Gość: bolo IP: *.crowley.pl 06.08.04, 21:34 czy moge spokojnie wymienić baterie biosu? czy po wymianie będe musiał coś instalować? czy lepiej baterię wymienić przy włączonym komputerze czy lepiej przy wyłaczonym? proszę o odpowiedź. pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: wymiana baterii BIOS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:46 Możesz, nic nie będziesz musiał robić, wymieniaj przy wyłączonym. :-) Link Zgłoś
Gość: ceti Re: wymiana baterii BIOS-u IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.08.04, 21:51 wybacz piecyku, ale nieco usciślę :) wariant optymistyczny - nic nie będziesz musiał robić wariant pesymistyczny - bedziesz musiał ustawić zegar oraz datę w BIOS-ie i pogrzebać w jego opcjach a swoją drogą niezły z ciebie bolo kamikadze, skoro przez myśl ci przeszło, by wymieniać bateryjkę przy włączonym sprzęcie :))) następnym razem proponuję wymianę twardziela albo procesora przy włączonym zasilaniu :))) wybacz ironię, ale nie mogłem się powstrzymać :) Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: wymiana baterii BIOS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:54 Gość portalu: ceti napisał(a): > wybacz piecyku, ale nieco usciślę :) Do końca życia Ci tego nie wybaczę! ;-))) Link Zgłoś
Gość: bolo już wyjaśniam.. IP: *.crowley.pl 06.08.04, 22:01 wydawało mi się że BIOS ma dwa żródła zasilania. podstawowe -bateryjka i opcjonalne-sieć zasilająca. myslałem że jak będzie włączony komp i tym samym bios będzie podtrzymmywany zasilaniem sieciowym to mogę wymienić bateryjkę. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: już wyjaśniam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:04 Różnie z tym bywa, ale generalnie BIOS traci ustawienia po kilkunastu, kilkudziesięciu minutach od wyjęcia baterii. Link Zgłoś