Dodaj do ulubionych

Laptop do gier

31.10.13, 22:45
Planujemy z mężem wymienić nasz komputer stacjonarny na laptop. Mąż dość dużo gra i zależy mu na tym aby w miarę nowe gry na nim chodziły. Chcielibyśmy aby to była 17tka z matową matrycą. Żadnych innych wymagań nie mamy. Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Laptop do gier IP: *.multimo.pl 31.10.13, 22:48
      Alienware M17.
    • Gość: mufi Re: Laptop do gier IP: *.home.isko.net.pl 31.10.13, 23:40
      MSI GT70
      • ankakd Re: Laptop do gier 01.11.13, 11:04
        Bardzo Wam dziękuję dobrzy ludzie, ale ja chyba źle sformułowałam temat mojego wątku:) Chodzi mi o gry takie jak np.: najnowszy Eleder Scrolls, Two worlds 2 czy najnowszy Gothic, bo nasz stary grzejnik ich nie ruszał. Więc aż tak wypasiony sprzęt jak te zaproponowane przez Was nie jest nam potrzebny. Chcielibyśmy się zamknąć w 3 tysiącach. No +200zł też jeszcze może być.
        • Gość: lajosz Re: Laptop do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 11:54
          No to ja napiszę tak.

Jeśli tego nowego laptopa masz zamiar traktować jako stacjonarny, to moim zdaniem robisz duży błąd kupując laptopa, a nie kolejny stacjonarny.
          Laptop, to jak wiadomo z założenia sprzęt przenośny, więc jeśli na takim mocnym laptopie masz zamiar grać np. w pociągu tudzież w samochodzie podczas podróży, to przy bardziej wymagającej grze pograsz GÓRA godzinę i bateria pada.

Pytanie.

Jaki sens ma kupowanie laptopa do grania ?

Podpowiedź.
          Jeśli za 3000 (+200) kupisz stacjonarkę którą dodatkowo sam sobie poskładasz, to masz sprzęt na którym spokojnie pograsz w najnowsze tytuły.
          Natomiast kupując laptopa za w/w kwotę, będzie to co najwyżej średnia półka i owszem, zagrasz, ale komfortowego grania (czyli max detale + max rozdziałka + wszystko płynnie) po prostu nie oczekuj.

Oczywiście zrobisz jak uważasz, to w końcu Twoje pieniądze.
          • Gość: ? Re: Laptop do gier IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.13, 17:09
            Lajoszu, jesteś zbyt mało optymistyczny.

Za 3 tysiące to masz niezły komputer stacjonarny i już niezły monitor Eizo z dolnej półki ?
    • jwpjacek Re: Laptop do gier 01.11.13, 18:23
      NIE kupujcie Della z zainstalowanym W.8. Zrobiłem to. Trzy dni temu pałeczkę przejął MS, zaktualizował mnie do W.8.1 i komputerem zaczął zarządzać program pocztowy outlook - to znaczy, dziś mam tylko żelazo z ikonką. Pomoc techniczna DELLa- umyła ręce, to sprawa programu, MS - odesłał mnie do firmy zewnętrznej.
      • Gość: emil Re: Laptop do gier IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.13, 00:25
        polecam forum: www.nhl.pl/index.php?showforum=45. na pewno uda się znaleźć odpowiedni laptop w podanej cenie.
    • asfo Re: Laptop do gier 05.11.13, 16:38
      Do grania w wymagające tytuły należy kupić kolejny stacjonarny - no chyba że macie na zbyciu 10000 zł na ten cel, a i w tym przypadku trzeba pamiętać, że mobilne karty graficzne zawsze są słabsze od pełnowymiarowych, a mniejszy ekran + wbudowane głośniczki = gorsze wrażenia. Orientacji w sprzęcie można nabyć przeszukując zasoby portali informatycznych typu benchmark.pl, pcworld.pl itp.

Natomiast stacjonarny, w miarę przyzwoity PC do grania da się zmontować za 3000 - z monitorem i systemem operacyjnym. Za 4000 to już na luzie, z nadmiarem mocy. Unikałabym jednak gotowych zestawów, bo producenci często pchają do nich to co zalega na półkach zamiast optymalnych podzespołów. Najlepiej idź na jakieś forum sprzętowe (na benchmark.pl. elektroda.pl itp), podaj widełki cenowe i poproś użytkowników o pomoc w doborze części. Potem zamów komputer w sklepie oferującym montaż.

Laptop do grania dużo kosztuje i może się okazać, że potem się będziecie bali go zabrać z domu, żeby nie ukradli. Jeśli macie dość gotówki, kupcie stacjonarny do grania i zwykły laptop "na wynos".
    • bragland Re: Laptop do gier 27.03.15, 20:01
      Niech Twój zajmie się Tobą radzę szczerze.....
      Jeśli chodzi o gry to nie wymieniajcie sprzętu na laptop, ale na lepszy stacjonarny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka