Wpisy w rejestrze zrobiła sobie. W wielu miejscach, między innymi w installer/products. Czyli to nie to chyba jest problemem.
            Aha, instalowałem normalnie instalerem z orginalnych płytek.
    • moneoo Re: Problem z patchowaniem... 04.08.04, 13:54

> Ściągnąłem sobie do pewnej gry patcha(konkretnie do Suffering, bo bydle nie
      chc
      > e dobrze chodzić na Athlonach i patch ponoć to naprawia).
      > Ale patch jak chcę go zainstalować nie wykrywa zainstalowanej gry (mówi też
      że
      > może być zła wersja gry, ale to chyba nie wchodzi w rachubę, gra jest w
      wersji

A gra jest oryginalna ew. crackowana, co by CD-ROM nie buczal caly czas?

• Gość: Indoctrine Re: Problem z patchowaniem... IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 04.08.04, 14:19
        Orginał. To wydanie specjalne CD Action za niecałe 20 złotych :)
        No ale to, że takie tanie to nie znaczy, że musi być źle zrobione, prawda? (Painkiller kosztował tyle samo a wymiata).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka